Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните

Разширяват приложението на COVID удостоверенията
14 юли 2021 13:39, Елка Василева
223
Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинирани срещу COVID пациенти, съобщиха местни медии.

В един от цитираните случаи жена е била отпратена от кабинета на семеен лекар, веднага след като той проверил по данните от личната й карта, че не присъства в списъците на имунизираните. Пациентката не била прегледана и не получила напътствия за лечение.

Според белгийския лекарски съюз, ако по случая бъде подадена жалба, ще трябва да последва решение на съсловната организация. Лекарският съюз е на мнение, че подобно поведение е на ръба на правилата за упражняване на професията.

Белгийските власти заседават днес, за да преценят дали да не въведат задължение да се ваксинират всички, участващи в доставката на социални услуги. Предвижда се в петък властите да обсъдят разширяване на приложението на удостоверенията за ваксинираните, изследваните и преболедувалите.

Медиите отбелязват, че засега няма нагласа да се следва сляпо примерът на Франция, където удостоверението ще служи за достъп до кина и ресторанти. Белгия предвижда да се изисква представяне на удостоверение за присъстващите на предстоящо състезание от Формула 1 и на голямо музикално събитие. Засега не се очаква изискването да бъде въведено за зрителите в киносалоните или за посетителите на изложби.

По последни данни в страната вече 81 на сто от пълнолетните са получили по една доза ваксина, а 54 на сто са изцяло имунизирани. Епидемията от COVID в Белгия отне живота на над 25 200 души, като в последните две седмици средно на ден се отчитат по двама починали.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
16
 
! Отговори
КОВИДЛОГИКА преди 2 години
...Ще оставим човек да умре от заболяване което има, понеже не се е ваксинирал серщу заболяване, което няма, със ваксина, която не създава имунитет и не предотвратява разпространяването, а само го предпазва да не умре ако се разболее... Логика? Не, ние сме КОВИДПСИХАРИ, не ползваме подобни неща.
99
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат пълното право ,както всеки предценява дали иска или не да бъде ваксиниран,всеки си има своите доводи който аз лично уважавам.
98
1
 
14
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Преди 80тина години на перона в Германия - прocти евреи-*** ( тип антивацъри) казват: Има нещо много съмнително тук! Нищо от казаното не отговаря на очевидното! Всички факти говорят, че се случва нещо подозрително и лошо! А "успелите, интелигентни" евреи вече са във вагона и викат: Стига с тия конспирации бе! Никой няма да ви закара в лагер и да ви убие с газ ! Айде качвайте се, заради вас не може да тръгне влака и прецаквате всички! Който не вижда колко актуално е сравнението...
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лекарският съюз е на мнение, че подобно поведение е на ръба на правилата за упражняване на професията.", после тази жена като умре от това, че не са прегледали пак ли ще бъде на ръба на правилата? Какви правила за получаване на медицинска помощ има? Истерията е убийствена. Нацистите, комунистите, британската империя, османците са за предпочитане пред ковид геноцида.
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средновековие,хората са на касти. Едната като им легне без да знае дългосрочните последици,за момента получава всички блага,а другата нищо не получава,и е явно най-безправната. Първата е като домашните животни,а втората като бездомните.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се окажем роднини с белгийските колониалисти.
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да плащате такси и ще видите как веднага ще почнат да ви обслужват
93
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 102 Ами грижат се за здравето ни като ни отказват здравни грижи. Зомбитата вероятно виждат логика в това.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 96. Робокоп от 80'отдавна чака в нечии подземия.
91
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да уточним, че Биг Фарма няма сметка да прави народа защитен от вируси! Имат сметка от хора със съсипана имунна система. След 5 години ще се окаже че няма кои да работи, ще пуснат роботите и ще останат неваксинираните управляващи, плюещи предишните как са съсипали народа!
90
1
 
23
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Усещате ли как настъпва медицинския фашизъм, а после Менгеле бил звяр! Нещастници!Малко инфо за ревящите които искат задължително ваксиниране, испитанието на една ваксина е минимум 5 години по стандарт!
89
0
 
22
 
! Отговори
какъв ръб преди 2 години
"Лекарският съюз е на мнение, че подобно поведение е на ръба на правилата за упражняване на професията." - направо си е отвъд ръба. Тя ще си намери друг лекар, но тоя ненормалник ще остане без лекарски права.
88
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой мислеха, че го правят от грижа за здравето. Ако не са невменяеми, трябва вече да са се събудили.
87
0
 
9
 
! Отговори
T преди 2 години
До Алтерниращ веганист90-те години разни глезльовци си мислехте, че ще си живеете весело и безгрижно, без да ви пука за огромните маси, които нямаха пари за нормален живот. Сега си спомни какво ви правехме тези с хубави маратонки, дрехи, бижута.Сега сте същите - мислите си, че ще направите огромна маса от обществото аутсайдери, а вие ще си продължите да си живеете безгрижно. Нещо ви се губи логиката и не сте познали. Човешката психика не работи така.
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До94,целта е прихваната.
85
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За преболедувалите да не питам, нали. Те не се броят, понеже не става въпрос за "имунитет" а за бизнес за милиарди.
84
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всеки лекар,полицай.Между другото,кои са болестите и състоянията,за които ваксата е противопоказана,освен бременност.Наредба? Заповед?Закон? Конституция?
83
0
 
5
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Преди да плюете по "антиваксърите" потърсете информация, какво представлява 1-methyl-3'-pseudouridyllyl. Ще ви помогна, това съединение помага на mRNA във ваксината да излъже имунната ви система и да зарази клетките на приемника. А, сега ако поне имате малко въображение си представете какво е бъдещето на медицината. Прокрадна се информация, че следващата крачка е ваксина, която ще направи клетките на ваксинирания неподатливи към Covid-19, като прелюдия към неподатливост към всички вируси.
82
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе кви са тия антиваксъри толкоз злобни, озъбени, въоръжени кат диваци, готови да трепят- неандерталци, ваксина за бяс май им трябва не за ковид
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ако се наложи да си взема медицинско от личния??