Четвъртата вълна в Гърция дойде, Делта вариантът е навсякъде

Ваксинацията е най-добрата защита срещу вируса, напомнят властите
16 юли 2021 08:35, Ния Христова
110
Четвъртата вълна в Гърция дойде, Делта вариантът е навсякъде
Снимка: БГНЕС
Щамът Делта в момента представлява 50% от случаите на коронавирус в Гърция. Това заяви президентът на Фондацията за биомедицински изследвания към Атинската академия на науките Димитрис Танос.
 
Преди две седмици в страната са били открити едва четири случая на силно заразния индийски вариант на вируса, предаде БГНЕС.
 
Танос заяви, че Делта ще бъде доминиращ много по-рано от предвиденото и добави, че четвъртата вълна на коронавируса в Гърция вече е факт.
 
Той изтъкна, че ваксинацията е най-добрата защита срещу вируса, независимо, че мутациите намаляват ефективността на ваксините с 10-15%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
. преди 2 години
Епсилон кога да чакаме? Есента?
97
0
 
4
 
! Отговори
До Баба ти преди 2 години
Прави си, не е шега работа, прекарах го и нямам никакво желание пак. Но тук е и другата страна на монетата - нямат право да принуждават деца, младежи и млади, здрави хора да се ваксинират. Това е геноцид. Така или иначе повечето възрастни се ваксинират доброволно и имат желание за това - поне около мен. Те вече са защитени. Ако възрастните и хронични болните са ваксинирани, смъртността от вируса би следвало да се сведе до по- малка от тази на сезонния грип.
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази лаборатория ми прилича на модерна поща всичко разхвърляно, но пък иначе млади хора доброволно дават своя генетичен материал на непознати лица, странно облечени не стига че им плащат солидно освен това е скандално за мен но аз съм в малцинство.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиолог Дано не ти се налага да ходиш на зъболекар, със или без чене ще ти изпише корега това е техния номер с корегата може дори и ябълка да ядеш защо не...
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на снимката ми прилича на физкултурен салон, много налудничаво до вземат пробите в салон вместо в малка лаборатория, това някакви касапи ли са.
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ххахахах как стана така.Уж ПСР то маски.стига постановки хахахахах
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиологС маските ги убиват също. Липса на кислород. Особено ако се опитват да спортуват с тях. Особено децата
91
2
 
9
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Няма страшно, Делтата мори само ваксинираните, но тези с естествено създадения имунитет, срещнали вируса, ги пропуска. А за тези дето не са ваксинирани и не са срещали ковид до сега, е само едно две кихвания. Ваксинирани или не, старци и болни трябва да се пазят- както при обикновен грип. Какъвто няма от две години, защото не се плаща за него. Повече хора ще умират защото не смеят да ходят на лекар и зъболекар за профилактични прегледи. А и такива дето пропиват и дрогират в тая престъпна шашма
90
4
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Абе как така ни един богат и известен не пyкнa от ковид? Някои се "ваксинираха" с водичка, други като баце го "изкараха" на крак. Само набодените и маскираните овчици *** като мухи. Що така става?
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляват ни бизнесмени! Или си давате живота за тест с експериментален препарат или се отказвате с наложените последици! Колкото повече се откажат ще им намалеят приходите в държавните хазни! Като неплащаш здравни щото не ти се полага болница като неваксиниран я да видим от къде ще има пари и ще крадат. Една държава оцелява само с много работещи робии! Богатите не се ваксват, само се снимат с физиологичен разтвор!
88
2
 
14
 
! Отговори
gogo преди 2 години
При всички мерки, затваряне-отваряне,маски навсякъде,двойни тестове по границите и пуснаха Делтата?Нещо не ми се връзват нещата,яко натискат за ваксинация .Мицотакис ще гризне наакрая дръвцето май
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 90 - неваксинираните, поне, ще, научат, кога да, не, ползват, запетайка.
86
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните, поне ще останат живи..
85
5
 
15
 
! Отговори
Баламите да чакат преди 2 години
Баламите да чакат 4-та доза, после 5-та, после докато са живи. Лъжат ви нагло вие им вярвате
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те се набодоха услужливо, ся стачкуват! Ами ще са затворени. Това е новия ред!
83
0
 
14
 
! Отговори
Узаки бузуки дзадзик преди 2 години
До Калимера То вече е време за калиспера!!!! Ей...тия гърчуги...излязоха много *** народ. Позволиха да им надянат хомота...а сега ще плащат с нови щамове...тя...гръцката азбука има доста букви...Ами да видим нашите "евроатлантици" какви ще ги измъдрят!!!
82
1
 
28
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
ДЕЛТА ИЗМИШЛЬОТИНАТА е навсякъде! И в телевизора, и по радиото, и в интернет пропагандните медии! Само в Индия я няма! Айде, честита Нова Измишльотина! Да се пазите, ей, че ужким била още-по-по-заразна от изключително слабозаразния ковигрип.
81
1
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
хайде всички с 3-4-5та ваксини, но след няколко време ще си ги плащате сами ... и така до края на света ... демокрацията се оказа чист социализъм!
80
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самият факт, че не признават естествените антитела е стряскащ? Има нещо гнило? Защо искат да държат имунната система непрекъснато в Боина готовност? Това хич не е здравословно!
79
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъра е виновен, защото умира по-лесно от ковид и разваля статистиката.