МЗ имало подробен план за новата вълна от коронавируса

Ваксинацията обаче вървяла с много бавни темпове
43

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването е изготвило подробен план при бъдеща вълна от коронавирус и решаване на здравна криза. Този план включва всички аспекти на проява на подобна криза. Това отговори служебният премиер Стефан Янев в отговор на депутатски въпрос за мерките на служебното правителство срещу настъпващата четвърта вълна.
Още по темата


Янев отбеляза, че ваксинацията върви с бавни темпове, въпреки че ваксини има за всички. Мотивационните кампании не дават по-голям резултат. Според него за ваксинацията трябва да се отчита и статистиката колко хора реално са преболедували и по тази причина не са мотивирани да се ваксинират. Този анализ здравното министерство се опитва да направи.

По отношение на лекарството срещу коронавируса беше посочено, че вече има доста лекарства, които се предлагат на ниво ЕК и Европейска агенция по лекарствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
18
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Откога говоренето по телевизора се счита за борба на първа линия?
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧУДЯТ СЕ КАК ДА НАБОДАТ ХОРАТА С ЧИПОВЕТЕ.А ПЪК НЯМАЛО ДОВЕРИЕ КЪМ ОТРОВИТЕ ПАРДОМ ВАКСИНИТЕ АМИ КАК ДА ИМА ДОВЕРИЕ, КАТО ПЪРВО БЕШЕ САМО 1 ИГЛА, ПОСЛЕ СТАНАХА 2, А СЕГА СЕ ГОВОРИ ДОРИ И ЗА 4-ТА ИГЛА. АБЕ ТИЯ ХОРА ЩЕ СТАНАТ ГМО ТАРАЛЕЖИ ОТ ИГЛИ. АБЕ ДА ПОПИТАМ ИМА ЛИ АМСАЛАЦИ АБДАЛИ, КОИТО ДА ВЯРВАТ ВЪВ ВАКСИНКИТЕ, КОИТО МОЖЕ ДА СА ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И ВАКСИНИ / ЧИПОВЕ - МОЖЕ БИ ЗА ДА СЕ СЛАГАТ ОЩЕ ИГЛИ ЗНАЧИ ТРАНСМИТЕРИТЕ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ДА ПРЕДАВАТ СИГНАЛИ И ПРИЕМАТ ТАКИВА/.
12
5
 
27
 
! Отговори
Експеримент преди 2 години
Хората ще се ваксинират когато се появат сертифицирани ваксини, за които производителят носи някаква отговорност. В момента ни се предлага единствено участие в медицински експеримент с биопродукти изцяло на наша отговорност. Не всеки иска да е опитан мишка. Иначе чл. 29 ал.2 на българската конституция забранява принудителното участие в медицински експерименти.
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иде радевата зима
10
8
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Планът на МеЗе-тата на радевата хунта е да докърляпат до есента, когато по всичко личи че ще има избори 2 в 1, за да може рашкоФ пак да им нареди гласовете и процентите, а иначе държавата е на самотек окакто ГЕРБ го "изчегъртаха" от Властта...Не случайно пожари вилнеят навсякъде и вземат жертви...Ако беше ББ с джипката досега да е отишъл на терен и да е организирал всичко, за разлика от янеФ който си чете листчето под климатика, докато редовите граждани, лесничеите и пожарникарите гинат в огъня
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволниха топ лекарите, които се бореха на първа линия, спряха ваксинациите, изхвърлиха и малкото останали ваксини, фалират в момента водещи наши болници с подставени лица.Това ли са ви мерките?
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да спрат с мотивационните кампании. Що харчат пари и за тая г.лу.n.ост.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, ти имаш ли още чувството, че някой те подслушва?
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали Стефан Янев като част от екипа на Радев твърдяха, че вирус няма и правеха демонстративни сбирки на Шипка?
5
22
 
11
 
! Отговори
ОРфи преди 2 години
Вчера, минавайки покрай РЗИ видях един преател, ама много притеснен, виден антиваксър, чака да му дойде часа за първа игла "ам щот изскочи една работа в Кипър като шофьор" Тъжно и безславно ще завърши бунтът ви, преатели, един по един ще се наредите на опашките, ревейки за отнетото ви право на невежество:)
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е този изтипосан с червен клоунски панталон в Парламента, на снимка 7 ?
3
0
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ПЛАНЪТ Е ЯСЕН ПРЕМАХВАНЕ НА СТЪЛБИЩАТА В БОЛНИЦИТЕ ТА ДА НЯМА КЪДЕ ДА ЛЕЖАТ БОЛНИТЕ
2
2
 
26
 
! Отговори
Егати преди 2 години
Отговора! Ала-бала - Пълно безхаберие. Сринаха доверието в лекарите и сега нямало мотивация за ваксиниране хаха. Ами че то няма и мотивация за лекуване. А Зима иде - както се казва в Игра на тронове.
1
1
 
33
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Хахахаха ми скоро ще се разбере, че вашия план не е план за нищи друго освен за геноцид над българският народ!