Бургас влезе в жълтата COVID зона

В понеделник ще бъде свикан и областния кризисен щаб
23 юли 2021 14:22, Ния Христова
59
Бургас влезе в жълтата COVID зона
Снимка: БГНЕС
Случаите на заразени с коронавирус в Бургаска област продължават да нарастват. От три дни областта премина от зелената в жълтата зона на увеличен риск. Лечебните заведения поетапно започват отново да откриват COVID легла, предаде БНР.
 
"Случаите в Бургас се увеличават, макар и не стремглаво", посочва директорът на регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.
 
"Тенденцията е трайна. Първият рубеж, заложен в плана на министъра, е 100 на 100 000 на 14 дена. Ние сега сме 23-24 на 100 000 души". 
 
Областта се подготвя да посрещне ново увеличение на болните. В Бургас са разкрити 34 COVID легла и още четири интензивни.
 
"Предстои днес едно Инфекциозно отделение с 8 легла в Айтос да отвори. А в понеделник ще отворят и в другите големи многопрофилни болници поетапно, в зависимост от броя на болните".
 
"Другата седмица се очакват резултатите от пробите на заразените филипински моряци в Бургас, както и на регистрирани с COVID чужденци. От по-предната седмица потвърдените случаи са три", каза д-р Паздеров. 
 
Официално установените случаи на Делта варианта в областта са 7.
 
В понеделник ще се проведе заседание на областния кризисен щаб, на който ще се обсъди готовността на лечебната мрежа в региона. Вече са предупредени областният управител, кметовете на общини и управителите на здравните заведения в областта. Ще се обсъди още редът, по който ще се отварят COVID леглата, в зависимост от броя на болните и каква е готовността на лечебната ни мрежа да посрещне нов ръст на болните. 
 
Здравният министър очаква доклад от заседанието до 29 юли. Свикването на кризисните щабове в Бургас и страната са били разпоредени именно от него.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay - Аре ве, ти си много важен, зарибил си половин човек да се инжектира. До 10 - изяш си ако искаш подметките, но сенатора има повече информация от някакви платени драскачи за по 20ст на коментар - да го перифразираме, за да ви е по гадно "84% от инжектираните са болни, мъртви или повредени"
10
14
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 8 Този е тип Сидеров. Продължавай да го слушаш :D
9
19
 
8
 
! Отговори
A stiga be преди 2 години
Ох, като чета такива коментари за Израел и 84% от болните, ми иде да си изям учебника по математика от 10ти клас. Ваксините не предлагат 100% защита. Нека да прием, че е 70%. Това значи, че ако имаме население от 100 души и всичките 100 са ваксинирани, 30 от тях могат да хванат вируса. В същата ситуация, ако имаме 0 неваксинирани, тогава 100% от всички новозаразени ще са ваксинирани!
8
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Jj - Изкарал си някакъв грип. Ако е смъртоносен, защо си жив и пишеш? Ако не е смъртоносен, защо да се инжектираме?
7
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сенатор Рон Джонсън: По последни данни, 84% от болните в Израел са от инжектираните. И вие ли искате?
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засилиха новата вълна от съчинения в изкуственото море на ваксърветрогонците.
5
2
 
18
 
! Отговори
sss преди 2 години
в тоя смешен единен информационен портал няма статистика за брой заразени на 100 000... значи могат да си ги обявяват колкото когато си искат!
4
8
 
17
 
! Отговори
Jj - do 3 Anonimen преди 2 години
Никой не познава болни ли? Аз познавам поне 30 души, които са го изкарали (включително и аз :)) Така че... това не е аргумент ;)
3
7
 
11
 
! Отговори
Georgiev преди 2 години
До 2 СветозарИ какво ще видят? Българинът е много силен в статуси във фейсбук и до там.
2
7
 
42
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Свърши тая далавера. Народа не се хваща вече на никаква ковид - пропаганда. Ваксинацията на практика приключи, ако не сте разбрали. А пък пробвайте задължителна ваксинация, че да видите дявол по пладне.
1
5
 
41
 
! Отговори
121212 преди 2 години
Почна се.