Кацаров: До 10 дни влизаме в „оранжевата зона“

6 авг 2021 16:30,
141
Кацаров: До 10 дни влизаме в „оранжевата зона“
Снимка: БГНЕС

„Тенденцията очертава, че от 7 до 10 дни страната ни вероятно ще влезе в "оранжевата зона" или второ ниво на опасност от коронавирус, заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров по време на работна среща при президента за развитието на пандемията.

"Имаме разработен подробен план за всички нива на разпространение на вируса, планирани са всички необходими мерки по отношение на здравната система", допълни той.

Здравният министър е категоричен, че страната е готова за посрещането на следващата вълна от COVID-19.

Още по темата
“Това, което не можем да променим - двата големи риска пред нас са ниското ниво на ваксинация, резултат от катастрофалното стартиралата ваксинационна кампания с липса на разяснителна кампания, липса на ваксини, което създаде нагласи, които много трудно се променят. Известни надежди дава сравнително високото ниво на ваксинирани хора, които са на над 60 години", каза още той, цитиран от DarikNews.

Кацаров е на мнение, че трябва спешна актуализация на бюджета, поради факта, че са изчерпани средствата за работещите на първа линия. Трябват още пари за нуждите на системата при следваща вълна от коронавирус. Наложащо е и да се направи актуализация на бюджета на НЗОК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойо, Стойо, и ти ще си същото ***, като твоите предшественици . Идва лятото- отслабват мерките, идва есента- пак затягане . Тук работата почва много да намирисва на предварителен сценарий. И на *** *** им стана ясно, че при локдаун за училища и вузове, се икономисват милиони, и потъват в джобовете на шепа хора. Не говоря за няколко хиляди, а милион, сметнете си сами .
93
2
 
1
 
! Отговори
Асан Гробара преди 2 години
чудесна новина...че бая огладняхме в тая суша!!!Мола ви хора-не се ваксинирайте!!!
92
2
 
3
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Пак се разсмърдяли ваксотролове, нещо не могат да приемат, че има инакомислещи хора на които им все тая за тез отрови ваксини.Пишете си жалки и смешни коментари, платени сорос ***, ролята на шутове много ви приляга..
91
1
 
12
 
! Отговори
Точния пич преди 2 години
Май вируса идва по разписание
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряй!
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако делтата наистина се разпростнява по-бързо това ще е добре за страната за да може няколко седмици да имаме всеки ден по 10000 положителни и накрая да не останат заразени хора.
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сети се стою от шезлонга на морето да прави прогнози. Начи му пречеха маските? Какво се вайка сега? Или искаше д анадроби попара з анялой следващ?
87
14
 
4
 
! Отговори
Така ще е преди 2 години
Все повече анти-ваксъри ще загубят битката и ще стават ваксинирани. Някои от тях дори могат да продължават да са анти-ваксъри дори след като са се ваксинирали, за да пътуват нормално и ходят по разни заведения и екскурзии - само пред хората да се правят анти-ваксъри. Това е битката е загубена и обречена на анти-ваксърите.
86
22
 
4
 
! Отговори
Ще си гу набутат преди 2 години
Няма не искам няма недей. Дори и най-върлите антиваксъри ще клекнат и паднат на колене ... щото дълго време няма да могат да издържат без да и имат достъп до молове, заведения, хотели, разните почивки и пътувания. Както и за СЕКСА на много хора НЕ им харесва да ползват презервативи / кондоми АМА ползват защото не искат да си лепнат ХИВ / СПИН. Така и с тоя вирус маските ще са нещо обичайно и антиваксърите ще загубят битката и ще станат ваксинирани анти-ваксъри. :-)
85
0
 
10
 
! Отговори
Така ли ? преди 2 години
До Алтерниращ веганистАман от тъ*аци . Защо в Израел смъртните случаи последната седмица са повече от България ? Трябва пак да гласите стъкмистиката май .
84
2
 
16
 
! Отговори
Очевидно агресивно преди 2 години
Агресивната кампания и акция за стрес, сплашване на населението продължава в пълен ход. СЛЕД ТОВА е страшното ЗАГУБЕНИ ПРАВА И СВОБОДИ ще се събудим в ТАКЪВ СВЯТ на КОНТРОЛ, СЛЕДЕНЕ, ТЕРОР, Сертификати, пропуски, ОГРАНИЧЕНИЯ - ЩЕ ИЗМИСЛЯТ И ФИНАНСОВАТА И ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА за СМАЗВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО и облагодетелстване на световният ели от бизнесмени, мутри, политици и разните тайни общества от богопомазани насилници и тирани затрупани безсрамно с несметни богатства.
83
1
 
2
 
! Отговори
Нюрнбергският кодекс преди 2 години
превишаване или друга скрита форма на ограничение или принуда; и трябва да има достатъчно познания и разбиране на елементите на разглеждания предмет, така че да може да вземе разбиране и просветлено решение.Този последен елемент изисква преди приемането на положително решение от експерименталния субект да му бъде съобщено естеството, продължителността и целта на експеримента; метода и средствата, чрез които трябва да се проведе; всички неудобства и опасности, които разумно се очакват; и ефектите върху неговото здраве или човек, които евентуално могат да дойдат от участието му в експеримента
82
0
 
12
 
! Отговори
Нюрнбергският кодекс преди 2 години
Решението на Трибунала за военни престъпления в Нюрнбергустанови 10 стандарта, на които лекарите трябва да се съобразяват ,когато извършват експерименти върху човешки субекти в нов кодекс,който сега е приет по целия свят .Доброволното съгласие на човешкия субект е абсолютно необходимо. Това означава, че участващото лице трябва да има правоспособност да даде съгласие; следва да бъдат разположени така, че да могат да упражняват свобода на избор, без намесата на какъвто и да е елемент на сила, измама, измама, принуда, превишаване или друга скрита форма на огран
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми на шнорхела
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хей Каца , вече се набодох веднъж , дай да се бодем по 7, 8 пъти Ти ги разбираш нещата! Щом си чегъртач - значи ги разбираш.
79
2
 
5
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Абе ако ще и в пембяната зона да влезем бе! Дреме ми!
78
1
 
5
 
! Отговори
Овчаров преди 2 години
ъррр ъррр овце елате да ви боцнат бързайте 10 дена имате. ъър ърррр
77
1
 
4
 
! Отговори
ШОКОВА НОВИНА преди 2 години
ЗА ОВЦЕТЕ ХОРА да ГИ СТРЯСКАТ ДА ОДЯТ ДА СЕ БОЦНАТ :-) Нормална ПРОПАГАНДНА НОВИНА СИ Е ТОВА. Умелите и гениални Маркетолоци и ПИЯР СПЕЦове могат дори да продават и хладилници на ескимоси на Антарктида така и на Северния ледовит полюс на Земята хладилниците ще ги разграбват и редят на опашки хората там.
76
0
 
9
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
Като че ли не ни пръскат и тровят въздуха,не видиш ли небето през техните вълни какво е бре , или се праиш ня луд ! И храната пълна с ***,и всичко! Плана е във всичко ! И резултатите ще видиш тези години! От храна,облъчване ,бодване, всичко заедно! А за Кацаря-излезе същия слугиаш и поклук като предишните! Смотаннняк!
75
1
 
8
 
! Отговори
аа преди 2 години
на 40 градуса жега се заразявате със зимен вирус. Еми *** сте и ще бичите в панелките затворени