Кунчев: Задължителна ваксина за медици и социални работници била оправдана

Имунизираните българи са едва 16 процента
Обновена: 19 юли 2021 18:41 | 19 юли 2021 14:08, Камелия Цветанова
345
Кунчев: Задължителна ваксина за медици и социални работници била оправдана
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев задължителността на ваксинирането срещу коронавируса за някои професии като медицински социални работници е оправдано.

„Друг е въпросът доколко обществото е готово да приеме такива мерки и доколко те ще са ефективни, но при 16% имунизирани повече от очевидно е, че трябва да се вземат мерки“, коментира той.

Още по темата

Средният процент на имунизираните в болниците е около 40%.

По отношение на червената зона PCR тестът е задължителен за българските граждани. Остава възможността, за да не останат под карантина 10 дни, да го направят след влизане в страната и да го подадат до РЗИ.

"Граничните мерки, въпреки че се определят от всяка една държава. Идеята на Европейската комисия беше те да са комбинирани. С въвеждането на европейския сертификат, това е факт", коментира той. Според него това важи най-вече за страни, които са в зелената и оранжевата зона. "Европейският сертификат за ваксинация дава много по-голяма свобода на придвижване, особено в рамките на ЕС. С изключение на страните, които са достигнали висока степен на заболяемост като Гърция, Кипър, Великобритания, Испания и Португалия и Нидерландия", заяви още доц. Кунчев.

Той призна, че коронавирусът като едно системно заболяване наляга проследяване на хората в доста дълъг период след заболяването и то в най- различни направления и заради това може би е добре да има клинична пътека за постковид.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германецне употребявай, с цел омраза и плюене по нея, името на една велика раса дала на света най-големите учени, композитори и философи, и не бързай с домашното си- шикългрубер или още Хитлер не е германец, а австрийски *** с неясен произход, а тия ваксини са дело не на немците а на децата на дявола
199
1
 
1
 
! Отговори
Oпенхаймер преди 2 години
"Виж сега малкия много хора ми приписват на мен атомната бомба, ама не е така! Ако не беше ония с имплозията и контролираните синхронизирани детонации, които да я предизвикат нямаше да я има! Ама верно не ги пуснахме където трябваше ... за което нали цял живот го мислех за тия 500 хиляди души дето ги изпарихме безмислено, тука като гледам някой е минал рекорда двойно... "Дами и господа всичко, което прочетохте е моята самоирония,защо доктор дето не трябва да е доктор ме изкара луд, а не тях!
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германец и Господ ви мрази. Доказателства? Я се огледай и виж има ли думи канцлерката ви да опише онова, което вижда...
197
1
 
25
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
Ваксините са разрешени единствено за експериментално прилагане със абсолютното съгласие на "пациента" и изцяло на негов риск. Ако задължат някой да участва в медицински експеримент ще нарушат конституцията на България.
196
27
 
1
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Медиците имат свободата да си намерят друга работа ако им е толкова важно да не се ваксинират. Въпрос на приоритети. Иначе мед ми капе на сърцето като слушам как *** антиваксърите :)
195
0
 
0
 
! Отговори
До 203 преди 2 години
беше
194
0
 
1
 
! Отговори
Проблема преди 2 години
е,че сте медицинско лице! Който разбрал, разбрал. Късмет и бъдете здрава!
193
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е сложил главата в торбата. За него връщане назад няма. Дори да почне да се отмята ще е твърде късно. Съд за геноцид вече му е гарантиран.
192
2
 
25
 
! Отговори
ваксината=отрова преди 2 години
Кунчев, ела се опитай да ме ваксинираш. Бягай докато е време щото много хара ще те търсят.
191
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 203! Златена вече изби рибата от глупост! Нормален лекар няма да се ваксинира, нито ще си издаде сертификат, щото не се знае какво има в спринцовката! Ваксинираните след месец като се окажат развъдник на мутации тоя лекар със сертификат как ще работииии?
190
1
 
30
 
! Отговори
... преди 2 години
Хайде с факти. Великобритания е една от страните с най-висок процент на ваксинирани. И какво. Сега е с най-много случаи и в червения списък. Обяснете това и после говорете за ваксини....ФАРС ФАРС ФАРС
189
1
 
15
 
! Отговори
НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 2 години
ДА ПРИЛОЖИМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СКУБАНЕ НА БРАДАТА НА КОЗЕЛА ОТ СНИМКАТА
188
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е проблема? Цял ден преглеждам пациенти, не знам кой е здрав, кой безсимптомен, кой в инкубационен период...ами разбира се, че се ваксинирох. Нито искам мен да ме заразят, нито искам аз да заразявам . Сигурна съм, че повечето колеги се ваксинираха.
187
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, садете дървета, че няма да стигнат. Бързорастящи.
186
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е здравен комунизъм всички колективно трябва да бъдат ваксинрани. Скоро ще чакама по 20 години за електричка ще има режими на ток и вода, ЕС построи комунизма.
185
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходих за медицинско и личния ме предупреди да не си слагам ковид ваксината.
184
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До !!!!!!Предлагам за начало никой да не им разписва информираното съгласие! След това може да се издърпат ушите на политиците ама нека първо да уточним кои, щото договор за ваксини за 3 години напред разписа Бокууу!
183
1
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
Това осначава че именно ваксинираните предават и заразяват. Останалите се тестват на закуска, обяд, преди тоалетна и преди лягане....Пълен ФАРС!!!! Пълен! А що се отнася за пътуващите от Великобритания- необходимо е само един положителен дето решил да си спести 20 лв и да се тества в БГ и всички пътници под карантина. За какво да се тестват и хармат по 1000 лв на семейство. А децата??? Бебетата? Как се тества бебе????? Некадърника с клечка????
182
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре този Кунчев какъв е хуманист, готов е на всичко за да ви ваксинира и предпази. :)
181
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато преди месеци някои предричаха, че ваксинацията ще стане задължителна ги обвиняваха, че развиват конспиративни теории. Има логика конспираторите да осмиват разобличителите си и да ги наричат луди.