Взрив от COVID-19 на филипински кораб на пристанище Бургас, има починал

Екипажът се състои от 20 души, който не се допуска до брега
20 юли 2021 11:15, Анисия Иванова
84
Взрив от COVID-19 на филипински кораб на пристанище Бургас, има починал
Снимка: БГНЕС

Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас констатираха здравните власти. Първият заболял е с оплаквания от 7 юли – отпадналост, кашлица, температура.

На 14 юли лицето е транспортирано до УМБАЛ Бургас за изследване и преглед, като му е направен бърз антигенен тест за COVID-19, който е с положителен резултат. Той е хоспитализиран в инфекциозно отделение на лечебното заведение. На 15 юли е организирано пробонабиране на останалите 19 лица от екипажа на кораба с PCR-тестове, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

11 лица от персонала са с положителен резултат. Издадени са предписания за изолация на същите на кораба за срок от 14 дни. Общото им състояние се проследява ежедневно. Три от положителните случаи са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без оплаквания.

На 18 юли хоспитализираното лице от екипажа е приведено в ОАИЛ на УМБАЛ Бургас, като на следващия ден е починало. На 19 юли друго лице от екипажа с положителен резултат за COVID-19 е със затруднено дишане и влошено общо състояние. След преглед от екип на ЦСМП Бургас е хоспитализирано в УМБАЛ Бургас.

В издаденото предписание за поставяне на екипажа под карантина РЗИ Бургас е разпоредила извършването на дезинфекция на всички помещения.

Случаят се отнася за товарен кораб с екипаж от филипински граждани. Корабът пристига на пристанище Бургас на 14 юли и трябва да отпътува на 23 юли. Последното пристанище преди акостиране в Бургас е ОАЕ, на 27 юни. На 7-8 юли корабът преминава Суецкия канал, което налага качване на пилот на кораба. Екипажът се състои от 20 души. Той не се допуска до брега.

Здравните власти следят развитието на противоепидемичната обстановка и оказват стриктен контрол за недопускане разпространението на епидемията от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега и по радиото съобщиха за "взрив" на ковид на кораб в Бургас. Явно са спуснали една и съща опорка до всички медии да сплашват хора ахахах
50
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Така е, когато удоволствията и парите са прекалено важни. Без такива пътешествия може, стига да имаш воля. Здравето честичко губи битката с ината, желанието да си над правила и закони и желанието за удоволствие. Най-после се осъзнайте и в тази битка нека победят здравето и животът.
49
2
 
1
 
! Отговори
светофар преди 3 години
Ей сега ще не нахакат в червената зона на Европа, заради тях. Германия само това чака да ни изхвърли зад борда, в пика на сезона.
48
6
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 години
Тези заглавия вървяха миналата година по това време. Сега вече сте смешни. Ковида е грип с показатели като останалите грипове. Хайде стига толкова! Ясно е какво правите - подготвяте ни за новите затваряния есента.
47
0
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Няма такова нещо като "корабен лекар". На корабите от търговския флот няма изобщо лекар. Има набедено медицинско лице - един от капитаните, обикновено втория пом. капитан. Функцията на този човек на кораба не е доктор.
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взрив на мозъчна недостатъчност всред журналястите в последните години!!!!
45
2
 
3
 
! Отговори
Ради преди 3 години
Янев, сменяй Стойчо Кацаров! Тъкмо всички се възхищавахме на смелите и бързи действия на Асен Василев, Кирил Петков, Вили Комитова, Рашков , Стоилов по осветляване на безобразията на мутренската шайка и здравния министър ще вземе да развали цялостното добро впечатление от правителството. Неадекватен е...
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можах да разбера тия със зелени сертификати ли са влезли в БГ или с PCR? Как са допуснати в страната?Ако са ваксинирани и болни е редно да се съобщи това, щото утре ще Бутнете Бургас в карантина, заради немарлив контрол по пристанищата. А може би това е целта?
43
4
 
5
 
! Отговори
БГ преди 3 години
НАЛИ ИМАТ КОРАБЕН ЛЕКАР, защо ги допускат на сушата!2 Да им доставят лекарства и тестове, но какво правят в ОАРИЛ? Или целта е да заразят болницата!?
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извикайте консултанта по ваксинация Кантарджиев да ги ваксинира, а експерта по "оправяне" на клинични пътеки Балтов да ги хоспитализира някъде с диагноза чернодробна недостатъчност
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ваксината прави усложнения ако има други болести.
40
0
 
0
 
! Отговори
Ах морето то мутрета преди 3 години
ги спасява...Там работиш ти за чест и само слава.
39
0
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Сега ще има взрив и в болницата!
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кораба се конфискува докато не върнат парите за лечение и ваксини.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екипажите нямат право да слизат на брега поради местни или фирмени изисквания. Обаче право да се качват на борда имат всякакви проверяващи навлеци търсещи си таксата "спокойствие". 20-те нещастника затворени в стоманената си кутийка представляват интерес само когато има някаква сензация свързана с тях както в случая
36
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До АнонименНай-уместен е бил фронтален удар с пълен реверс за намаляване на скоростта - така щяха да бъдат разбити първите два отсека и щеше да има сериозен брой жертви в тях, но Титаник щеше да се задържи на повърхността и да стигне до най-близкото пристанище.
35
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ще се срещнат с вируса, рано или късно. Някои ще получат имунитет по трудния начин, други по лесния-с ваксина.
34
0
 
6
 
! Отговори
agent преди 3 години
ВЪйййй , ами сига?!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
както титаник е доказано,че е нямало да потъне нацяло ако се е блъснал директно без опити за смекчаване на удара ,смсл в момента вместо да се сборим с вируса, ние му бягаме ,опитваме се да се ударим пак отстрани ,да го излъжем с някакви непохватни маневри, и ще глътнем вода скоро. Но такъв е планът, всичко да се банкрутира,да се насочат младите кадри само в медицонски , и военни науки и да се бием с обявените ни врагове.
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщайте ги в открито море, който оцелее - оцелеее.