Трима норвежки туристи и латвийка са в ковид отделението в Поморие

Област Бургас премина от "зелена" в "жълта зона" по брой заразени
26 юли 2021 13:28, Анисия Иванова
29
Трима норвежки туристи и латвийка са в ковид отделението в Поморие
Снимка: БГНЕС

Три норвежки туристи и една латвийка са настанени в ковид отделението в МБАЛ Поморие. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Кирил Хинов.

"Отделението отвори преди 10 дни, след като се забеляза лек ръст на заболелите от COVID в Бургаска област. Разкрити са 10 легла, 7 от тях вече за заети. Лекувахме три норвежки туристки, които вече са изписани и една латвийка. Момичета бяха на по 21 години. Другите настанени са от селата в Поморие и Несебър”, заяви д-р Хинов пред БГНЕС. По думите му засега се справят със ситуацията.

Днес ще заседава областният щаб в Бургас, след като областта премина от „зелена” в „жълта зона” по брой заразени с COVID-19. В края на миналата седмица отново започна работа и ковид отделението в болницата в Айтос, което беше закрито след края на третата вълна.

Кметът на Поморие заяви, че в момента градът е пълен на 100% и няма нужда от паника. „Докато казваха, че няма проблем сега същите хора създават паника. Не знам чии интереси обслужват те! Нашите български интереси или чужди. Всичко е нормално, Поморие функционира, на 100% е пълно”, заяви Иван Алексиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кмета кво? Майната му на вируса, по-тихо само да не разгоните ходещите портмонета, че ще прецакате сезона... Ба х т разпасаната команда.
2
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелеее голяма драма. Веднага да се обяви жълт код, 4 човека са болни.
1
0
 
23
 
! Отговори
1111 преди 2 години
Трима норвежки туристи и латвийка са в ковид отделението в Поморие .... и малко по-надолу в статията ..... Лекувахме три норвежки туристки, които вече са изписани ... Та в отделението ли са или не са ???