От "Хийтроу" искат свободно пътуване за ваксинирани

По-малко от 4 млн. души са минали през летището първата половина на 2021 г.
26 юли 2021 16:30, Анисия Иванова
39
От "Хийтроу" искат свободно пътуване за ваксинирани
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лондонското летище "Хийтроу" призова правителството на Великобритания в понеделник да бъде отворено за пътуване за ваксинирани пътници, след като възстановяването му изостава от съперниците в Европа, което тласка кумулативните пандемични загуби до 4 милиарда долара.

"Хийтроу", който преди пандемията беше най-натовареното летище в Европа, заяви, че по-малко от четири милиона души са пътували през летището през първата половина на 2021 г., ниво, което е надминато за 18 дни от трафика на 2019 г.

От управата на летището заявиха, че очакват 21,5 милиона пътници през 2021 г.

"Великобритания изостава от своите съперници в ЕС в международната търговия, след като толкова бавно премахва ограниченията", заяви главният изпълнителен директор на летището Джон Холанд-Кей в изявление днес.

Британската туристическа индустрия продължава да бъде измъчвана от нарастващите случаи на COVID-19 в страната и предпазливостта на правителството, която води до промени в правилата и отмяна на мерките в последния момент, пише Bloomberg TV Bulgaria.

"Хийтроу" заяви, че е увеличил ликвидността до 4,8 милиарда лири и е поискал отказ от споразумението си за ICR за финансовата 2021 година поради натиска върху паричния поток.

За шестте месеца до 30 юни Хийтроу отчете коригирана загуба преди данъци от 787 милиона лири (1,08 милиарда долара), в сравнение със загубата от 471 милиона за същия период на миналата година, която беше засегната само наполовина от пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
11
 
! Отговори
Деветия преди 2 години
Вирусът мутира както у Ваксинирани, така и у НЕваксинирани. Но при ваксинираните се приспособява точно към ваксините и ги прави вке по- неефективни. Ф А К Т.
14
3
 
15
 
! Отговори
Осмия преди 2 години
Да. За да разнасят заразата и по другите страни. Точно ВАКСИНИРАНИТЕ, които боледуват по- леко, РАЗНАСЯТ ЗАРАЗАТА.
13
1
 
2
 
! Отговори
Седмия преди 2 години
И ти пък кой си, че знаеш от какво се получаеат нови щамове!? Това в кварталната кръчма на бира ли го обсъдихте!? Големи мозъци сте ама нещо ви куца теорията. Първите щамове, господинчо бяха открити още февруари 2020, доста преди ваксините. Аман от рабирачи.....
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват библейски времена - без знака на антихриста няма да може дасе пътува, търгува... А можеше да оставят да поизмрат 15-20% от населението на Земята и всеки да има природен имунитет към всякакви подвидове на респираторните видове. А и броя на пенсионерите щеше да намалее, и дасе облекчат бюджетите на държавите.
11
3
 
18
 
! Отговори
щ преди 2 години
Нещо много зор да се ваксинираме, явно нещо ще изскокне в близко бъдеще от тези ваксини и искат колкото се може повече народ да се убоде.
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Х - Точно обратното е, ваксините карат вируса да мутира овен ..
9
3
 
13
 
! Отговори
Пепи - програмиста преди 2 години
И без това туй летище ми е през онуй . Ако ще да го направят за тройно ваксинирани . Или само за такива с абонамент ,
8
12
 
5
 
! Отговори
до 3 х преди 2 години
Германците много добре го обясниха, защо искат делене на ваксинирани и неваксинирани и защо неваксинираните няма да имат контакти свободно. Спешните им отделения се пълнят с тежко болни и това пречи на грижата за останалите болни - рак, сърдечни, и т.н. Локдауните са именно за това - да се разтоварят болниците. Е, те искат да ограничат само тези, които са рискови. Нищо по-различно от до сега.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен фолк фен преди 2 години
Не може кво като са с ваксини нали са преносители.Опасни за неваксинираните.
6
16
 
6
 
! Отговори
До х преди 2 години
Неваксинираните генерират нови мутации. Ако се появи вариант, устойчив на ваксините, ще трябва нови ваксини и всичко отначало. Държавите сриват икономиките си, болниците се задръстват, хората обедняват. Ако още не си го разбрал, значи си много глупав.
5
1
 
3
 
! Отговори
номер 2 преди 2 години
Аз не деля хората нито по цвят, нито по сексуалност, дайте да не делим хората на такива и онакива, трябва да има социална приемственост
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е само ковида. Англичаните трябва да свикват с мисълта, че все по-малко неща ще се случват при тях. Уверен съм, че и без ковид, Хийтроу щяха да имат осезаем спад заради брекзит.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди имахме хубави филми, като "Има ли пилот в самолета", сега следват новите филми "Кой е с тромб в самолета", "Пилота има ли тромб" все хубави неща от новото нормално.
2
8
 
22
 
! Отговори
х преди 2 години
Аз като неваксиниран как преча на ваксинирания, който е защитен. Защо толкова много искат да ни ваксинират, чак да плашат с отнемане на права?
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно ваксаните разнасят заразата. Те боледуват без симптомно но са опасни за всички. Заразяват и ваксани и не ваксани.