Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19

Коронавирусът установен у туристи, повечето ваксинирани
Обновена: 26 юли 2021 15:31 | 26 юли 2021 15:14, Елка Василева
228
Експерт: Предстои още по-коварна вълна на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Предстои още по-коварна вълна на коронавируса. Делта вариантът се разпространява 60 процента по бързо и засяга предимно млади хора. От началото на сезона в летните курорти у нас са констатирани положителни случаи на вируса на туристи от Германия, Израел, от скандинавските страни. Повечето от тях са били ваксинирани, но въпреки това PSR тестовете им са дали положителен резултат. Това каза в Бургас директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града д-р Георги Паздеров.

Още по темата

Той участва заседанието на областния щаб за борба със заразата. Срещата бе свикана по заповед на министъра на здравеопазването. На заседанието д-р Паздеров представи и Националния план за справяне с COVID пандемията.

За последните две седмици данните на заболеваемостта в Бургаска област сочат 30 на 100 000 души население. Към момента тя е най-висока в страната. От началото на миналата седмица областта навлезе от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19, каза д-р Паздеров.

Той информира, че на този етап в болници Бургаско ще бъдат разкрити общо 70 легла за неинтензивни пациенти и четири за реанимационни. Разкрити легла ще има в болници в Бургас, Айтос и Поморие.

Бургас възможно най-бързо трябва да е готов с легловата база, която да посрещне новата вълна, посочи директорът на РЗИ.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Колко пък да е по коварна N та та вълна? Имитират дейност!
86
7
 
14
 
! Отговори
До крас преди 2 години
И аз не съм съгласен с моите осигуровки да се купуват ваксини за всички и да се плаща на лекарите да ги слагат, който иска ваксина да си я плаща сам.
85
6
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
Лекарите са или ваксинирани или са го преболедували. А, да. Има и едни 120 плюс, които не можаха да го преболедуват и си заминаха завинаги. Хайде стига глупости...
84
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой не верва, не верва, кой верва , верва и си слага. Тия протестърите никога не верват, това са гумени глави.
83
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо тогава разделихте хората на ваксинирани и неваксинирани по отношение на пътуванията след като явно всички разпространяват вируса? Защо ги принуждавате да се ваксинират след като ваксината пази евентуално само ваксинирания, което за делтата е под въпрос, но не и околните????Май някакъв бизнес се е завъртял, а не чак толкова страшен вирус!
82
3
 
9
 
! Отговори
до 79 До 75 преди 2 години
За изкаралите, нямам представа. Личната ми лекарка изкара зимата среднотежка корона и сега си сложила 1 доза Пфайзер. Каза че самата болест била като 1ва доза. Тя не е 1ва младост и повтарянето може и да не го преживее.
81
2
 
2
 
! Отговори
do 83 преди 2 години
Обаче гемията си замина преди дни, а вчера новите случаи в Бургас са повече от София...
80
16
 
6
 
! Отговори
Крас преди 2 години
Аз не съм съгласен моите осигуровки за здравно осигуряване да отиват при хора разболели се от ковид 19 просто защото не искат да се ваксинират. ТИЯ ХОРА ТРЯБВА ДА СИ ПОЕМАТ РАЗХОДИТЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО !
79
1
 
2
 
! Отговори
До програмист преди 2 години
И какво ще стане след месец два може ли инфо по въпроса.
78
2
 
17
 
! Отговори
11 преди 2 години
Разни пишман експерти дрънкат глупости цял ден. Бургас бил светнал жълто, а то заради няква чужда гемия в морето, ама не го казва.
77
4
 
14
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
Нали разбираш, че българинът масово "лекува" грипче с антибиотици? Включително и лекари изписват антибиотици превантивно "за всеки случай". Здравната култура у нас е изключително ниска, няма нищо случайно, че сме последни по продължителност на живота в ЕС и едни от последните в Европа като цяло.
76
2
 
3
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До до 59 Да видим - сребърна вода, фитонциди, гъби, бета глюкани, зеолит, УВ лампи, озонатори, витамин С, селен и още много. Защо не се рекламират?
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те младите напуснаха страната... Тук останаха само сухи съчки... Така, че тази вълна ще я пропуснем...
74
2
 
8
 
! Отговори
До75 преди 2 години
А ако си го изкарал вируса имаш ли защита или тя не се брои. Според всекидневната пропаганда само имунитета от магическата отвара може да се пребори с коварния вирус.
73
11
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До 70 : питай ме пак след месец - два. Добри или лоши - щом има правила трябва да се спазват. Нарича се дисциплина. Провери думата в гугъл ако не я знаеш какво значи.
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уууу, ей че страшно. Н***х се току що в метрото.
71
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Акъл от вулканизирани не искаме. А и минусите, дето слагате не ни интересуват. Тук става въпрос за живота ни .
70
8
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 2 години
А ти колко лекарства срещу вируси знаеш? Лекарствата, и особено антибиотиците действат когато вече действат бактерии. А това в случая с корона означава, че си вече във филма. А ваксината кара тялото да изработва собствена защита срещу вируси. т.е. превантивно.
69
10
 
8
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Значи какво излиза , Путин се ваксинира/даже и дъщеря си/, Макрон се ваксинира, Борис Джонсън , Тръмп, Меркел ,Куртц,Ердоган ...се ваксинираха, значи всичките те са ***! Виждал ли, само наш'те тролчета-антиваксърчета били най-умните!
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62 "А къде остана традиционният летен грип? Или всеки вече със стомашни проблеми е 100 процентов ковид . Хайде, спрете се малко .И оставете хората да си отдъхнат от вашите зловещи прогнози" Ще ги оставим да си "отдъхнат". То тия експерти от тоя "отдих" предупреждават.