Лекарство срещу COVID-19 можело да има през есента

Четвъртата вълна се задава, броят на заразените расте
71
Лекарство срещу  COVID-19 можело да има през есента
Снимка: Pixabay

На лекарство срещу  COVID-19 може да се надяваме след есента, обясни проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата, пред Нова телевизия.

Според него, след като в последните 10 дни се наблюдава плавно покачване на заразените, се оправдават очакванията за четвърта вълна.  

„Дано бъде отложена във времето, за да наваксаме с ваксинирането. Към момента около 2 милиона са ваксинирани поне с първа доза. Но математическите прогнози са категорични – четвърта вълна ни очаква”, коментира той.

Според него като се сметнат ваксинираните и преболедувалите, около 40% от населението има някаква защита. Трябва обаче да се има предвид и дълготрайността на тази защита.

Проф. Гетов обясни, че от вчера е позволено ваксинирането на деца над 12 години с препарата на Moderna.
„Всички деца с рискови фактори, наследствени, хронични заболявания, е хубаво да бъдат ваксинирани”, посъветва проф. Гетов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: лекарствокоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вакснем рисковите деца с болести, за да ги уморим по-бързо. Егати посланието.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не познавам болен или умрял от тъпнята ковид, надявам се поне един да умре от делта траша.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лек има от римско време, чесън и джинджифил, естетсвени от природата, не изкуствено създадени
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейски онколози и Файзер съветват България спешно да изготви нов национален рамков план за лечение на рак. Статията е в Капитал! Явно очакват доста нови клиенти Файзер.
13
2
 
12
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Ами то само прекаралите вируса са над две трети от хората ако прибавим и боцнатите около 1 млн макар, че голяма част от тях са изкарали вируса преди това отиваме на около 70 процента.
12
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарствата обикновенно получават разрешение за употреба след минимум 10 години клинични проучвания.Ще бъде грешка да се пуснат в употреба толкова рано.По-добре е да се ваксинират,понеже ваксините които се прилагат имат проучвания над 10 години.Вярно е че ваксината не е проучена за Ковид,но е достатъчно проучена като форма.Докато лекарството не е проучено.
11
1
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
То и сега има лекарство, моноклонални антитела-регенерон. За 170 000 долара за 1 пациент. И в бг никой не може да си го позволи. Дали цената на новото ще е достъпна за да го купи България и да има за всички? !!! Кой знае.
10
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен ваксинирани и преболедували общо са над 50%.Трябва да се ваксинират още 2 милиона и след това ще имаме минимален брой случаи. Със сигурност ще бъдат под 20 човека на ден.Но няма да има вълни както миналата година.Ако не се ваксинират хората ,може да има отново вълна която ще е подобна на най-тежката миналата година и след това ще спре изцяло.
9
6
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Като имаме ваксини, както сега, щом имаме и лекарство точно есента, ще се победи този коварен вирус.
8
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛЕКАРСТВО ВЕЧЕ ИМА! ПРОПОЛИС КЛЕВА ТИНКТУРА ПО 50 КАПКИ 3 ПЪТИ НА ДЕН! АКО Е СЕРИОЗНО ПО 100 КАПКИ 3 ПЪТИ НА ДЕН!! ТОЯ ВИРУС НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ НА ТОЛКОВА МНОГО АНТИСЕПТИК В КРЪВТА! ВЗИМА СЕ И ЧЕСЪН КЪМ ХРАНАТА ИЛИ ЧЕСЪН НА КАПСУЛИ ЗА ДА НЕ СЕ ОБРАЗУВАТ КВЪРНИ СЪСИРЕЦИ! ПРИ МНОГО СЕРИОЗНИ СЛУЧАИ СЕ ДОБАВЯ И ЕКСТРАКТ ОТ ГРЕЙПФРУКТ ! АНТИБИОТИЦИТЕ ОТ АПТЕКАТА НЕ СЕ ПИЯТ ТЕ СА ОПАСНИ!
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дано бъде отложена във времето, за да наваксаме с ваксинирането." - кое да е отложено? тоя пак агитира за ваксини та ваксини
6
1
 
25
 
! Отговори
Майтапчийси преди 2 години
Лекарство няма да има одобрено поне до 2023 година. Така само дават усещане на масите за фалшова сигурност, за да може да затягат примката около врата им.
5
8
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
1, за съжаление това не е хрема и кашлица, вервай ми.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като този е изтекъл поне една сто процентова лъжа в изказването си защо трябва да вярваме на останалата част
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво, добра новина, това слага края на ваксините и паспортите
2
28
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Дано има лекарство, че с антиваксърите не може да се излезе на глава. Ще саботират до последно. Разболее ли се, ще взима лекарството, колкото и да е експериментално. :D
1
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че то лекарство за хрема и кашлица и сега си го има, или тва новото ще е с ново име и различна цена, и допълнитрелни добавки в него?