Тодор Кантарджиев: Рязък скок на болните от коронавирус след 20 дни

Сега бил моментът за ваксина, през есента щяло да е рисково
Обновена: 3 авг 2021 08:36 | 3 авг 2021 08:36, Камелия Цветанова
293
Тодор Кантарджиев: Рязък скок на болните от коронавирус след 20 дни
Снимка: БГНЕС

Последният спокоен от COVID-19 месец отмина. Днес сутринта има 393 нови случаи. Има още 20 дни, докато настъпи значително увеличаване на броя на случаите, коментира пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев - консултант по ваксинационния процес към Столичната община.

Още по темата

В тези 20 дни е хубаво хората да се ваксинират, призова той.

Кантарджиев добави, че през есента, когато има много случаи ваксинирането ще е рисково.

"Защото, когато се събират много хора на едно място, за да се ваксинират, голяма част от тях могат да се заразят", каза той и отново повтори: "Много е важно да бъдем ваксинирани, ваксинирани ли сме, няма да се плашим от това, което ни предстои", каза той.

Около половината ваксини, които са поставени вчера в страната, са поставени в Столичната община. В 5 мола в последните месеца бяха разкрити ваксинационни кабинети. Кабинети има и в две читалища в София - в "Младост" и в "Христо Ботев". Най-важното е да се мотивират хора от големи колективи да се ваксинират - като тези в хранителните вериги, градски транспорт и т.н., коментира Кантарджиев.

С ваксини ритмично ще бъдат снабдявани пунктовете, каза още той. Страната ни е подписала договор за следващите години, ако настъпи промяна във вируса, да имаме модерни и спасяващи ваксини. Засега ваксини има, но ако много хора изведнъж решат да се ваксинират и епидемичната ситуация е рискова, не е добре - рискува здравето на хората, повтори още проф. Кантарджиев.

Сегашните циркулиращи щамове не изискват нови ваксини, каза още той, защото генетичните линии се покриват от ваксините. Но при нова мутация, имаме договор със "Пфайзер" за 2022-2023 за променена ваксина срещу новите още неизвестни варианти.

Кантарджиев заяви, че нищо не се прави за организацията на болничната помощ, а имаме още 20 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
18
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До Анонимен222-ПОНЕ ВСЕКИ 2-РИ БЪЛГАРИН ГО МИНА ТА И ПОТРЕТИ КОВИДА.-А КАДЕ СА НА БОЙКО ЧЕРНИТЕ ЧУВАЛИ?-БЕШЕ ЩО БЕШЕ АЕ ЧАО.
180
6
 
27
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
2 ГОДИН ТЕРОР ПО МЕДИИТЕ-ОТИ НА НЕКОЙ ТРЕБЕ ДА СЕ ПРОДАДАТ СПРИНЦОВКИТЕ.-ПЪК АЗ ТОВА ГО ИМАМ ЗА ТЕРОР-Я ДАЙТЕ МАНГЪРОВ.-АМА НЕ ВИ СТИСКА.-ИСКАТ ДА МИ КАЖАТ ЧЕ СЛЕД 5 ПРЕКАРАВАНИЯ ЩЕ ТРЕБЕ ПАК ДА СЪМ ВАКСИНИРАН.-НЕМА ДА СТАНЕ.-МОЖЕ ДА СЪМ ПР.ОСТ-АМА НЕ И Г.ЛУПАВ.
179
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не започнат да жертват отново болните от другите болести, за да дават кислород на отказали защитата от Ковид антиваксъри!!! Никакви допълнителни легла за Ковид тази есен!!!
178
18
 
10
 
! Отговори
asd преди 2 години
Приблизително 97% от новите хоспитализации и 99,5% от смъртните случаи в САЩ са сред неваксинирани лица.
177
4
 
14
 
! Отговори
питам преди 2 години
Нещо ми се губи, откъде бяха тия 600 000 лв. в сметката му.
176
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сиреч човека ни информира, че максимем след 20 дни филма "Умирай или се ваксинирай" продължава с пълна сила със старта на Септември. Така са го заложили, като време, плана трябва да се изпълнява.
175
3
 
22
 
! Отговори
14 преди 2 години
Абе Кантарджиев,що не вземеш с Христова на дърти години да опитате парче Кекс? И без това сте станали за резил поне да видим какъв ви е Кекса.
174
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАЙДЕ БЕ ПРОФЕСОРЕ, ОТКОГА ЧАКАМ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ АПОКАЛИПТИЧНАТА МИ ПРОГНОЗА ОТ 14 500 ЗАБОЛЕЛИ НА ДЕН. МЕЖДУ ДРУГОТО В НОВИНИТЕ КАЗАХА, ЧЕ ВСИЧКИ ИНФАРКТИ И ИНСУЛТИ ОТ МИНАЛОТО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯСНЯВАТ С ПРАДЯДОТО НА КОВИД-19. ХАЙДЕ ДАЙТЕ ПРАВНУЧЕТО НА КОВИД-19 С 30-45 000 ЗАРАЗЕНИ НА ДЕН.
173
2
 
