МЗ имало подробен план за новата вълна от коронавируса

Ваксинацията обаче вървяла с много бавни темпове
43

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването е изготвило подробен план при бъдеща вълна от коронавирус и решаване на здравна криза. Този план включва всички аспекти на проява на подобна криза. Това отговори служебният премиер Стефан Янев в отговор на депутатски въпрос за мерките на служебното правителство срещу настъпващата четвърта вълна.
Още по темата


Янев отбеляза, че ваксинацията върви с бавни темпове, въпреки че ваксини има за всички. Мотивационните кампании не дават по-голям резултат. Според него за ваксинацията трябва да се отчита и статистиката колко хора реално са преболедували и по тази причина не са мотивирани да се ваксинират. Този анализ здравното министерство се опитва да направи.

По отношение на лекарството срещу коронавируса беше посочено, че вече има доста лекарства, които се предлагат на ниво ЕК и Европейска агенция по лекарствата.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 2 месеца
До АнонименМисля, че човекът на снимка 7 е проф. д-р Андрей Чорбанов.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде отиде Стойчо Кацаров? По студиата ходи все неговия заместник. Да не е хванал ковид ( "какъвто каза, че няма " )и да го лекуват в Пирогов ?
34
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Служебното правителство е най успешното от 1989 година насам. Единственото решение в безизходицата е да му бъде даден шанс да продължи реформата като редовно.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
О какво плануване кога да дойде вълната и колко новозаразени да има, тотална натъкмистика.. :)))
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те не могат да обхванат карантинираните, нямат ресурс да проследяват контакти, та ще имат възможност да следят за мерките.... Тоя план не струва и хартията на която е написан.
31
0
 
2
 
! Отговори
Плана на МЗ преди 2 месеца
е че някъде в Европа имало лекарства... евентуално.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахахаха, имат план - кратък и ясен. Вътре пише - вереайте ни.
29
5
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Истината е, че трябваше да дойде служебното правителство, за да се направи този план, който трябваше да го има по принцип, още преди тази епидемия. ГЕРБ защо не го направиха? Може би от крадене не им остана време за друго.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имат план - прошнурован по комсомолски в някоя папка на рафт. На есен пак дърво, щото тия цяло лято спаха и подвързваха папката. Отчетохте дейност - браво Другари! Само че реалността не е като в патриоточичните книжки за Ленин.
27
1
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 2 месеца
Имате план как да ни уморите, некадърници. ОСТАВКА.
26
3
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Некадърните калинки на Радев имат план, но той не е да справяне с пандемията а план за унищожаване на българският народ. Планът започна с проваляне на ваксинацията, конфронтиране с медиците и тяхното унижаване и премахването на 1000 лева допълнително възнаграждение на тези от първа линия, заменени с унизителните 11 стотинки на час. Радевите некадърници умеят единствено да уволняват и да назначават близки, роднини и познати на топли местенца!
25
0
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 2 месеца
До Анонимен Ами, той вече се ваксинира, или ти живееш вече на Луната !
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като разглеждам снимките, ВСИЧКИ депутати ВЪТРЕ в пленарна залата са БЕЗ маски - те самите не спазват сегашните мерки, обаче за нас имат подробен план за следващата вълна. Добре, че ние толкова ги слушаме и изпълняваме, де...
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кантарджиев, Кунчев и Витанов ежедневно ни информираха, че броя на преболедувалите трябва да ги умножим по 8 и броя на ваксинираните се получава резултат близък до колективен имунитет /почти уловихме шарана/. Според мен вместо да умножаваме трябваше масово тестване и да видим действителното положение и къде сме в сравнение с другите държави. В момента отново предполагаме и обвиняваме, че някой не ни е завел за ръка да се ваксинираме. Има хора все още с висок % антитела след ковид миналата година
22
0
 
17
 
! Отговори
я па тия преди 2 месеца
света няма план за справяне но сегашното наше МЗ има . браво янев , браво радеФ
21
0
 
6
 
! Отговори
Да планират преди 2 месеца
Петата вълна
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
9 защо да спрат с мотивационната кампания? Аз по-яка мотивация от тяхната да НЕ се ваксинирам не знам дали може да се направи. Нека помотивират още малко, току виж им скочиме тотално мотивирани да ги набодем и да ги превърнем в таралежи.
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато Бойко Борисов се ваксинира, тогава и аз
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
много правилно са написали "имало", явно е, че сега няма
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Онзи, който направи изследване за Т антитела ще остане в историята, коато най-адекватния здравен министър. Ако се направи това изследване ще се установи, че България е със т.нар.стаден имунитет. За 1 г и половина е гаранция. А и ние не се затворихме като психотата от ЕС. Не носехме маски на вън, че и на някои места вътре. Гарантирано сме го ловнали. Не хвърляйте пари залудо. Продайте ваксите или ги дарете на някой който искате и се спрете.