Кипър дава платени почивки за ваксинираните срещу COVID-19

Почти 68% от населението са получили поне първа доза
14 юли 2021 14:31, Елка Василева
57
Кипър дава платени почивки за ваксинираните срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Кипър дава нов бонус на ваксинираните срещу коронавирус. Само те ще могат да ползват платена от държавата лятна ваканция в хотели на острова през юли и август. Това е част от одобрения от правителството пакет стимули за насърчаване на имунизациите, предаде БНР.

220 хотела във всички райони на Кипър ще предлагат намалени цени за лятна почивка само за ваксинирани поне с първата доза и за преболедували коронавируса през последните 6 месеца.

Още по темата

Новата програма на правителството за субсидиране на разходите за туристическо настаняване за тези две групи от населението започва от 15 юли и продължава до 31 август.

Определената максимална цена за двойна стая със закуска с минимален престой от три нощувки е 80 евро на ден. Участващи в програмата хотели обявиха и цени от 50-60 евро.

Държавата покрива 35% от сумата. Така отпускарите ще платят от 33 до 50 евро за нощувка.

От този стимул могат да се възползват всички постоянно живеещи в Кипър, включително българите, които отговарят на двете условия за здравния им статус.

Правителствената програма за субсидирана ваканция не само ще подкрепи туризма и хотелите, но се очаква и да насърчи хората, особено по-младите, да се имунизират.

Досега почти 68% от населението в Кипър са получили поне първа доза, а близо 58% са напълно ваксинирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 10 Мен защо никой не може да ме изнуди? Никога не съм бил в Кипър, и не мога да отида. А и не ми е зор да ходя на някакъв си остров! Проблемът не е мой! Който иска да го бодат - да го бодат!
11
2
 
23
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
Като трябваше да ми правят операция от апендицит, ми дадоха после бира и кебапчета, талони за безплатна почивка, участвах в лотария за милион долара... Опа, не? Нищо от това не се случи?? Понеже беше истинска и необходима медицинска процедура, а не безполезен експеримент за десетки милиарди долари, с най-колосалната маркетингова кампания в историята!
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тук ще ни изнудят. Въпрос на време. Няма искаш, няма не искаш! Явно нищо не може да се направи. Някой яко издевателства. Кой е той???
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаят, че са им съкратили живота и сега раздават бонуси , за да им се върже повече народ.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има нещо много важно в тия инжекции. Звезди от небето ще ни свалят само и само да се съгласим. Единствения проблем е, че няма как да го изтеглят обратно, ако почне да прави бели.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на преболедувалите - пръст. Техния имунитет не се брои, понеже е безплатен.
6
5
 
4
 
! Отговори
Бау-Мяу преди 2 години
На бизнеса се раздават фиктивни и виртуални пари за да мълчи. Добро решение, приветствам го!
5
2
 
16
 
! Отговори
Смях! преди 2 години
Е как, като са им скъсили животеца, но те още не го знаят, давай да ги пуснем някъде на аванта, да може стадото да последва примера !!!
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно за да си уредят погребенията
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наденици за кучето на експеримента...Да мре щастливо и дебело...Като започнете да раздавате полети до космоса, обадете се...Искам с Илън на Марс. Чувам имало човеци там отдавна...
2
6
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
хихих
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ловете си с трици маймуните. Не ми пречите. Ако изнаглеете до там, че да тръгнете и по къщите да пропагандирате - просто ще ви тегля един за отправна скорост и това е.