Проф. Витанов: Делта вариантът ни е захапал и ще ни залее

Антиваксърите си правят пропаганда, алармира математикът от БАН
19 юли 2021 21:45, Красимир Ангелов
117

Кога ще дойне у нас новата вълна на коронавируса? 

Моите индикатори показват, че ни е захапал, има време - и ще ни залее също. Делта вариантът не само чопли, а вече се е захванал. До към края на месеца ще стане доминантен. Той е по-заразен и се пребори успешно и с това, че има и много ваксинирани. Това каза за "Денят ON AIR" математикът от БАН проф. Николай Витанов.

Още по темата
Според него, ако сме под 1500 нови случая в края на август, трябва да смятаме, че сме се справили.

"Антиваксърите си правят пропаганда, а насреща няма нищо. Така не се прави. Ваксини има, проблемите са няколко. Ще бракуваме ваксини и ще ги изнасяме навън. Спря всичко, защото всичко е в главите на хората. Ако хората се разубедят, каузата загива. Политически изявления няма да правя", посочи той за Bulgaria ON AIR.

По думите му проблем е също, че прекрасните планове у нас остават на хартия.

"Има един прозорец за налагане на мерки - не по-рано, не по-късно. Плановете, които са били правени, са били точни. Има едно нещо, което се нарича "ред в хаоса". Сега сме в ръцете на РЗИ-тата, вирусът ще настъпва полека, отпускарският сезон ще свърши и втората половина на септември ще сме изправени пред проблеми", обясни проф. Николай Витанов.

Математикът е на мнение, че за следващата вълна медиците са по-подготвени.

"Знам как от нула се организира една такава система. Въпросът не е само да са подготвени лекарите, а как действа и ръководството на "Пирогов". Трябва ни стабилна здравна система, в момента единственият човек с по-голям опит е доц. Кунчев. Когато вирусът успее да се пребори и с неговите хора - и да има, и да няма стабилно правителство - може да няма ефект. Те не останаха много мерки. Ако продължаваме да ги спазваме, ще имаме още някакво време спокойствие", обясни ученият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
6
 
! Отговори
Bg izmet преди 2 години
ТОЗИ Е ЗАХАПАН ОТ ТЕЗИ ДЕТО СА ГО СЬЗДАЛИ...ОТВРАТ.
24
2
 
11
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Ние още откриваме последствията от различните Е-та в храните които ползваме от 50 години, а в същото време твърдят, че ваксина разработена за половин година е безопасна. Навремето и микровоновите фурни се е твърдяло, че са много полезни, но сега знаем, че не е така. Има фаст фууд за която се е твърдяло, че може да живееш само от нея, но сега знаем, че не е така. Нека да мине време и да видим последствията от ваксината и тогава да взимаме информирано решение.
23
13
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Всъщност, има и нещо много хубаво в антиваксърските нагласи. Чисто и интелигентно ще се прочистим от ***. Ковид ни подбира глупави или умни, но със сигурност бяга от ваксинирани. Сещайте се :)
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След делтата идва епсилон, пак ще ни побъркат да им пробваме "ваксините". После зета. Ета, тета...
21
13
 
5
 
! Отговори
До17 от Влади преди 2 години
Моме, не предъвквай опорката за новите , неизпробвани 10 години ваксини. При тази скорост и масовост на разпространение на Ковида по света, нямаше време за детайлни изследвания или живееш в някакъв друг свят. И от проверени от 100 години загиват хора, но те са НИЩОЖЕН процент от спасените, благодарение на ваксините. Сега ви плащат мръсни левчета, да плюете всичко ,свързано с ГЕРБ, ама когато се разболеят ваши близки и приятели, сигурно не мислите и действате така. Не викайте злото, то бързо идва
20
4
 
8
 
! Отговори
до анонимен 18 преди 2 години
Не сте гледали европейското по футбол- за полуфинала на Уембли разрешиха на 50% капацитет за да подкрепят техните- беше фраш и бяха без маски.Голям купон беше трите черни лъва като изпуснаха дузпите,а физиономиите на кейтииуйлям дето ни ги бутат всекидневно по новините навсякъде бяха като нас.рани.На мачовете в Унгария и Чехия пък пълен капацитет пълно с чужди фенове.Ковиддиктатура и медексперимент на бялата мафия в услуга на глобалистите и шепатабезбройдери.Нацистите ряпа да ядат.
19
6
 
