187,7 милиона европейци вече са ваксинирани срещу COVID-19

На първо място по имунизация е Малта
21 юли 2021 18:11, Нели Христова
70
187,7 милиона европейци вече са ваксинирани срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Жителите на държави от Европейския съюз, на които вече са поставени по две дози ковид ваксини, вече са 187,7 милиона, или 51,3 на сто от пълнолетното население (навършило 18 години), показват данни, публикувани днес на официалния сайт на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, съобщи ТАСС.

На първо място сред държавите от ЕС по дял на жителите, които са напълно ваксинирани срещу КОВИД-19, е Малта с 83,6 процента, предаде БТА. Следват Унгария с 65,1 на сто и Ирландия с 64,8 процента.

Сред държавите на Стария континент, които не са част от ЕС, начело е Исландия с 82,6 процента напълно ваксинирани.

По една доза ваксина е направена на 246,3 милиона жители на държави от общността, което се равнява на 67,3 на сто от пълнолетното население. Начело са Белгия с 84,6 процента, инжектирани с първа доза, Малта - с 83,1 на сто и Нидерландия с 82,9 процента.

На 10 юли председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че държавите от общността вече са получили достатъчно количество ваксини, за да ваксинират напълно не по-малко от 70 процента от пълнолетното си население до края на този месец, припомня агенцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип ваксините се тестват около 10 години преди се пуснат свободно за масова употреба. Това е международен стандарт и може да го потвърди всеки специалист или лекар който е запознат. За първи път сега се правят ваксини който без да са преминали тестов период се пускат за масово прилагане. Не само това ами и самите ваксини са нов вид, разработени по нова RNA технология която никога до сега не е прилагана масово върху хора.Всеки който си слага ваксина сега участва в глобален експеримент.
35
10
 
1
 
! Отговори
Тцтц преди 2 години
Аз пък не съм горд, че съм българин. Толкова *** и необразован народ трудно може да се намери в цивилизования свят, но ние така или иначе не сме част от него. Съревноваваме се с албанците, сърбите, молдовците, един дол дренки сме.
34
3
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Плоскоземец, историята и науката са непрестанно променящи се фактори. Историята е пълна с лъжи - писана от победители и подпрявана от елити. Според нея сме създадени 7 век, като тази толкова точна наука тотално неотразява факта, че България е доказана цивилизация на минимум 7500 години. Света е пълен с учени, които протестират редовно срещу всякакви лъжи, които се прикриват зад фалшив прогрес. Хилядите учени, които протестираха против пет джи по-малко учени ли са от тези на държавна хранилка?
33
2
 
14
 
! Отговори
. преди 2 години
Dnes, колко пари взимате за поне 3 новини на ден свързани с ваксините?
32
2
 
3
 
! Отговори
Марийка Отварачката преди 2 години
До Пловдив Кой ще те затваря? В Провдив пък по данни на центъра по заразни болести най-много Сифилис има сред майните от Пловдив и никой не затварят да не говорим ХИВ позитивните.
31
1
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
Ще те заровя, ама не аз. Ти сам се заравяш.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрия човек Бил Гейтс, който много ви обича и иска само най-доброто за вас, купи британска компания за кови-тестове. Сигурно за ваше добро ще ви тестват по 5 пъти седмично, да видят държи ли "имунитета" от "ваксината".
29
3
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
В понеделник и аз се боцкам. Ще ме заровиш ли? Тъ. Пак
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анониментеб шубето ще те убие със сигунрост
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам предимства за ваксинирани, освен, че са се наболи с нещо неизвестно. Просто са си получили смъртоносната инжекция с по-забавено действие.
26
1
 
7
 
! Отговори
Марийка Отварачката преди 2 години
Супер ваксини чудодейни рекламират. А на мене ми ТРЯБВА АМА НЯМА Ваксина срещу ХЛАМИИДИИ, те имат двойнствена природа едновременно и на вируси и на бактерии. Години наред не мога да се излекувам всичките мъже с които съм била и те с ХЛАМИДИИ няма отърване. Сега какво ли чудо ще стане МУТАЦИЯ НА ВАКСИНИРАН БОЛЕН С КОВИД КОЙТО ИМА ХЛАМИДИИ. ЩЕ да бъде новото име ХЛАМИД-Ковид-21
25
1
 
16
 
! Отговори
Кикимора преди 2 години
Дори вакснати и боцнати, АМА при пътуване някои държави ИСКА ТЕСТ ДОРИ И ЗА ВАКСИНИРАНИ. Правете си сметка за какви неща ни предстоят. Боц и боц няма да им е достатъчно!
24
2
 
12
 
! Отговори
хммм преди 2 години
187,7 милиона? Сега ще трябва и да ги заравяме...
23
6
 
3
 
! Отговори
до 13 Анонимен преди 2 години
Ти си прав, но какво мислиш, че ще постигнеш като го казваш това на мизерните простако-чалгари?
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Отличници. Да ви дадат дипломи вече.
21
5
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
До ... - И само да довърша като благодаря на антинаучните и антизападни ***, искренно се забавлявам. От къде ги измисляте тези просто не знам ...
20
10
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
Историята е показала, че който върви против науката не стига далеч. Едно време са вярвали, че бог наказва моряците (а всъщност е било болестта Скорбут). Сега разправят, че учените са разработили ваксината да намалят населението... сякаш няма по-лесни начини. Но това е неписан закон - трябва да има баланс - Ин и Ян, Добро и Зло, Нормални и Антиваксъри, Либерали и Консерватори, и тн. Факта е, че за някои неща балансът е полезен, за други, като отричане на факти - не толкова.
19
1
 
24
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
хаха направо ще повярвам, то затова 2 милиона французи воюват по улиците срещу течността наречена ваксина...
18
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не тества инжектираните. От къде знаете колко са се "разболяли"? Освен това, според въксърозомбитата, всички аниваксъри ще умрем от делта варианта, значи трябва да са спокойни. Само да попитам, от кой делта вариант? Този който идва на пистанищата с контейнери или този който е в цистерни на влаковите композиции? Скоро пак ще започнат "да мият/дезинфекцират" улиците.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой, каквото си направи... друг не може да му го направи.