Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната

Официално ръст на случаите е започнал от 15 юли
256
Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще имаме по-голяма скорост на разпространение на COVID-19, отколкото в предишни пикове. В момента 10 души заразяват между 15-16 души. Очаквам до 1700 новозаразени на ден около 17 август, но не се знае кога ще мине пика, коментира математикът на НОЩ Лъчезар Томов пред bTV.

Още по темата

Възможно е да задминем рекордите от над 3500 души на ден при четвъртата вълна. Не мога да кажа с колко, защото нямаме данни, поясни Томов.

Според него обаче със сигурност ще надминем рекордите по хоспитализирани, защото „Делта“ вариантът е по-заразен.

Томов обясни, че официално ръст на случаите е започнал от 15 юли.

„Направих прогноза на 21 юли, с която каза, че до 10 август средно седмично трябва да стигнем до 400 случая. В момента средно седмично са 300 случая“, добави той.

Математикът заяви, че най-много мерки се спазват в София. Има два начина четвъртата вълна да заглъхне много бързо – единият е да се остави да мине със съответните няколко хиляди жертви, а другият да се вземат сериозни мерки“, поясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38, яко! Вярвай си душко, че си безсмъртен! Между другото като толкова ни мразиш, защо не се радваш че ще "измрем"? Нали за такъв свят се борите, безсмъртен до безсмъртния, бога до богинята. Радвай се. Ние сме обикновени хора и не ни блазни безсмъртието. Ще има повече място за вас! Защо искаш да ни "спасяваш"? Да не би да си преродената майка Тереза?
40
1
 
23
 
! Отговори
бедния българин преди 2 години
аз прогнозирам така - полицята ще взима 700 лв отгоре на техните 1400 лв заплата, дасклята ще си бачкат от тях си, но ще им дават пълни заплати.. обикновения човек дето работи в частния сектор ще си седи в тях си без никакви помощи.. дори може и без работа.. вие тука си пишете идиотизмите :)
39
1
 
29
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Нали ваксините щели да преборят ковиТа? Изведнъж вълната щяла да бъде по-голяма от предната, когато нямаше ваксини... МНОГО ЛЪЖЕТЕ ВИЕ БЕ
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирах се с една гроздова вече.
37
29
 
9
 
! Отговори
asd преди 2 години
Германия, Франция, Канада, САЩ, Израел, въобще най-напредналите и богати страни се ваксинират най-масово. Сигурно са глупави, а ние с 14% сме супер ентелегентни и сме открили под вола теле.
36
3
 
12
 
! Отговори
Никакви мерки преди 2 години
На които им е писано да умрат - ще умрат.
35
4
 
22
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Специално наблюдавам няколкото старци охрана на смени в местният хипермаркет - здрави, един не го смениха през целият период на така наречената Пандемия, а носят и мастите си на брадичката. Вярвайте на Очите си! Същото се отнася и за касиерите в магазина - цялата работа е очевадна измама, ако се огледаш! А за пощатата да не говоря - в местният клон пенсионерите продължават да си се редят на опашки да получават пенсиите си всеки месец - всички са прави и очевидно здрави....
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости.
33
3
 
22
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 2 години
За две години световната практика доказа че и най строгите мерки не убиват вируса а само го забавят но в края на краищата всички ще се заразят неизбежно!А "ваксините" само предизвикват нови мутации ако не са даже умишлено заразяване!
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На антиваксърите се съмняваме че ни идва смърта,не нас са ни вкарали експериментален препарат под името ваксина!!
31
1
 
14
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Абе пишман математик, в другите държави да си обърнал внимание, че освен, че е по-заразен, делта води до по-малко хоспитализации? Не си ли ъпдейтваш смотания модел, който 100% си правим на ексел с 10-на променливи в него, където сигурно не си ги пипал от миналата година.
30
3
 
21
 
! Отговори
Съвсем не преди 2 години
Няма логика да ви ваксинират, за да ви довършат. Но, има логика да ви ваксинират за да станете абонати на фармацията. Също както го правят докторите, през последните десетилетия. Отдавна е забравено и занемарено изкуството на билколечението. Което е действа бавно, но за сметка на това без странични ефекти в дългосроен план.
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее, още в 8 трябваше с тая новина. Ние решихме, че нещо е станало с промивачите. Браво! Здравички сте. Айде сега на въртележката.
28
4
 
40
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
при тази Опасни и Смъртоносна Пандемия, как един Куриер, Касиер, Пощальон и т.н. не се зарази и умря?! как офисите на пощи, куриерски компании не останаха без персонал?! как касиерите и охраната в хипермаркетите не се смениха, заради болни и умрели или дори останаха без персонал?! При това охраната навсякъде са побелели пенсионери!!
27
3
 
37
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Еврейска поговорка,казва,,Ако нещо ти се дава безплатно,значи ти си стоката"Колко са прави...
26
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем, ако хората свършат, ще измислим такива на хартия, за да е ок математическия модел. Откога математици и лаборанти отнеха работата на инженери и лекари?
25
1
 
6
 
! Отговори
До Термостат преди 2 години
Прав ди, но това "да има вирус" не е съвсем точно. Да има вирусИ, химикали и медийна вълна.
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната АМА ДРУГ ПЪТ!
23
4
 
33
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Не Вълна, А Цунами! Само, дето имаме Отдавна имаме Стаден Имунитет!! А ако не вярвате - Питайте някой Касиер в ХиперМаркел за 18 месеца Пандемия и контакт със 100-ци хиляди гладни клиенти, дали се е разболял от каквото и да е в тоя период!!!
22
6
 
29
 
! Отговори
СЗО преди 2 години
СЗО предвижда поставяне на абокат след 5-тата игла за постоянно вливане в комбинация с преносим рутер за бързо и лесно ъпдейтване на ваксърския мозък към новите тъпни.