В Румъния обмислят мерки за стимулиране на ваксинацията

Възможни са ограничения за неваксинираните да ходят в мол
23 юли 2021 21:15, Елка Василева
26
В Румъния обмислят мерки за стимулиране на ваксинацията
Снимка: архив, БГНЕС

Румънският вицепремиер Дан Барна предлага серия от мерки за увеличаване на броя на ваксинираните лица, включително ограничения за неваксинираните при посещение в моловете и организиране на томбола за насърчаване на ваксинацията в селата, съобщава сайтът Зиаре.

Дан Барна беше попитан от журналисти днес дали се обсъжда въвеждането на някакви облекчения за ваксинираните или ограничения за неваксинираните. Той потвърди, че на заседание на коалицията тази седмица са обсъдени различни варианти.

Още по темата
"Ясно е, че трябва да предложим мерки по модела на другите европейски страни, за да продължим да насърчаваме ваксинацията", посочи Барна, като отбеляза, че някои страни вече са обвързали достъпа до някои неналожителни услуги с ваксинацията.

"Например ходенето на мол през уикенда, което е неналожителна услуга, да бъде обвързано с извършена ваксинация, тоест ваксинираните лица да могат да ходят в мола през уикендите, а останалите - през седмицата", посочи вицепремиерът.

Той каза още, че се обмисля възможността за организиране на томболи в селата, наградите от които да бъдат земеделска техника, за да се насърчи ваксинацията сред селското население.

Барна напомни също така, че парламентът вече е одобрил закон, който дава по един свободен ден за всяка поставена доза от ваксината.

"Ако искаме да не се връщаме пак към периода на ограниченията, които ни измъчваха толкова много, е необходимо да се ваксинираме", подчерта Дан Барна.

Според данни от вчера в Румъния са поставени 9 281 707 дози ваксина на 4 918 657 души, от които 4 762 837 са със завършена схема на ваксинация.
/БТА/

 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
адвокат преди 1 месец
КОНВЕНЦИЯ за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината: Конвенция за правата на човека и биомедицината - Член 2 (Върховенство на човека): Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отдавна в Румъния дават по две кебапчета и едно хлебче,но зомбивизора няма да го покаже.А това с тези мерки е пълна шитня.Тези мерки ако помагаха нямаше да има болни!Хора-покажете се като народ и си включете здравия разум.Сега разбирам защо навремето е имало народен съд и Белене!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за един мол няма да си продам душата на сатаната как може да се откажеш от свободата си за преходни неща!
19
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече влязохме и в международната преса. Пишат , че "Българите не се ваксинират, защото вярват в конспирации. " СРАМ!!!!
18
1
 
20
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
Имам много приятели лекари, изключителни специалисти, но не и в имунологията, вирусологията и генетиката. Но за сметка на това, тези от тях, които се ваксинираха, го направиха поради страх от смъртта, който им беше втълпен от чудовищната и масовата пропаганда и манипулация по мейнстрийм медите в България и цял свят.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 16 .....Стига си се правил на лекар, не ти се получава. Тьп си.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме нужда от мерки за стимулиране на мастурбатсията.
15
18
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Ако имахме и най -малко съмнение в нещо от рода на 13, 14 и подобни, мислите ли че ние лекарите щяхме да се ваксинираме? Не искам да бъда груб, затова само казвам, че са пълни глупости. Разбирам, че хората няма как да са компетентни в имунология и генетика, но чак пък такива измишльотини, да се чудиш просто...
14
1
 
9
 
! Отговори
Клоунът преди 1 месец
С РНК препаратите ни свикват с бъдеща намеса в гените на новите поколения, възпроизводството и най-вече с тоталния контрол на личния живот на хората като използват абсурдни предлози затова. Разбира се няма да стане точно така и за пореден път ще се провалят, но нищо ново под слънцето. Проблема е , че пак ще се изстрадва елементарната човешка свобода и общочовешките ценности.
13
1
 
32
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Това е най - ясната и точна сентенция, която съм чел на това, което се случва от година и половина насам - ваксините не са създадени за Ковид, а Ковид е създаден заради ваксинирането. Въпроса е сега да разберем, защо искат да ни ваксинират на всяка цена.
12
14
 
5
 
! Отговори
Ваксиниран преди 1 месец
Миналата седмица ме ваксинира един млад лекар. Каза ми, че редовно кисне столичния клуб "Есенс" а като студент е бил голям фен на клуб "Спартакус". Първоначално ме беше много срам и мислех, че ще боли ваксинацията, но се реших за да защитя баба си. Лекарят беше много внимателен и срам не срам хареса ми и аз минах на другия бряг, но от веднъж ваксър не се става. Ваксинирайте се и вие за да си върнем нормалния живот и да сме защитени и може да ходим на прайда после...
11
17
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
На държавата й е много по-евтино награди да дава за ваксина, отколкото локдаун да прави и да плаща леченията в болницата, след това месеци болнични, рехабилитации, увредено здраве до живот. Така че, хубаво!
10
2
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Забрана за мол .. хахаха мислещите не можаха та сега полагат усилия да инжектират все повече безмозъчни
9
1
 
21
 
! Отговори
Martin преди 1 месец
Това е между ужаса и хумора, нов театрален жанр измислиха тия.
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям зор да има ваксинирани,що тъй бе дедо попе?
7
1
 
22
 
! Отговори
Ваксата преди 1 месец
Ще мога ли да си взема хлябче, а масълце, ще мога ли да излезна до парка , а да видя баба си? Да поритам мачле бе з маска или ще ми трябва разрешение от районното?
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как разделят хората, невероятно!
5
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам колега, който беше заклет антиваксър и напълно отричащ съществуването на вируса (на около 40 години) Разболя се и лежа 10 дни в болницата в Казанлък със сериозни затруднения при дишане.. 4 са умрели в стаята, докато го изпишат. Едва тогава си промени мнението на 180 градуса. Така, че някои хора не вярват, докато не им се случи лично на тях. Всеки да си троши главата сам щом иска.
4
3
 
25
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 месец
Ние сме загрижени за вашето здраве и ви предлагаме безплатна ваксина в същото време ще ви дадем бонус (ще ви стимулираме финансово) !!! Което за мен значи:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Съобщение от автосервиз (примерно)Ние сме загрижени за вашият автомобил, елате да го прегледаме безплатно и ще ви дадем и пари ако го оставите за ремонт при нас!!!
3
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преливане на мозък. Само това ще помогне на ваксинацията в България. Не съм сигурен, обаче, дали е възможно...?