Кирил Десподов и ПАОК станаха шампиони на Гърция

Тимът от Солун победи градския съперник Арис в последния кръг от първенството
19 май 2024 22:30, Красимир Ангелов
12
Кирил Десподов и ПАОК станаха шампиони на Гърция
Снимка: БГНЕС

Кирил Десподов и ПАОК (Солун) станаха шампиони на Гърция след победа в градското дерби с Арис в последния 10-и кръг на плейофа за титлата. С тази победа ПАОК събира 80 точки и е недостижим на върха, въпреки победата по същото време на АЕК с 3:0 над Ламия у дома.

Жълто-черните от Атина, които миналата година бяха първенци, завършиха със 78 точки. Третото място е за Олимпиакос, който измъкна 2:2 от Панатинайкос и завърши със 74 точки.

За Панатинайкос, 4-ти, и Арис, който е 5-и, остава възможността на 25-о май да спечелят купата на страната, тъй като излизат един срещу друг на финала във Волос.

За ПАОК това е четвърта шампионска титла в историята, а тимът ще се включи в квалификациите за място в Шампионската лига. Кирил Десподов пък се окичи с титлата при първата си година в Солун и става третият българин, който е шампион зад граница след Георги Костадинов (АПОЕЛ Никозия) в Кипър и Джошкун Теменужков (Линкълн) в Гибралтар.

Българският национал Кирил Десподов се появи на терена в 62-ата минута на мястото на автора на второто попадение Тайсон, а само четири минути след влизането си можеше да реши мача с трети гол. Андрия Живкович проби от ляво и центрира, а Десподов на 7-8 метра от вратата се подхлъзна при опита си да стреля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПАОК стана шампион въпреки макето.
7
2
 
4
 
! Отговори
РАЗПИТИ ДО ДУПКА преди 2 месеца
ГРЪЦКАТА КРИМИНАЛНА ОТВАРАЧКА селянина от МИРОВЯНЕ Димитър Пенев се похвали в интервю още да не беше към 1998 година цитирам:"Аз Димитър Пенев като футболист и треньор на ЦСКА си нямате на представа в колко много УГОВОРЕНИ мачове на ЦСКА с ГРЪЦКИ футболни отбори съм участвал".......Друг ПОЛУФИНАЛИСТ за КЕШ с ЦСКА в интервю обаче го засенчи цитирам:"МОЖЕХМЕ И ПО ДАЛЕЧ НО ОТ БКП СЕ СТИСКАХА ДА РАЗДАВАТ ПОДКУПИ НА СЪДИЯТА,УЕФА,ФИФА".....Шефа на ИНТЕРПОЛ все със СНИМКА на отбора на ЦСКА НАВСЯКЪДЕ Е
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Третия българин шампион зад граница, така го преписахте, но проверите ли вярно ли е? Или проверките струват пари, но не носят пари." - за сезон 23/24 бре тъпунгероного.
5
4
 
3
 
! Отговори
Позналият БЪДЕЩЕТО преди 2 месеца
около 2014 година един ЕДРИЧЪК грък по БНТ прави прогнози и каза цитирам по памет:"СЪЩОТО ЩЕ СТАНЕ КАКТО ТОГАВА КОГАТО ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ превзе целият Балкански полуостров като разликата е че ние на балканите вече имаме ОПИТ"........демек според МОЯ интерпретация да му мислят англичани,германци и сие защото ще им е за ПЪРВИ ПЪТ и са свръхизнежени и ревливи от изцяло женски род и като ги сбарат мюсюлманите в тъмнината ЛОШО за УЕСТ ДЕВСТВЕНИЧКИТЕ нежни и РЕВЛИВИ
4
3
 
3
 
! Отговори
СИРИЗАТАКИ КАЗАН преди 2 месеца
ВЪЛКЪТ ЕДИНАК ГЪРЦИТЕ са ЯРКИ ИЗОЛАЦИОНИСТИ смятащи че НЯМАТ НИТО ЕДИН ЕТНИЧЕСКИ РОДНИНА точно ОБРАТНОТО на ГЕРМАНЦИ и СЛАВЯНИ.....ЮДЕОЕВРЕИНА от РУСЕ ЕЛИЯ КАНЕТИ НЕ Е ЗВЕЗДАТА на САЩ Елия КАЗАН ГРЪК роден в Турция под фамилия КАЗАНДЖОГЛУ..........КАКВО СА ПРАВИЛИ ВОЛЖКО-КАМСКИТЕ ГЪРЦИ в Турция и столицата им Анкара е ЗАГАДКАТА а не НЕЗАГАДКАТА ритнитопката Десподов......ЕМИГРАНТИТЕ от ИСТАНБУЛ е преводът на ПАОК демек Ердоган,Сорос,Принц Салман ПАЗЯТ ЕМИГРАНТИТЕ то ест ЛЕВИЧАР АТЕИСТ Е ЦИПРАС
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Третия българин шампион зад граница, така го преписахте, но проверите ли вярно ли е? Или проверките струват пари, но не носят пари. Стоичков Испания, Пенев Испания, Костадинов Португалия, Бербатов Англия, Стилян Петров Шотландия, Александриов Швейцария, Колев Гърция, Иванов Австрия, Мариян Христов Германия, сигурно изпускам още няколко. Пише се, ако имаш каво да кажеш вярно. Инак по-добре да не пишеш
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чушкун Теменушков спечели Гибралтар купа.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко е резултата никъде не пишете колко е .