14
 
! Отговори
ала бала преди 2 години
А нали то4но Вие с ва6ата агидка на ковида обикаляхте 4ерноморието преди 2 месеца и лепихте стикери по хотелите 4е вси4ки са вакс от персонала и вси4ко е то4но.Ми ходи да види6 как е сега то4но в стикираните ви хотели,влезте из персонала и вижте как е положението и ще ви стане ло6о-90% са болни в момента и си го карат на крак,щото не им се влиза в статистиката отново и пак затворени като ку4ета цялото семейство.Да ама не сте познали този път.Така 4е след тази ще има 5,6,7 и т.н вълни...е и кво
172
3
 
17
 
! Отговори
Слугите преди 2 години
На дявала са си слуги до край!!! Ще го пенсионират и пак ще се показва като бустанско плашило този психххопат! По-добре се замисли на къде си се запътил след този живот, катране!
171
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събудете се - Ваксинацията с Ваксини, които не са 100% Ефективни по време на Епидемия е точно Същият Процес, който извършват в Лабораториите за Създаване на Био-Оръжие, така Нареченият Ускорен-Естествен-Подбор, т.е. заразяваш лабораторни животни инжектирани с Ваксина, която е примерно 90% ефективна и Остават 10% най-опасни варианти на Вируса, които Оцеляват - вземаш тези оцелели Вируси и повтарят процеса. така след само Няколко Цикъла, Ускорено, чрез Реално Естествен Подбор си Създал Вирус Милиони пъти по-опасен от Първоначалният. Разбирате ли, какво се случва?!
170
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво като има заразени с Ковид 19???Много повече умряха от вашите мерки и простотия!!!Аз лично съм го преболедувал и по-леко от обикновен грип го изкарах!!!
169
3
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Очаквайте скоро- храната невъзможна за купуване от мнозина. Целта на Ционистите е неваксинираните да не могат да влизат в магазини, т.е. глад. Гладът води до вълнения, граждански бунтове и войни. Но, виждате ли, Йосиф Байдън ще спаси, като древния Йосиф, всички гладни хора от смърт, като ги направи послушни на Фараона. Пред очите ни Ционистите си вършат злите дела и насилия. Играят си на богове и царе. Пуснаха вируса на Изток, защото е писано, че "известия от Изток ще излязат" и ще смутят света.
168
2
 
3
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Лани Сидеров- Бялата Златка твърдеше че имал лекарството(ваксината)Разработвал го бил.....Ама никой не искал да го чуе,раз'ираш,ли.!После пък разправяше,че вирус нямало .. Раз'ираш,ли..?
167
2
 
20
 
! Отговори
ала бала преди 2 години
Работих в туризма и изкарах ковида преди пове4е от година на крак както и пове4ето от колегите ми.Преди 2 месеца си правих тест за антитела и се оказа 4е имам достатъ4но за да не си правя ваксина каквато в един момент се опитвахте да наложите на вси4ки работещи в туризма.Е аз няма да се вакс при никакви обстоятелства и за това зарязах туризма,но мои колеги останаха от няма и каде и се вакс на сила и сега съжаляват понеже както аз така и те в момента го доизкарваме и то пак на крак за втори път
166
2
 
16
 
! Отговори
ала бала преди 2 години
Абе вси4ки сме болни бе 4и4ак-и кво от това?Ти заедно с Локум4ев ли ще ме излекувате бе.Нищо ново не ни казва6-то и на малките деца е ясно 4е с малки по4ивки лятото,през останалото време ще са все следващи вълни.Стига дрънкахте 4е вие сте тези които разболяват най-много хората с вашите постоянни предупреждения за едва ли не края на света.Който има да си мре ще си мре с вас и без вас.Престанете да наслоявате страх в обществото за няма нищо,а вие да лапате,4е с ва6ия ковид за 2 год преборихте рака
165
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджията да не се обажда вече,неговото време изтече както и на банкянския.Да си кюта пенсионерския живот.
164
2
 
18
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
А Я ДА ПОПИТАМ КАНТАРДЖИЕВ-МЕН ШЕ МЕ БРОИТЕ ЛИ ПАК?-ЩОТО МИ ПИСНА 5 ПАТИ.
163
5
 
22
 
! Отговори
Bob преди 2 години
Бай шиле нещо не е доволен... Кога стана вълк, кога почна да плашиш хората...
162
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяло лято не носим маски, освен в хипермаркетите, събираме се, веселим се, обменяме всякакви флуиди и никакви зарази и болни не видяхме. Само четем за тях. Не ви вярвам на измислените статистики и цифри. Ковид може да има, но не е нищо повече от един най обикновен вариант на вирусите с които си живеем от как човек съществува. И разумните ще продължат да си живеят така без да си вкарват в организма непознати нему субстанции и да се разболяваме зорлем.