Ваксината на Janssen може да предизвика рядко неврологично разстройство

Това предупреждават американски специалисти
13 юли 2021 10:55,
88
Ваксината на Janssen може да предизвика рядко неврологично разстройство
Снимка: Pixabay

Ваксината на Janssen крие сериозен риск от развитие на рядко неврологично разстройство, известно като Синдром на Гилен – Баре. Това предупреждават от Американската агенция по лекарствата.

Към момента властите в САЩ са регистрирали 100 случая на хора, които са развили синдром на Гилен – Баре след имунизация с продукта на Johnson & Johnson. 95 от тях са сериозни и се е наложила хоспитализация в болница. Един от тях е починал.

Още по темата
В САЩ са поставени общо 12,5 милиона дози от ваксината. Местните здравни власти предупреждават, че при повечето хора симптомите се проявяват до 42 дни след ваксинирането. Имунизираните с препарата трябва незабавно да се консултират с лекар в случай на затруднения при движението, трудности при преглъщани или дъвчене, както и при проблеми с говора или двойно виждане.

Синдромът на Гилен – Баре засяга периферните нерви и се характеризира с отпадналост или дори прогресивна парализа.

Най-често тя започва от краката и понякога стига до нервите на главата и шията. Заболяването засяга между 3000 и 6000 души годишно в страната. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
5
 
! Отговори
свинска опашка преди 2 години
Ясно. Пфайзер и Модерна са усетили,че хората предпочитат ваксината на Янсен /заради това че е едноразова и не се белосват да ходят да ги бодат втори път и си взимат сертификата/ и спретнаха едно материалче от ,,учени,, /кои са що са няма значение въпроса е да се подплаши плебса/ за да продължи да върви алъш вериша с техните ваксини,особено сега като не им мина номера за трета ваксина през есента. Тези фарма компании са убийци,те не се грижат за здравето на хората.
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То заболяването по принцип е рядко, но в резултат на отровните инжекции изведнъж редките заболявания станаха чести. Че и нови болести се появиха. НапримерSARS-CoV-2 VaccineInduced Immune Thrombotic Thrombocytopenia. Публикацията е в New England Journal of Medicine.
73
1
 
2
 
! Отговори
Кера преди 2 години
До Случва се и това вече си гмо, тук коментират все още човеци.
72
2
 
5
 
! Отговори
Куна преди 2 години
А, само това ли хахаха Че те все повече хора си го имат и без ваксина - и рядко срещаното и често срещаното неврологично , че и доста психични растройства, благодарение на коронафашизма и на фармагеноцида.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ваксината предизвика достатъчно силна реакция от организма ви, че да е опасна от вас... най-добре се пазете и от най-малкия грип, че там нищо по-хубаво не ви чака.
70
2
 
3
 
! Отговори
Мафиот преди 2 години
Препаратите са тествани и безопасни. Дупчете, дупчете...
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Някой от вас има ли калкулатор, пише, че в САЩ 3000-6000..." Принципно си прав в изчисленията, но има една малка подробност. "Към момента властите в САЩ са установили 100 случая при 12,5 млн. дози". Към момента говори ли ти нещо? След 2-3-5 години тези 100 случая може и 100 000 на 12,5 млн. дози да станат. Тогава какво ще покаже калкулатора? Някой тествал ли е тази ваксина 5-10 години, за да твърди със сигурност колко такива случая ще има? Не, значи да почакаме 5-10 години и тогава калкулатор!
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77: ТАКА ЛИ НЕ СХВАНА ДЕБЕЛАТА ТИ ГЛАВА, ЧЕ МЛАДИТЕ ПОД 50 ИМАТ ПРОБЛЕМИ.. А НЕ ТИ НА 666 ГОДИНИ
67
2
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Добре, прочели сте доклада на FDA. Ако беше така, както сте го описали, изобщо нямаще да има нужда от публикация. Само, че там е написано ясно, че въпросната ваксина ПОВИШАВА риска от възникване на синдрома на Guillain-Barre. T.e става въпрос за изследване, за механизъм на действие на ваксината, а не просто за статистически данни.
66
14
 
1
 
! Отговори
Случва се и това преди 2 години
Аз пък се ваксинирах и НЕ го получих. Явно работата опира до качеството на приемника. Не яжте отровни *** , не пийте химии и не трупайте килограми. Тогава всичко ще ви е наред. Аз съм си все 56 кг - теглото от абитуриентския ми бал, а вече съм на 66г. Сигурно нямах нужда от ваксина, но се боцнах - да си нямам проблеми. Първа доза Февруари, втора - Април, с фаталната АстраЗенека. ОК съм - никакви оплаквания. А вируса го карах няколко пъти - явно всички налични щамове ме поразиха. Ха ха ха!
65
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от вас има ли калкулатор, пише, че в САЩ 3000-6000 на година се разболяват, ако вземем долната граница от 3000 на население от 340 млн. значи, че имаме 1 на около 114 хил., при 100 случая на 12,5 млн. ваксини имаме 1 на 125 хил. Превеждам за по-глупавичките, няма връзка с ваксината, дори излиза, че ваксината се оказва благоприятна, защото заболяват по-малко отколкото просто така в природата.
64
6
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Синдромът Гилен - Баре е автоимунна реакция може да се прояви след поставянето на ВСЕКИ ВИД ваксина ИЛИ прекарана вирусна инфекция. Симптомите отшумяват след 2 до 4 седмици, а усложненията може да са на лице между 2 и 3 години. Лечението е третиране с имуноглобулини.
63
3
 
18
 
! Отговори
умен човек преди 2 години
ВСИЧКИ ваксини ,които в момента ИЗПИТВАТ на оффцете,имат силни странични явления.ТЕ не са тествани,на ваксърите ги тестват.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доб53: овачрю не се изквазвай така просто
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да се ваксинирам с тези помии? Който иска, нека го направи. Каквото е писано, ще стане.
60
2
 
4
 
! Отговори
наДжансен преди 2 години
Миналата сряда се ваксинирах с янсен.. 2 дена едвам го избутах..
59
2
 
25
 
! Отговори
Невролог преди 2 години
Синдромът на Гилен-Баре спада към групата на ВАКСИНАЛНИТЕ ПОЛИНЕВРИТИ!! Започва с изтръпване и СЛАБОСТ в долните крайници и " пълзи" нагоре,обхваща дихателните мускули,болният се задушава и умира!! Това е доказано не само с ваксината на Jonson,но и с други ваксини!! При това положение,кой ще отговаря???
58
3
 
15
 
! Отговори
Кантарджиев преди 2 години
Страничен ефект ? Не не.... МиТ е това, аз Кантар ага, ви го подписвам - няма абсолютно нищо вредно във ваксините... Те са напълно безвредни!
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ми дреме за ваксинираните.
56
13
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"до 2 г. ваксинираните няма да са сред живите!" -- мойта прогноза, и тази на дъщеря ми, е да се тръшнем наесен. Така ми каза един специалист по всичко тук във форумите на днеса. На кой да вярвам?