Още не е нужна модификация на ваксината на "Пфайзер/Бионтех"

Препаратът работи срещу Делта варианта, увери Угур Шахин
10 авг 2021 09:47, Елка Василева
55
Още не е нужна модификация на ваксината на "Пфайзер/Бионтех"
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксината от първо поколение, разработена от „Пфайзер/Бионтех“, работи срещу варианти на коронавирус като щама Делта и за момента не е необходимо да се променя, заяви изпълнителният директор на германската компания „Бионтех“, цитиран от Франс прес.

"Възможно е през следващите 6 до 12 месеца да се появят допълнителни варианти и това да изисква адаптиране на ваксината, но в момента това все още не е така“, каза пред журналисти Угур Шахин, цитиран от БНР.

Още по темата

Решение за модификация трябва да се вземе само ако е ясно, че ваксината не действа или предлага само ниска защита срещу вариантите на коронавируса. Бързо променящата се ситуация означава, че определянето на времето за правилната промяна също е от решаващо значение, допълни той.

"Вземането на решение в момента може да се окаже грешно след три или шест месеца, ако доминира друг вариант на COVID-19. Следователно моментът на решението трябва да бъде подходящ", каза той.

"В момента имаме добро разбиране, че бустерна ваксина (допълнителна трета доза) срещу първоначалния щам на коронавируса е напълно достатъчна“, подчерта Шахин.

Компанията „Пфайзер“ многократно настоява за въвеждане на бустерна ваксинация на фона на последната вълна на коронавирусна инфекция.

Редица държави, включително Франция и Германия, заявиха, че от септември ще започнат да предлагат допълнителна ваксинационна доза на възрастните хора и най-уязвимите групи.

Компаниите „Бионтех“ и „Пфайзер“ вече доставиха около един милиард дози от тяхната съвместна ваксина в повече от 100 страни или територии по света.

Те очакват годишният им производствен капацитет да достигне три милиарда дози до края на годината, преди да се увеличи до четири милиарда дози през 2022 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Добре, че всички коментирали четат данни от достоверни източници....
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е нужна, тя и така "работи" хехе. И пак я купуват, боцкат, задължават, убеждават, принуждават. Толкова е хубава, че в Израел избухнаха новите случаи. Понеже не е ваксина. Не създава имунитет. Новите дрехи на царя се продават на цялата планета този път
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този бъркоч нито с/у първия вариант на ковид, нито с/у делта работи. Само че се надпреварват да лъжат един връз друг. Оня ден Уру псия фон дер Ла йнян ни каза че трябвало да се ваксинираме, дори и т.нар. им ваксини ДА НЕ СА ЕФЕКТИВНИ с/у делта варианта. Сега този индивид ни казва нещо противоположно. Айде си ги заверете в гъ зо вете тея ваксини, изверги!
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тук нататък няма нужда от войни .КОВИД или нещо подобно - рабите купуват ваксината за да са живи но пак роби.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конспираторите произвеждат нови и нови "теории" , станаха вече повече от бълхите на бездомно куче. Ха ха ха
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тестват и тук като в Израел или Европа, случаите ни ще са поне 10х повече.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
The times of Israel Публикация от днес.:Над 5000 нови случая на коронавирус бяха потвърдени в понеделник. Публикуваните в понеделник данни на здравното министерство на Израел показват, че напълно ваксинираните лица съставляват повечето от новите случаи и повечето от хоспитализираните в средно тежко или тежко състояние.
43
1
 
4
 
! Отговори
И вие преди 2 години
Не сте нужни на земята и на Бога! Чибааа ,сатани!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали вече се е ваксинирал този човек от снимката. Защото, доколкото си спомням, казваше, че си чака реда. Дали е дошъл неговият ред, някой дали знае?
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не издоите света, няма да модифицирате ваксините, нали??? А и защо да го правите, като по- лесно се модифицира съзнанието. В Израел вече се молят за трети и четвърти бустер.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шахинчо що не се надупчиш ти с тая псевдо ваксина?
39
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичуе, дето пишете по-долу, щама си е същия, но има вариации. Затова е логично ваксината да продължи да работи, с вариации в ефективността. *** то само с ядене и фейсбук не става.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примата Угур Шахин от снимката - подгледнете го добре.
37
1
 
3
 
! Отговори
Академика преди 2 години
Бай Пешо е абсолютно прав!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
9
 
1
 
! Отговори
do Бай Пешо преди 2 години
Ама вярно ли така стоят нещата?! ..Брях, добре че беше ти да ни отвориш очите! ... Сматай такива хора имат право да гласуват и отглеждат деца. *Facepalm*
35
4
 
21
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Още ли има балъци които да вярват че Угур, или какъвто ще да е резак там е измислил "ваксината". Не, той просто е една платена марионетка сложена срещу пари....да говори това и онова. Създателите са други, те са в тайна. И ако стане проблем, този веднага ще го разкарат, ако ще и от земята. Защото Шмайзер, си знаят че това е експерименталка....и затова се подсигуряват десеторно... А вие балъци, бягайте за още една игла...След 5 месеца пак, и така до края на вашето земно съществуване....
34
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Като се появят още 20 щама, ни гласят за годишен абонамент с тези ваксини.Кеф ти версия lite,pro, special edition....
33
16
 
7
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
В Израел работи ваксината за тези, които са си я сложили . 59%.
32
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много умен и много скромен човек.
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Израел работи ли ваксината?