Доц. Кунчев: От август ще има повишаване на COVID заболеваемоста

Четвъртата вълна засяга все повече страни, каза още главния държавен инспектор
21 юли 2021 15:25, Ния Христова
263
Доц. Кунчев: От август ще има повишаване на COVID заболеваемоста
Снимка: БГНЕС
"От август може да очакваме значително повишение на заболеваемостта". Това коментира пред БНТ главния държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
"Недобра перспектива пред Европа е не само заради Делта варианта на COVID-19, но и заради четвъртата вълна, която започва да засяга все повече страни", обясни доц. Ангел Кунчев.
 
Според него, до края на юли ситуацията ще остане спокойна, но след това ще се промени, защото трендът се променя - случаите започват да нарастват и през август ще има значително повишение на заболяваемостта.
 
100 милиона лева са предвидени за страните членки за PCR и бързи тестове с цел улесняване на движението между страните. България също кандидатства по този проект.
Още по темата
 
"Към момента, този механизъм на разпределение е изцяло в ръцете на ЕК, но ще осигурим тестове веднага след отпускане на средствата", обясни главният здравен инспектор.
 
Според епидемиолога здравните работници и работещите в социални заведения трябва да попаднат в групите за задължителна ваксинация.
 
Във връзка с неупотребените количества ваксини, чийто срок изтича, доц. Кунчев обясни, че на Балканите вече има държави, които са пожелали да получат дарение от ваксини, вървят и преговори с Бутан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа даже във Великобритания ваксинираните са малко и епидемията се разраства. Когато поредната вълна започна във Великобритания, там ваксинираните бяха 15%, сега са малко повече от половината, но вече е късно, а и малко
186
4
 
23
 
! Отговори
Дедо ПОП преди 2 години
Абе ваксинирайте го тоя брадясъл козел-фашист да рита камбанната и да ммлъкне,че вече дразни
185
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже не може да каже нещо смислено по въпроса за ваксините или вируса, ама ваксинирайте се, та ваксинирайте се. Е па обясни защо?
184
5
 
6
 
! Отговори
Лекар: преди 2 години
И къде ги видяха тези 60-70% ваксинирани лекари от БЛС? Абсолютни "фейк" глупости!
183
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия беше една от първите, в които броя на новите случаи се увеличи. Там за разлика от други държави има много малко ваксинирани и резултата е много починали.
182
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарастване на случаи -страните с най ваксинирано население
181
2
 
1
 
! Отговори
Бай Ставри: преди 2 години
Евала, здравееей!
180
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Европа от доста време има нарастване на броя на новите случаи. В България засега повишението е слабо, само 35% за седем дни, но го има.
179
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, 60-70% от лекарите са ваксинирани според новина на БЛС от 24 юни 2021. Това какво е? Лекарите искат ли или не искат....
178
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите не искат да се ваксинират, та кунчето мен убеждава... Кунче, бате, нали тия бяха на първа линия и взимаха по хилядарка. Ся нали пак са на първа линия, що не щат ваксина Ва, м? Нали застрашени много Ва, умирали, не знам си ко. Ми да се ваксинират - няма да са застрашени и няма да мрът и няма д аги дават по ТВ-то как миличките, жалеят заколега, гътнал се от ковида. Да се ваксинират Ва. *** не щът. Що тъй Ва Кучне, а? Пък аз да съм искал. Ми нещът, тия пари зеха и не искат, аз да искам...
177
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязвате ли, че всички са "загрижени" за нас, но не и за себе си. Нито маски носят, нито ръкавици, нито са се ваксинирали. Абе тоя вирус да не оди само по простолюдието, а такива като Кунчев, Кантарджиев и Борисов са там само да ни поучават?
176
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо задължителни за здравни работници после за други след това за трети и накрая за всички..Прозореца на Овертон -в действие
175
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашиста Кунчев пак на хоризонта
174
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя говори така, сякаш него не го касае. Плаши ни нас. Ти как ще се опазиш, бе Кунчо? Ваксина, маска или просто няма такъв вирус и лично не се боиш. Важното е нас да ни боиш. Това ти е работата.
173
18
 
2
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Забелязал съм, че щом троловете тук вият срещу човек или нещо, това значи човекът е свестен, а нещото е добро. Ама как да им го обясниш, тук има един ***, дето все реве за някакъв бай Ставри изглежда са били гаджета и не може да го забрави. Друг *** общува с извъземните, абе все сбъркани, платени извратеняци.
172
2
 
3
 
! Отговори
притеснен преди 2 години
Ще го има и доц.Кунчев да ни информира?!!!
171
4
 
18
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Този чувал с ла.на няма ли кой да му чу.Пи. Зелката вече ? Ако га видя ,ама съвсем сериозно,ще му бия един токат,не шамар като макарона! Баси нелицеприятния продажен сатанопоклонник! Изчезни ,демон такъв!!!!
170
3
 
35
 
! Отговори
Сън не спят! преди 2 години
Тези хора кога ще бъдат съдени? На какво се базира прогнозата? Прогнонза без данни е спекулация и в научните среди наказват за подобни своеволия! До кога ще ги търпим тези! Време е да счупим главата на змията!
169
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадина такава! Ти кога ще се разболееш, та да дадеш нагледен пример?
168
2
 
8
 
! Отговори
Ковид 19: преди 2 години
До Анонимния с "Бай ***":А ти и подобните ти неконспиративни ц*рвули само тръпнете в очакване на поредната доза *бан в задния двор!