Армия по улиците на Сидни следи за мерките срещу COVID-19

Австралийската столица е под блокада до края на август
2 авг 2021 12:48, Анисия Иванова
70
Армия по улиците на Сидни следи за мерките срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Войските излязоха по улиците на Сидни в понеделник, за да помогнат за налагането на продължаване на затварянето, след като заповедите за оставане у дома в третия по големина австралийски град Бризбейн бяха удължени, за да се ограничи влошаващото се разпространение на вируса.

Около 300 служители на австралийските сили за отбрана ще бъдат изпратени в най-големия град в страната, след като полицията на щата Нов Южен Уелс поиска военна помощ за прилагане на правилата заради COCVID-19.

Властите се борят да спрат разпространението на силно заразния щам Делта в Сидни и да гарантират, че жителите спазват правилата за ограничаване - с повече от 3600 случая, регистрирани от средата на юни.

С хиляди близки контакти по случаите на коронавирус, за които е казано да се тестват и да останат вкъщи в продължение на 14 дни, полицията заяви, че им липсва капацитет, за да се увери, че всички се съобразяват.

Очаква се войските да помагат на полицията да доставя пратки с храна и да проверяват дали хората спазват заповедите за самоизолация.

Повече от пет милиона души в Сидни и околните райони навлизат в шестата седмица от блокирането, което ще продължи до края на август. На жителите е позволено да напускат домовете си само за упражнения, съществена работа, медицински причини и да пазаруват неща като храна.

Но спазването на ограниченията не е стриктно и полицията все повече раздава глоби на нарушителите на ограниченията.

В Бризбейн и няколко околни региона милиони хора ще останат под блокиране до неделя, след като "ескалираща" епидемия нарасна до 29 случая. Тези ограничения трябваше да бъдат вдигнати във вторник.

"Това ще го направи осемдневно блокиране. И ние отчаяно се надяваме, че това ще бъде достатъчно, за да могат нашите проследяващи контактите да поставят под домашна карантина абсолютно всеки, който би могъл да бъде изложен на щама Делта", каза премиерът на щата Куинсланд Стивън Майлс.

С около 15 процента напълно ваксинирани от 25-те милиона австралийци, властите все още разчитат на блокиране, за да забавят разпространението на вируса. Премиерът Скот Морисън очерта дълъг път от ограниченията - поставяне на цел 80 процента от пълнолетното население да бъде напълно ваксинирано преди отварянето на границите и премахването на блокирането.

Австралия е регистрирала повече от 34 000 случая и 925 смъртни случая досега по време на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
27
 
8
 
! Отговори
Златена Златистата преди 2 години
Австралия има 37 на 1 милион починали. България има 2594 на 1 милион. Благодарение на мангъра. Добре, че в Австралия си нямат такъв "капацитет" .На мангъра му тежат на кармата 35 000 живота! Толкова е повишената смъртност в сравнение с предните 5 години, средно взети.
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да преведем новината за фиктивните пациенти в пирогов и да я изпратим на чуждестранните медии за да се събудят хората че и там може да има фиктимни пациенти.
38
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мангъра му тежат на кармата 35 000 живота! Толкова е повишената смъртност в сравнение с предните 5 години, средно взети.
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралийската столица е под блокада до края на август - дали да не го променим столицата на Нов Южен Уелс?при 25 млн население имат 1000 починали, тука гоним 1% от населението за две години
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това ли бяха всичките тези тренировки вместо да ги пращат да се бият ги пращат да пасат стадо с овце.
35
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия има 37 на 1 милион починали. България има 2594 на 1 милион. Благодарение на мангъра. Добре, че в Австралия си нямат такъв "капацитет" .
34
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека, така трябва! Ще ми се бабаитят тука , без маски в автобуса, нагли и смрадливи!
33
1
 
13
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Ку-куууу........ку-куууууу.......
32
1
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Скоро и това, а в центъра на звездата надпис "Враг на НСР!"
31
1
 
15
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Дека е Сиднито....
30
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността е 6% ама хайде....омаловажава те опасността. Тъпкано ще ви се върне!
29
2
 
27
 
! Отговори
Зип Файл! преди 2 години
Вакси Назитата действат по план. Неваксинираните *** ще бъдат затворени и охранявани за тяхно добро.Историята се повтаря като фарс. Ама нищо чудно, след всичкото пренаписване и изопачаване.Да идва пак д-р Гилотен, че да ни отърве от д-р Менгеле!
28
3
 
36
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Е това не може да е истина. Заради някакво вирусче със смъртност около 0,2 % от изкаралите го да затвориш цяла държава. Тези хора не разбират ли, че не мине ли вируса през хората ще продължи да се появява при всяко следващо отваряне. Пълни фашисти.
27
3
 
42
 
! Отговори
Аууу преди 2 години
Мангъра отново излезе прав...На въпроса "Какво ще стане с държави като Австралия,които първи се затвориха" той отговори "В момента в който ги отворят ще пламнат".
26
5
 
15
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Аз предлагам следният метод за действие на австралийските градски партизани - в тъмна безлунна нощ, обезглавяват няколко войника, набиват главите им на колове и до тях оставят следния надпис: ''Всеки, който служи на фашистката власт, ще свърши така''!
25
1
 
28
 
! Отговори
Отново концлагер преди 2 години
Заселването на Австралия от белите е започнало с изпращането на престъпници в най-големия концлагер без бодлива тел в света. Браво на тях, почитат традициите и си запазват психиката на пандизчии - мачкат ги с по-тоталитарна диктатура от някогашния соц, а те мигат на парцали и кротуват. Не си представях, че са чак такова стадо.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо на снимките от средата на 19век,световни градове от всички континенти са безлюдни!?
23
5
 
24
 
! Отговори
Поздрави от Сидней преди 2 години
Край! Чашата преля! Вдигам си чукалата и се връщам в Бегето. С кинтите, които изкарах даун ъндър ще си живея като цар. Вярно, че ще ми е трудно да свиквам наново с екземплярите наоколо, които няма да ми говорят на ''мейт'', но няма вечно щастие. Чакайте ме! Идвам си дома!
22
0
 
18
 
! Отговори
. преди 2 години
Сиднито Ав$тралия нарочно през деня излиза пред къщата на улицата и виси до портата. Като дойдат военните да му набиват канчето се извинява и ги кани у тях на кафе и да им показва подводни снимки от кораловите рифове. Като човек с изключително високо IQ е намерил своя начин да получава нежност по време на груб lockdown.
21
1
 
38
 
! Отговори
МСА преди 2 години
Там е тотален терор. Справка Skynews australia. Нооооо е в името на здравето. Ха кажете ми, по "хубаво" от това има ли?