Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?

Проф. Песталоца: Рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят
31 юли 2021 09:12, Елка Василева
648
Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?
Снимка: архив, БГНЕС

Задължителна имунизация срещу COVID-19 ще бъде въведена до 2-3 месеца в много европейски страни. Това заяви в интервю за БНР професор Кристиян Песталоца - германски конституционалист и член на етичната комисия в Берлин.

Още по темата

„Разбирам опасенията им. Но каква е алтернативата? Оправдано ли е да рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят? Аз съм последният човек, който ще подкрепи неоправданото ограничаване на гражданските свободи, но първо трябва да оживеем. Ваксината очевидно предпазва от тежко заболяване и затова не мога да я възприема като някакво досадно задължение. Имунизацията е гражданска отговорност“, каза проф. Песталоца.

„Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права? Гражданските права включват отговорност не само за себе си, а и за околните“, смята експертът.

„Ако живеехме в нормални времена, и дума нямаше да може да става за вмешателство в решението дали да се ваксинираш или не. Но не живеем в нормални времена. Живеем в пандемия. Живеем в извънредна ситуация“, коментира още проф. Песталоца.
 


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
547
0
 
1
 
! Отговори
ем преди 1 месец
Черен пазар на вакси имало. Вярно ли е?
546
1
 
6
 
! Отговори
Ясно преди 1 месец
без хакери няма да мине. Хайде момчета сега му е времето да направите малко парички. Започвайте да хаквате системите и да издавате фалшиви сертификати . Инак няма да се оправят тия *** дето искат да набодат света.
545
0
 
10
 
! Отговори
анонимен засега преди 1 месец
Тия както са тръгнали да искат задължително да ни ваксинират, утре може да поискат да ни отрежат например носа задължително.Освен ако не се целят с това размирици за да се въведат още по-драстични закони.====================================С тези "ваксини" те патентоват, т.е. принадлежиш вече на друг, не си Божие творение повече, така че ще имат право да ти вземат всеки орган от теб, който си пожелаят и ти не можеш да направиш нищо!!
544
3
 
6
 
! Отговори
Бога ми преди 1 месец
Няма ваксини, няма антибиотици! Спасението е чиста храна, природни лекове и народна медицина. Чували ли сте за колоидно сребро? Kитайците имат сумати научни експерименти със сребърни наночастици и доказват, че се елиминират всички познати коронавируси с него. Не очаквайте СЗО и биг фарма някога да признаят този цяр, тъй като в бизнеса с ваксини има много кеш$. За повече инфо вижте този сайт - https://srebro.ddns.net Научни изследвания за ковида тук - https://srebro.ddns.net/?p=524
543
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксиниран съм от месеци, но не смятам че това трябва да се прави задължително. Даже точно обратното. Освен, че ще озлоби още повече хора и ще има ред проблеми, ще има и още по-голяма параноя към ваксините. Аз съм твърдо за ваксиниране, но не по този начин. То си е вид капитулация на държавата.
542
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже вече не осъзнавате колко сте досадни с тоя коронавирус. Сега пък трябвало да си подновим и личните документи. Какви ли зверски опашки ще се извият? Гъч, до гъч, ама като е за да ви приберат парите и няма коронавирус и сертификати. Помнете ми думата като ви искат парите, коронавирус няма.
541
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още в началото като с невинни гласчета обявиха, че няма да е задължително, разбрах, че щще стане. Трудно се лъжа. Докато не ни набодат до един, за да ни прецакат имунната система, няма да мирясат.
540
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До каскет смачканПий си хапчетата и ... у лЕво, където ти е мястото.
539
0
 
12
 
! Отговори
* преди 1 месец
"Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права."Ваксинираният не е защитен от заразяване, а евентуално може да изкара по-леко заболяването т.е. той също може да зарази други! Чии права тогава са нарушени? Всички лица и събития не са измислени, само годината не е 1984-та.
538
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашата собствена имунна система постоянно е на работа. Вируси, бактерии, ракови клетки, свободни радикали, които ни атакуват ежедневно. И вие я обявавте за негодна и че се нуждае от ваксини. Това е престъпление за икономическа изгода, разберете.
537
3
 
2
 
! Отговори
Iordan ivanov geolog преди 1 месец
Имахме един много полезен сайт Novinite co uk в него имаше водеща статия как терористи са заразили над 800 000 българи с някакъв щам грип преди доста години..Подадохме коментари как терористите всяка година провеждат широко рекламирани нагли атаки ..През този сайт 2018 и 2019 година успяхме да предупредим света за готвена исключително нагла диверсия вижте Red killer syndrom/october 2018 and New black death invasion/june-july 2019
536
2
 
19
 
! Отговори
JJIvanov warnings преди 1 месец
Арести за подставени на власт нареждащи терора с ваксинации срещу хората.Терористите ползват обемно обсебващи методи вкл нагла корупция за подобни мръсни нагли експерименти,..До 2019 успяхме да блокираме подобни нагли сценарии рекламирaни като SARS<MERS<SWINEFLU<BIRDFLU .
535
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джо Деменцията разправяше на 4 юли,че който се ваксинира ще е свободен човек.Само преди месец.Сега обикаля като улав с две маски и три памперса като жива мумия.
534
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама много уродливи изказвания по темата за ваксинирането.
533
1
 
36
 
! Отговори
43535 преди 1 месец
Във Франция гледам бяха изкарали гилотините вече на протестите. Ако ги вкарат в действие ще стане интересно.
532
5
 
20
 
! Отговори
etrert преди 1 месец
Нямам търпение на есен да започнат да се гътват вакса тъпаците. Време е планетата да се поизчисти от ***
531
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия както са тръгнали да искат задължително да ни ваксинират, утре може да поискат да ни отрежат например носа задължително.Освен ако не се целят с това размирици за да се въведат още по-драстични закони.
530
0
 
42
 
! Отговори
Пешо Покера преди 1 месец
Забранете захарта от нея умират в пъти повече хора
529
1
 
8
 
! Отговори
Голям Смях преди 1 месец
Някои от тауирано-силиконираните се разпознаха в описанието и от устата им взе да излиза пяна. Ще броя до 3 - 1...,2...,3...с гръб се обърни и за ваксибоц се на...упи. Ваксистерията продължава - в очакване на боц.
528
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Удариха ви наводнения, тавариш Кристиян Песталоца, това беше само предупреждение, до 3 месеца ви е бедна идеята какво ви чака :D