187,7 милиона европейци вече са ваксинирани срещу COVID-19

На първо място по имунизация е Малта
21 юли 2021 18:11, Нели Христова
70
187,7 милиона европейци вече са ваксинирани срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Жителите на държави от Европейския съюз, на които вече са поставени по две дози ковид ваксини, вече са 187,7 милиона, или 51,3 на сто от пълнолетното население (навършило 18 години), показват данни, публикувани днес на официалния сайт на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, съобщи ТАСС.

На първо място сред държавите от ЕС по дял на жителите, които са напълно ваксинирани срещу КОВИД-19, е Малта с 83,6 процента, предаде БТА. Следват Унгария с 65,1 на сто и Ирландия с 64,8 процента.

Сред държавите на Стария континент, които не са част от ЕС, начело е Исландия с 82,6 процента напълно ваксинирани.

По една доза ваксина е направена на 246,3 милиона жители на държави от общността, което се равнява на 67,3 на сто от пълнолетното население. Начело са Белгия с 84,6 процента, инжектирани с първа доза, Малта - с 83,1 на сто и Нидерландия с 82,9 процента.

На 10 юли председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че държавите от общността вече са получили достатъчно количество ваксини, за да ваксинират напълно не по-малко от 70 процента от пълнолетното си население до края на този месец, припомня агенцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
До до 26 преди 2 години
Хубаво е да си патриот, но като сме на минимум 7500 години я кажи кой е бил цар 4532 г пр.н.е. ? Нали е доказано и всичко се знаело?
55
0
 
0
 
! Отговори
До Умен българин преди 2 години
Мда, много си умен щом пишеш 'повечко' 'по-вечко' хахахаха
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Брюксел 5G!!! За това се говореше години преди да пуснат системата, ама що ли никой не взе лекарите и други специалисти под внимание!
53
2
 
2
 
! Отговори
Брюксел 5G преди 2 години
От Брюксел: 5G има канцерогенен ефект при животните - Евродепутати и учени дискутираха резултатите от изследвания - technews.bg/article-134071.html
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Умен българин!!! Ще синпомисля за ваксина само когато държавата, производителя и лекаря, които ми я боде поемат отговорност за ваксината!
51
7
 
3
 
! Отговори
Умен българин преди 2 години
Само в Ганьоландия умньовците са по-вечко и не се ваксинират. Нашите ман..гали също. Колко хубаво ще е и едните , и другите да.... сещате се какво, нали?
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Европа се превърне в човешка пустиня, вакуумът ще бъде запълнен от неваксинираните арабски и африкански племена. Честито! И какво ще правим тогава с такива съседи?
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доброволно евтаназирани или мутирали безброй варианти на лабораторно забъркания бульон.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 Ваксинираните вече не умират от ковид а от придружаващите им заболяяания. Затова сега пълнят досиетата на хората с всичките им заболявания.
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Появиха се нови щамове дето не ги лови великолепните ваксини. Ами сега?
46
0
 
2
 
! Отговори
Мене преди 2 години
Щото са по-прости от нас ... За това и ходим да им слугуваме за някое друго евро пак щото са по-прости !!!
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искат и 1800 милиона да се ваксинират, това не значи, че ваксините са безопасни. Означава само, че са стахливи и не използват мозъка си, за да мислят. Ваксината е за да предпазва от инфекция. Не е средство за изнудване, отнемане на права, за сплашване или натиск. Ваксинацията не може да се извършва заради получаване на привилегии или защото искаш да отидеш в отпуск.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е да бяхте писали, че и над 20000 са умрели от ваксината според EudraVigilance-European. А със странични ефекти са над 500000.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ке да се ваксинирам!
42
1
 
2
 
! Отговори
ВСЕ тая ! преди 2 години
Вариянт (К) или ( Ц ) ще ги хваща и те от сттрах ще се дупчат постоянно , докато нещо вътре в тях мутира и ги увреди .
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те изводите вече се набиват от самосебе си и ще ти избодат очите, освен ако не си от ковид-зомбираните. А именно: в държавите с най-висок процент на ваксинирани има най-голям ръст на новозаразени, а при отличниците по ваксиниране пък направо е взрив с новите делта-мелта и прочие щамове. Още малко време трябва, да се проследи дали там ще е същият като преди ваксинацията процент тежки и смъртни случаи, или ще е значително по-нисък (което би оправдало донякъде напъните за масова ваксинация).
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На първо място сред държавите от ЕС по дял на жителите, които са напълно ваксинирани срещу КОВИД-19, е Малта с 83,6 процента, предаде БТА"............................... Същата тази Малта, която има 100 % ръст на заразените (данни на worldometer) за последната седмица ли? Тази Малта, която заради взрива на заразени затвори изцяло границите си за неваксинирани и така погреба отрасъла, който ги храни? А 83 % вече набодени. Големи шампиони по ваксиниране, да им завидиш направо...
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са вредни. Скъсяват живота и намалят мозъчния капацитет. Затова са измислени.Преди ваксините хората са живеели средно 90-100 години и не са боледували от нищо. Освен това са били доста по умни от сега. От както почва масовото ваксиниране продължителността на живота спада и хората стават все по болни и глупави. Последните 20 години е вече е страшно. Всеки е болен от нещо. А вижте младите какви олигоффренни са.
38
12
 
2
 
! Отговори
Привет преди 2 години
Ваксината за детски паралич е била тествана 10 години ли? Скрий се, КЛОУН!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами пак си умират като пилци, особено сега като ги бсрне делтата все едно си без препарат, т.е ваксина.