Над 40% не смятат да се ваксинират, причините са комплексни

Немалка част от тях са преболедували вируса
25 юли 2021 15:00, Александър Попов
271
Над 40% не смятат да се ваксинират, причините са комплексни
Снимка: БГНЕС

На прага на очакваните ръстове на ковид у нас, двама от всеки петима твърдят, че не са ваксинирани и няма да се ваксинират, показва сондаж в рамките на ежемесечната независима изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“.   

Проверено бе и отношението към ваксините – в момент, в който се отбелязва начало на ръст на отчетените случаи на коронавирус у нас.

Ваксиниран/а съм с една доза от ваксина срещу коронавирус, казват 4,2% от българите. Ваксиниран/а съм с две дози от ваксина срещу коронавирус, твърдят 16,7%, или общо около 900 хиляди души от общо около 5.5 милиона трайно живеещи у нас пълнолетни – както сочи и официалната статистика.

Още по темата
Не съм ваксиниран/а, но ще се ваксинирам срещу коронавирус, твърдят 27%. Не съм ваксиниран/а и няма да се ваксинирам срещу коронавирус, споделят 41,8%. Около една десета се затрудняват да отговорят. Данните, разбира се, са декларативни, но, както се вижда, практически се покриват с официалната информация.

Сравнително високо число на откази от ваксинация се дължи на комплексни фактори, като не на последно място вероятно идва и високият дял на преболедувалите у нас.

Делът на отказващите ваксинация преди предходната вълна на вируса беше 48%, т.е. малко по-висок в сравнение с юли.

Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е проведено „лице в лице“ с таблети между 30 юни и 7 юли сред 1010 пълнолетни българи. Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 55 хиляди души.


271
Още по темата: ваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
6
 
! Отговори
55 преди 2 месеца
Аз пък не съм се ваксинирал от 15 години, с гаджето се разделихме, ходих на няколко корона-погребения, а през тва време прочетох и 50 новини за загинали в катастрофи, пожари и т.н каквото е писано-това е, а и бях 6 месеца в Австрия без ваксина...
113
2
 
16
 
! Отговори
ми той етилен преди 2 месеца
Глюколът е вредно вещество. Ползва се за разреждане на някои мастила и за почистване. Явно фармапедалите са решили че ще разтваря и тромби. Е задължете ни направо да дишаме Ацетоново лепило, бе кавали. После ще продавате и лекарства за черния дроб.
112
3
 
14
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 месеца
До Лекар: Много добре, колега, но все пак ще изчакам клиничните проучвания да приключат след няколко години. Ако дотогава все още всичко е наред и все още има смисъл, може и да си поставя една-две дози. А може и да не си поставя. Ще си помисля. Има още много време дотогава.
111
3
 
16
 
! Отговори
до 111 преди 2 месеца
"Какво доказателства имате, че ваксините са опасни?" А вие какви доказателства имате, че тия новите ГМО препарати, които наричате ваксини, са безопасни? --- Клиничните роучвания за безопасността им са още във фаза три. До края им има още поне две години. Накрая може да се окажат безопасни, но може и да не са. Кой знае? Само времето ще покаже. --- Дотогава, който ви казва, че тия илачи са безопасни, значи най-нагло ви лъже.
110
21
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 2 месеца
Ваксинирах се преди 7 месеца. И всичките ми колеги на работа , и преболедувалите. Всички са живи и здрави, никой не е имал дори температура след ваксината. Семейството и приятелите ми също се ваксинираха. Засега един от ваксинираните колеги се разболя само и с леки симптоми -3-4 дни отпадналост и главоболие.
109
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пич, аз съм антиваксър от страх от ГМО ваксините. Иначе имам поне 20 ваксини дори срещу японски енцефалитис.
108
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво доказателства имате, че ваксините са опасни? Защо антивакъротъпаците са толкова кресливи? Плашите хора за удоволствие ли? От ц .ига..те никои не иска да се ваксинират, а те са ***. Образовани и успели държави са ваксинирани на 50%. Какво повече да говорим.
107
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво доказателства имате, че ваксините са опасни? Защо антивакъротъпаците са толкова кресливи? Плашите хора за удоволствие ли? От ***..те никои не иска да се ваксинират, а те са ***. Образовани и успели държави са ваксинирани на 50%. Какво повече да говорим.
106
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако е биологично оръжие имам още по-малко желание да го тествам. Ваксина и толкоз. Който иска, да си го пробва. Аз отказвам.!
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако е направен, това е дори доста умно. Спайка изглежда вложен изкуствено и той е лошата част от короната. Другата информация в РНК е само за размножаване.Дали са знаели, че ваксините ще вземат спайк протеина?
104
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На някои не им е ясно,че това е биологично оръжие.Вярват,че случайно се е появил този вирус.За съжаление не е така.Направен е в лаборатория!
103
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Над 40% ....не може да бъде!!!Толкова много умни нашенци?!?
102
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тия дето не искат ваксини по една шестолъчка на ръкава!Да се знае какви са!После ще ги водим на баня!!!!
101
1
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Защо ми изтрихте коментара? Попитани са 1010 човека. Ерго, данните са валидни само за тях. Аз попитах 2020 левскари кой е най-великивт отбор на планетата. Познайте колко отговориха с "Санкт Паули".
100
1
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 2 месеца
мой познат, изведнъж му скимна да се боде. никаква мисъл не може да го откаже... малко го забави, но не би... най-интересно е че докато "чака" да се боде - MS Office му започна да иска да се плаща.
99
4
 
20
 
! Отговори
SS преди 2 месеца
Истината е че не са 40 процента ,а много повече ! Учудвам се ,че има и такива които се ваксинират с експериментални и неизпитани ваксини.Оставете другото ,ами и агитират другите.
98
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Долни мутри вън в затвора дано да горите в ада неви искаме никакви ваксини нито пък задължително няма смисъл от вашите убийствени ваксини неискаме никакви ваксини стигасте лъгали народа престанете да плачете за пари долни мутри няма да се ваксинират хората стига некога и никакъв случай няма да стане вашата работа никакво задължително и принудително щеви унищтожи долни *** няма да се ваксинират хората това давие ясно като закон айде няма нужда от вашите ***
97
2
 
13
 
! Отговори
До ваксетата преди 2 месеца
Лошото е, че мутацията от инджекцията е завинаги, а вироса ще изчезне след година две.
96
2
 
13
 
! Отговори
до 99 преди 2 месеца
Истината е,че аз като го преболедувах още нямше тестове.Не го бяха ''открили''!Не че имаше какво да открият като го пуснаха!10 месеца преди да го открият го изкарах!Много от преди Ухан е пуснат,но в Ухан пуснаха вече следващият щам!
95
7
 
6
 
! Отговори
това е пуснато! преди 2 месеца
Еми добре!60% ще живеят!Пак е нещо.....