Взрив от COVID-19 на филипински кораб на пристанище Бургас, има починал

Екипажът се състои от 20 души, който не се допуска до брега
20 юли 2021 11:15, Анисия Иванова
84
Взрив от COVID-19 на филипински кораб на пристанище Бургас, има починал
Снимка: БГНЕС

Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас констатираха здравните власти. Първият заболял е с оплаквания от 7 юли – отпадналост, кашлица, температура.

На 14 юли лицето е транспортирано до УМБАЛ Бургас за изследване и преглед, като му е направен бърз антигенен тест за COVID-19, който е с положителен резултат. Той е хоспитализиран в инфекциозно отделение на лечебното заведение. На 15 юли е организирано пробонабиране на останалите 19 лица от екипажа на кораба с PCR-тестове, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

11 лица от персонала са с положителен резултат. Издадени са предписания за изолация на същите на кораба за срок от 14 дни. Общото им състояние се проследява ежедневно. Три от положителните случаи са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без оплаквания.

На 18 юли хоспитализираното лице от екипажа е приведено в ОАИЛ на УМБАЛ Бургас, като на следващия ден е починало. На 19 юли друго лице от екипажа с положителен резултат за COVID-19 е със затруднено дишане и влошено общо състояние. След преглед от екип на ЦСМП Бургас е хоспитализирано в УМБАЛ Бургас.

В издаденото предписание за поставяне на екипажа под карантина РЗИ Бургас е разпоредила извършването на дезинфекция на всички помещения.

Случаят се отнася за товарен кораб с екипаж от филипински граждани. Корабът пристига на пристанище Бургас на 14 юли и трябва да отпътува на 23 юли. Последното пристанище преди акостиране в Бургас е ОАЕ, на 27 юни. На 7-8 юли корабът преминава Суецкия канал, което налага качване на пилот на кораба. Екипажът се състои от 20 души. Той не се допуска до брега.

Здравните власти следят развитието на противоепидемичната обстановка и оказват стриктен контрол за недопускане разпространението на епидемията от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хичкок ряпа да яде. Тези са по -майстори на ужасите.
30
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми пука! Ние сме ваксинирани цялата фамилия.
29
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките морячета, слезли на брега за разходка и се върнали с ковид. Уж българия зелена зона. Вятър!
28
18
 
8
 
! Отговори
Ваксиниран дваж преди 2 години
Съгласен съм с човеците, които не искат да се ваксинират. Това е най-хуйманният начин числото на населяващите землята двуноги австралопитеки да се редуцира. И колкото повече антиваксъри дадат фира, толкова по-добре за нас - ваксинираните: повече пари, повече манджа и по-малко... глу'паци.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето от къде бройките ни направиха троен скок в последните дни. Разни болни морячета са ни налазили.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ударете им по една двойна доза ваксина.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууу, а зомбита има ли на кораба, че иначе не е по сценарий достоен за Холивуд, а само за Мосфилм!?
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бууум, Залягай Ковиддд пръскааа от всяка ноздраа
23
0
 
13
 
! Отговори
Седераст преди 2 години
Моряците филипинци обикновено посещават игрални зали и *** около пристанище Бургас. Пише, че тези не били слизали от кораба, но дали може да се вярва на това? Иначе не е лошо короната да изчисти казината и б0клуците в тях!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се ваксинирате, ТЕ ви манипулират и искат да ви чипират! Бъдете горди българи, вирус няма, лъжат ви! Ние сме най - умните и ценни на тази планета, няма да ни затрият я!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми. Аз отивам на плаж.
20
4
 
8
 
! Отговори
Авода Кадавра преди 2 години
Сезона в област Бургас приключи официално с началото на тази новина спусната от поръчковата глобалистка лай-няна медия и нека този който изтрие този коментар да му изсъхнат ръцете на него и на неговите роднини до десето коляно и да се дави в собствената си енергийна субстанция носеща му живот.Авода Кадавра !!!
19
3
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Ами закарайте една шайга ФЪКсини с камиона за кремвирши "Леки" до кораба от РЗИ Бургас и ги боцнете хората преди фъксините да са дали фира...
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
112 Свобода на словото, какво "ВЗРИВИХТЕ"?????????
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спасявайте се хора, взрив, апокалипсиса дойде! Първите няколко отворили статията бяха пометени от ударната вълна!
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ми пука, аз съм ваксиниран. Да му мислят дървените философи.
15
6
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Дреме им на бургазлии, миналата седмица бях там, хората са хавлия до хавлия на плажа, разхождат се на воля в морската градина, пихме си бира с цаца в капанчетата, а даже в магазина като казах,че съм забравил маската, касиерката ми каза "Аз не я забравих- аз не я нося". С "взривовете" дето плашите хората сте вече смешни. То бива бива поръчково писане, ама вие се оляхте
14
3
 
13
 
! Отговори
Егати досадата преди 2 години
ОЛЕ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!!!!!!!!ВЗРИВ НА КОВИД !!!!!!!!!! УМРЕЛИ< ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ!!!!!!!!!!!!! 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗАРАЗЕНИ ДНЕС>>>> КУНЧЕВ: 4-ТА ВЪЛНА ИДВА В КРАЯ НА МЕСЕЦА<<<< ОУЛЕЕЕЕ МАЙКОУУУ
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5! Утре ако дойде кораб от Буркина Фасо, със заразени от маймунски грип и с това ли да се бодем? Не е ли редно държавата да не допуска такива кораби на пристанищата ни? А тия хубостници на кораба, щом са се качили там дали имат ваксини? Бас държа, че имат. Тогава защо са болни и защо заразяват? Нали не се пробвате да ни кажете, че в самолет само с пср или ваксина, а пък на кораб както ти падне. Я по-кротко с манипулациите, че вече ни дотегнахте.
12
0
 
5
 
! Отговори
zer преди 2 години
На кораби се качват здрави хора. Жалко за починалия, както и за многото други през хода на пандемията. Дано останалите от екипажа го прекарат без усложнения.