Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните

Разширяват приложението на COVID удостоверенията
14 юли 2021 13:39, Елка Василева
223
Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

Лекари в Белгия отказват да обслужват неваксинирани срещу COVID пациенти, съобщиха местни медии.

В един от цитираните случаи жена е била отпратена от кабинета на семеен лекар, веднага след като той проверил по данните от личната й карта, че не присъства в списъците на имунизираните. Пациентката не била прегледана и не получила напътствия за лечение.

Според белгийския лекарски съюз, ако по случая бъде подадена жалба, ще трябва да последва решение на съсловната организация. Лекарският съюз е на мнение, че подобно поведение е на ръба на правилата за упражняване на професията.

Белгийските власти заседават днес, за да преценят дали да не въведат задължение да се ваксинират всички, участващи в доставката на социални услуги. Предвижда се в петък властите да обсъдят разширяване на приложението на удостоверенията за ваксинираните, изследваните и преболедувалите.

Медиите отбелязват, че засега няма нагласа да се следва сляпо примерът на Франция, където удостоверението ще служи за достъп до кина и ресторанти. Белгия предвижда да се изисква представяне на удостоверение за присъстващите на предстоящо състезание от Формула 1 и на голямо музикално събитие. Засега не се очаква изискването да бъде въведено за зрителите в киносалоните или за посетителите на изложби.

По последни данни в страната вече 81 на сто от пълнолетните са получили по една доза ваксина, а 54 на сто са изцяло имунизирани. Епидемията от COVID в Белгия отне живота на над 25 200 души, като в последните две седмици средно на ден се отчитат по двама починали.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето,конфликтът е налице,ще набере сили,после погром и накрая тотал щета.
79
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не не, антиваксърите са като Герп, трябват месеци да ги изчегъркаш, въпреки че те пак че се противят ти трябва здраво да ги изчегъркваш - чегърк, чегърк
78
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксърите са като засъхнало мазно гадно петно, *** на дрехата, което трябва да го изчегъркаш здраво за да падне и да светне дрехата
77
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пука ми. На лекар ходя последните 20 години само за профилактика. Ми хубаво. Няма да ходя. Здрав съму понеже не си пазарувам антибиотици като бонбони, не гълтам хапове за щяло и нещяло. И не си поставям ваксини за болести, които изкарвам на крак - точно като тая. Айде! Баста! *** гладни, като няма да лекувате! Пландемиците ще ви плащат комисионни за реклама на ваксините си до време.
76
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами напротив, нали от кораба майка ви спуснаха опорката, че ваксината предпазва на сто процента от тежко протичане и смърт? Та какъв е точно проблемът на този "лекар"?
75
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха - съвсем светна истината. Пландемията ми била с цел спасение на хората, а силом ги унищожава. БЛило с ваксини. Било с отказ да се лекуват хора, с платени здравни осигуровки и застраховки. Съвсем си подаде сатаната рогата.
74
0
 
9
 
! Отговори
До 62 преди 2 години
И добре че не сме германия/ с малки букви!/
73
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо - дебелашка лъжа е това. Поредната.Второ - продължаваме да се стараем всячески да принудим нормалните хора да участват силом /по друг начин няма да стане/ в медицинския химичен експеримент. Трето - който лекар откаже лечение на такова основание, веднага следва да му бъде забранено да практикува. Това няма да е лекар, а платен слуга на мафията.
72
2
 
5
 
! Отговори
до пепи преди 2 години
абе чук пушача алкохолика сам си вреди и на никой не пррдава алкохолизъм и т.н Това че колегата е върл пушач мен няма фа направи пушач, чаткаш
71
1
 
13
 
! Отговори
до Смешници преди 2 години
1. Ваксината има 10% при които не дейстеа.2. Ваксиниран може фа е носител на вируса без да боледува. Но разнася.....още ???
70
17
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До Анонимен 55 : мале, мале, оръжия, куршуми........ много сме смели онлайн, ще ни измитате уж, ама като сте толкова бойни защо например като ви вдигнат цената на парното си сваляте радиаторите вместо да свалите правителството? Иначе на думи сме много смели нали? Нищо няма да измитате, ще си седите да псувате по форумите и ще чакате някой друг да ви извърши революцията. Онлайн революция - два милиона регистрирали се, пристигат двама, ама единия е за малко да види как ще започне.
69
1
 
10
 
! Отговори
пепи преди 2 години
А кога пушачите ще бъдат със спрени права за лечение на бял дроб . Или алкохолиците . Аре стига дискриминация
68
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали целият театър беше за да се спасяват човешки животи, бе. Каква стана тя, можеш да умираш на воля без никой да ти обърне внимание, ако не си приел съмнителната инжекция. От ковид не трябва да се умира, от всичко друго е ОК.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички извисени и благонадеждни ваксъри,говори ви един примитив:пак ще ви боцкат,докато засветите в тъмното с опулен зомби поглед,но иначе, на сигурно-в кошара.Поне до Гергьовден.
66
2
 
23
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
А докторът ваксиниран ли е бил? Ако да - от какво точно го е страх? Може ли да се обоснове нАучно?
65
1
 
25
 
! Отговори
Ник преди 2 години
белгийците са рязали ръце на малки африкански деца, ако бащите им не са си изпълнявали нормата в мините или където са ги експлоатирали като робовладелци. такива изрооди командват европата и ни учат на морал и отговорност.
64
9
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 2 години
да бе изфабрикували, за това в Рашистан по 24000 дневно заразени и пи 750 умрели, ей така лятно за спорта
63
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега вече е абсолютно сигурно. Изфабрикуваха пандемия само за да ни инжектират с нещо. Трябва да е много специално това нещо.
62
15
 
2
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
До . 69 - Марш в обора - или се ваксинирай
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя лекар ако се подаде жалба срещу него и няма да има лекарски права до края на живота си отказва лечение по дискриминационен признак? Па ако пациента е преболедувал и има естествен имунитет? Или ако е с противопоказания за ваксинация? Хахахах. Дано пациента го пусне на съд, че да гледате сеир - хем няма да е повече доктор, хем няма да успее да се на плаща на обезщетения