20
 
! Отговори
Замислен преди 2 години
Между крайните ваксъри и антиваксъри май няма разлика. *** на куб! Естествено, че ще сложа полиомиелит на детето си защото не искам да осакатее и да си размята краката като октопод. Ама ваксината е проучвана повече от 30 години! Естествено, че с цената на живота си ще защитя детето си да му набодат нещо направено на две, на три, за няколко месеца!
18
7
 
16
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Най- после разумен коментар!!! Много искам някой да ми каже антиваксър - при положение, че и аз и детето ми имаме поставени всички задължителни ваксини. Аз съм анти експериментатор - не искам да експериментирам с тялото си повече, стига ни че се наложи да минеме през експеримента Ковид. Искам доказани и утвърдени сведения за ваксините. Искам да не подписвам документ, че я слагам само и единствено на моя отговорност. Искам инфо за ефекта на Нано алуминия върху организма. Доста искам
17
3
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Именно. Преди нещо да се заклейми или приеме за решение е редно да се изследва, да се проследи в контролирана среда. Ако вируса е с 99.9% смъртност, да се каже масова ваксинация защото имаш по големи шансове за оцеляване чрез ваксина, но не е така. Нека първо да се направят коректните изследвания и чак тогава да се направи задължителна. Сега е просто стрелба в тъмното и се молим да не допускаме още по голяма грешка.
16
7
 
7
 
! Отговори
хахахха преди 2 години
А, разправяха разни, че само през соца всеки разбирал от всичко.Поредната врачка,математик при това,вещаеща болести и даваща съвети за ваксините,които точно лекарите отказват и ги принуждават във Франция и Гърция в разрез с всички възможни закони.Този я да обясни икато е толкова отворен какво стана с обещаните безвъзмездни 4,5 милиарда евра за възстановяване от ЕС-за???На Италия,Испания,Гърция и други лично им ги дадоха в десетки пъти повече.Чакаме отговор,Витанов
15
6
 
9
 
! Отговори
До Влади преди 2 години
Какво правим ако се окаже, че ковид ваксината води до ръст в ракови заболявания, чернодробна недостатъчност или нещо подобно? И как ще докажеш, че няма такава опасност примерно 10 години след поставяне на ваксината след като няма натрупана история и проведени коректни клинични тестове? Там е проблема, че няма никаква гаранция дали сегашното "спасение" не е бъдещо проклятие! Имало е момент в които хората са мислели радиацията за полезна. Имало е чаши, лампи и тн. от радиоактивни елементи.
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера като гледах Английското Гран При,имаше поне 50 000 души и бяха г.ъ.з до нос и няма маски няма дявол,та се питам какъв е този Индийски вирус дето идва от Англия,пък те видите ли не се притесняват...
13
5
 
9
 
! Отговори
ПЪЛЕН****** преди 2 години
Витанов.
12
6
 
21
 
! Отговори
До Влади преди 2 години
Не бъркай антиваксър с човек които иска да е сигурен в качеството на нещата които вкарва в тялото си. Има много неща за които се е твърдяло, че са лекарство и накрая се оказват безполезни или направо отрова. Например живак за безсмъртие, кокаин, хероин и куп други наркотици за всичко от лечение за грип, до еректилна дисфункция. Има много хора които си слагат всички ваксини защото са доказани, но и имат по 30г. история, а тази я вкараха толкова бързо, че никои незнае дали накрая няма да е отрова.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стара развалена манджа!
10
11
 
7
 
! Отговори
всеки си знае преди 2 години
гробарите чакат яка реколта антиваксъри от септември нататък. лъскат лимузините, украсяват офисите
9
16
 
14
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Бе, оставяй всеки да се спасява, с чайчета и молитви, нали няма Ковид!Лошото е, че 2-3 миризливи трола тук мътят празните глави на много читатели с антиваксърство, а те самите отдавна са си ударили ваксините. Ще страдат невинни и наивни телета.
8
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите са истерични и кресливи същества с фашистки ценности искат да инжектират наред.
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро най -дъртия от математичетата джендърчета ще захапе на бай Ставри дедовия.Скоро и за вас ше има възмездие ,няма да се отървете сухи за провеждането на геноцида ,гледай какво ще става.
6
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха нали открихме първия случай на Делта от април, сега вече сме към Вариант Ламбада! Тоя некадърник да му се вземат титлите и да му спрат държавната заплата!