Мангъров: Задължителната ваксинация - медицински фашизъм!

Децата не трябвало да бъдат имунизирани
432
Мангъров: Задължителната ваксинация - медицински фашизъм!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За момента нямаме увеличаване на броя на хоспитализираните с коронавирус. В страните с най-високо ваксинално покритие сега има и най-много случаи на Covid-19. Това каза пред БНР инфекционистът доц. Атанас Мангъров, началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница в София.

„Имаме хора, които са ваксинирани и са се разболели. Хора, които са го прекарали и да са се разболели пак – за момента нямаме. Нека да оставим нашата страна, защото ние не сме шампиони по имунизациите. Но в тези страни, които са най-имунизирани – Великобритания, Гърция, Израел, Испания, там в момента се наблюдава непрекъсното увеличение на случаите на COVID и това са хора, които са ваксинирани. Какъв извод можем да си направим?“, риторично попита той.

Запитан за ваксинациите за деца и като детски лекар би ли ваксинирал деца инфекционистът подчерта, че не би препоръчал на никого да ваксинира децата си.

„За да се стигне до разрешение на една ваксина да бъде прилагана в детската възраст, тя трябва да е получила всички останали разрешения за употреба в другите възрасти и това е нещо, което може да се случи най-най-най накрая. Ковидът не е проблем за децата, едно, и второто, което се казва – че ние трябва да ги ваксинираме, за да не разпространяват те ковида, видя се много ясно, че това не е вярно, че това не е доказано и то не се случи“, обясни Мангъров.

Още по темата

По наскоро оповестения план на здравното министерство как да се действа при следващо повишаване на броя на случаите на коронавирус у нас доц. Мангъров отбеляза, че мерките в него доказано не работят.

„Ако те работеха, тогава когато бяха налагани най-стриктно – през есента, през зимата, през пролетта нямаше да се стигне до това, което се случва сега в Гърция, във Франция. И всички тези опити за налагане на това хората да се ваксинират насилствено, това са неща, които граничат с медицински фашизъм“, отсече той.

Запитан как гледа на идеята за задължителна ваксинация на нашите здравни работници по подобие на мярката, предприета от други страни, доц. Мангъров заяви, че това не може да стане.

„Кой и на какво основание ще ме накара да подпиша декларация, че аз поемам отговорност за себе си да се ваксинирам за нещо, което не е минало всички процедури на изпитване? Ако българските медици се съгласят, нека да го направят. Който иска, нека да се ваксинира. Но да карат медици, учители да се ваксинират насилствено под най-благовидни предлози, това е много лошо, това е ужасно, това е фашизъм“, скочи лекарят.

В коментар на прогнозите какво ще се случи в близките седмици у нас, доц. Мангъров посочи, че те са „напълно безпочвени“ и припомни, че не е проведено проучване за това каква част от населението вече се е срещала с вируса.

„Не си направихме труда да разберем каква част от населението в е в това състояние и затова сега стоим разкрачени и чакаме, и непрекъснато някой ни казва какво ще се случи след 8-10 дни, след един-два месеца и т.н.“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
0
 
1
 
! Отговори
Batman преди 2 години
Naistina kazvam evala na takuv smel chovek I umen.. Naistina az imah vsichkite tezi dymi v akula mi no sega razbrah che i takuv specialist kato mangarov.. vazhishtavam se na toq chovek.. bog dago pazi ot vragovete mu zashtoto toi govori istinata a mnogo neim haresva tova...lichno az go podkrepqm dori za nai golemia v bulgaria poveche ot ministar i kakvoto dae bilo po goren i goren.. dano nasitina mnogo hora dase zamislqt za dumite koito kazva.. i nqma li sadinenie sreshto fashizma covid
367
1
 
3
 
! Отговори
Мангъров президент преди 2 години
Да подкрепим Мангъров за президент на България! Той е по-умен от мафията СЗО
366
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми се иска г-н.Мангъров да се запознае със министъра на здравеопазването за Кастилия и Леон(Испания) г-жа Вероника Касабов,и да си поговорим двамата.Голям дебат ще стане.
365
0
 
6
 
! Отговори
Вие идиоти преди 2 години
Вие не разбрахте и дума от това което е казал ДОЦЕНТ Мангъров.Онези ваксини, които слага на децата и тези ваксини нямат нищо общо, а освен това са експериментални.Като знаете повече от ДОЦЕНТА маайте си ваксини всеки ден ако искате и оставете мислещите и училите да си вземат аргументирани, а не манипулирани решения
364
2
 
5
 
! Отговори
ваксинирането преди 2 години
е право на избор! Кво не разирате е неандерталци де се избихте по пътищата
363
1
 
