Проф. Кантарджиев: 10 с COVID-19 заразяват 13, ситуацията се усложнява

Специалистът е категоричен, че контролът вече е изпуснат
4 авг 2021 13:01,
362
Проф. Кантарджиев: 10 с COVID-19 заразяват 13, ситуацията се усложнява
Снимка: БГНЕС

10 болни от COVID заразяват други 13 и ситуацията започва да се усложнява, заяви проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му базовото репродуктивно число на вируса вече е надхвърлило границата от 1,3.

"Знаете правилото - две седмици над 1,3 и системата изгърмява. Контролът вече е изпуснат", коментира проф. Кантарджиев, цитиран от „24 часа“.

Както вече ви информирахме новорегистрираните случаи на коронавирус днес са 462. За последно над 400 заразени за ден имаше на 26 май. 457 новоинфектирани имаше на 19 май.

Още по темата
На 31 март регистрирахме рекордните 5176 нови случая на COVID-19.

По-рано през деня зам.-здравният министър Димитър Петров заяви, че до дни България ще влезе в оранжевата зона по заболеваемост от COVID-19.  

"В Министерството на здравеопазването има приет план, който ясно разграничава кога се предприемат определени мерки. В момента България е в зелената зона, до дни ще влезе в оранжевата – максимум до понеделник", посочи д-р Димитър Петров.

По-драстично затягане на мерките ще има, когато влезем в червената зона.

"Ако продължи ръста на заразените с коронавирус, ще има затягане. При червената зона най-вепоятно ще има доста драстични ограничения по отношение на заведенията на закрито", заяви той.

Математикът д-р Лъчезар Томов пък очаква до 17 август да имаме по 1 700 заразени на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
20
 
! Отговори
до 53 преди 2 години
Потърси в Гугъл статията "Проф. Витанов с мрачна прогноза: Загубихме битката с COVID-19 на Великден", вижте какви глупости е редил на 24 Април и после вижте графиката как действително се е развила. Аре млъквайте вече, че ми писна!
50
1
 
17
 
! Отговори
! преди 2 години
На есен ще има много умрели. Канавките ще бъдат пълни с трупове. Пътищата ще бъдат осеяни с изоставени коли и Уил Смит ще обикала улиците с едно куче.
49
17
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Добре че има специалисти като проф.Кантарджиев и информационни агенции като Днес.бг за да научаваме какво се случва както с Ковит-пандемията, така и с наплива на мигранти, че служебното правителство на фигуранта е абдикирало от функциите си, а и няма как да бъде другояче с данъчни и финансови измамници за министри и с министри на вътрешните работи от времето на Илия Павлов и Георги и Васил Илиеви, които сега минаха на разпореждане на Черепа ... !!!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този какво работи/с какво се занимава като няма "Ковид" ??
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен53Умнико,с никакви мерки не можеш да спреш въздушно капкова инфекция- С НИКАКВИ.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не взехте превантивни мерки бе тлъстия. Защо оставихте границите отворени и не спряхте полетите. Незнаехте че Делтата върлува в европа ли. Пак ли нас ще ни изкарате виновни дето по цял ден стоим вкъщи като коне на празни ясли. За сметка на ония дето си веят за.дниците по гръчко и европата. Зимата какви ще ги дъвчите когато болниците се претъпкат а гробарите няма да смогват да копат. Ще извадиш 600 милиона наследство и ще раздаваш на гладните ли. Бегай се скрии па се търси.
45
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле вече тотално изкуфя
44
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досаден, недосаден,кажете кога тоя или младите математици като Томов не са познали. Единственият начин да се опровергаят математическите модели е като се смени една от компонентите - в случая човешкото поведение. Както и да е, запишете си: 17 август - около 1700 на ден. И, драги антиваксъри и темподобни, като не можете да помогнете поне не пречете!
43
3
 
12
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
4-5 дни го края на Сатурниадата. Нямам търпение, да видим "новото разпределение на баницата"
42
3
 
35
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Професор Тодор Кантарджиев. Член на реакционната анти българска организация НОЩ. Под негово ръководство принудително се затварят хората вкъщи. Забранява се разхождането и седенето в парковете. Къртят се пейки. Вкарват се неизвестни субстанции в българите и се следи реакция. Хиляди починали от липса на лекарска помощ
41
3
 
27
 
! Отговори
аман от вас преди 2 години
Потърсете в Гугъл статията "Проф. Витанов с мрачна прогноза: Загубихме битката с COVID-19 на Великден", вижте какви глупости е редил на 24 Април и после вижте графиката как действително се е развила. Толкоз за Витанов, БАН и всичките тези хвърлячи на боб.
40
3
 
22
 
! Отговори
Абе преди 2 години
На този кой вси му дава трибуна? И защо? Не ви ли писна от безочливи и пропаднали типове като този ,доизработващ 30-те си сребърника ,макар и. Пенсионер ??? Я си скрий бе бай шиле, ТВОЕТО ВЪЗМЕЗДИЕ си стои! Слуга на дявола!
39
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белене за всички медицински фашисти!
38
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкукуригъл бесен пенсионер.
37
5
 
28
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Малко ли пари направи бе чиче?!?Аре гледай си внуците и се ский лакомнико
36
3
 
26
 
! Отговори
гадател преди 2 години
този скоро ще го набият някъде
35
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчезни не ми се слушат повече глупостите ти бе.
34
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста досаден пич е тоя.
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя няма пропускката ден е медийно активен
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7Направо ви забрани да се ваксинирате. Много лошо...А вие защо не се ваксинирате напук на служебното? Те ви забраняват, но вие се ваксинирате и така...Ако искате да им направите още по- напук, се ваксинирате с любимата на Бойко-Астра Зенека.