1
 
! Отговори
тва се очакваше преди 2 години
на ваксинираните да се иска тест, ама тъ пун герите не схващат лесно. Турям си 1 игла и отивам да се дупя на гърците , леваци
362
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 2 години
Какво ваксиниране с експериментални ваксини, напънете се и прочетете относно страничните ефекти. Дори производителите нямат яснота какво могат да причинят в дългосрочен план. Мислете, ако можете..... Но явно на повечето не им се удава. Самият факт, че не носят отговорност е достатъчен!
361
31
 
9
 
! Отговори
Гъдьо преди 2 години
Уж нямало вирус,пък над 18 200 достойни българи и българки ...наши сънародници станаха невинни жертви на короната...Тоз Мангъров е медицински фашист,той е луд за връзване,търси слава из тв студията..Но и старата,и новата власт не го бръснат за слива....
360
2
 
20
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Мангъров трябваше да основе своя партия за медицински права и човешки свободи. щеше да е в парламента. казва това, което е, Царят е гол. принудата върху физическата неприкосновеност на личността е изнасилване. ковидкуклите на конци въртят и сучат доброволно да ви убедят да се евтаназирате за тяхно благо и радост на кукловодите им. веднъж набодени, попълвате бройките, план имат да следват - петилетката за 2 години имат да преизпълняват, но у нас удрят на камък. българите-св.шампиони по оцеляване
359
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,нали щеше да си къса дипломата, какво чака още?
358
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на доцента за коректността и прозрачната информация. Харесва ви или не, той е прав. И времето ще го докаже отново и отново. Който разбрал, разбрал.
357
5
 
9
 
! Отговори
до питър преди 2 години
Жалко, че сте кръстен на името на Св.Петър, а защитавате сатанинските дела...и по точно "Св.ваксиния" ако не е за пари, значи е от глупост и липса на мозъчни кллетки...породено от кеймтрейлса...това може да е единственото Ви оправдание...ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ ПО 1000% И ПЪТИ, АКО Е НУЖНО. С КАКЪВ АКЪЛ СИ БОДЕТЕ НИКОМУ НЕИЗВЕСТЕН ПО СЪСТАВ КОКТЕЙЛ. ТЕ ЗАТОВА КАЗВАТ "ВЯРВАЙТЕ" В =ВАКСИНИТЕ ТОВА Е НОВАТА РЕЛИГИЯ НА НСР/НОВИЯТ СВЕТ.РЕД/КОЙТО УЖ БЕШЕ КОНСПИРАЦИЯ ДОСКОРО,А СЕГА НЕ СПИРАТ ДА ДРЪНКАТ ЗОМБИТА
356
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига комунизъм!в България ваксината трябва да е платена, не задължителна
355
0
 
7
 
! Отговори
до 383 преди 2 години
АБСОЛЮТНО ВЯРНО, ПРИЯТЕЛЮ! АМА ХОДИ ГО ОБЕСНИ НА ***...ТЪПОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО ГОРАТА за съжаление, тези хора сами са избрали да си продадат душите на дявола...Писна ми да обясняваме едно и също и това е ВСЕКИ БОЖИЙ ДЕН...Е НЕ ИМ УВИРАТ главичките и те това Е...
354
18
 
7
 
! Отговори
Питър преди 2 години
И не забравяйте - МАНГЪРИЙ БЕЗМАСКНИК, който НИКОГА НЯМАШЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА, беше кандидат-дупетат на една от най-русофилските партии у нас... Интересно ми е как ще коментира новината, че в Русия те гонят от работа, ако не се ваксинирашА Мангърий е за гонене от Лекарския съюз
353
7
 
2
 
! Отговори
Питър преди 2 години
До Анонимен 384Британският министър не си е слагал Файзер, а Астра Зенека. И при двете ваксини може да се разболееш след това, но протича много леко и не се стига до хоспитализация. АЗ е с много по-малка защита срещу индийския щам, който Джавид е лепнал, само около 60 процента, тъй като е изработена на базата на най-първата версия на вируса.
352
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който лае както този го прави иска внимание,което винаги е свързано с п...
351
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 365. Пич върви кажи това на британския министър на здравеопазването, който се коронова след завършен цикъл на ваксинация с Пфайзер. Позицията ви е невъзможна за отстояване. Приемете го.
350
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните не им правятбтестове за антитела, но им раздават сертификати? А хората с налични антитела бе ПСР нямат право! Дори и да имате вече сертификати, не е ясно до къде и кога ще испеете да пътувате без ПСР и карантини. Та на управлението не му пука има ли някакъв имунитет, важното е да не шавате и да се карате за глупости!!!
349
10
 
7
 
! Отговори
Чичко преди 2 години
Не е важно да си прав, важно е да си винаги в опозиция - доц. Мангъров. Направо се чудя тия синове той ли фги е правил или съседа докато са се напъвали заедно.