Още не е нужна модификация на ваксината на "Пфайзер/Бионтех"

Препаратът работи срещу Делта варианта, увери Угур Шахин
10 авг 2021 09:47, Елка Василева
55
Още не е нужна модификация на ваксината на "Пфайзер/Бионтех"
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксината от първо поколение, разработена от „Пфайзер/Бионтех“, работи срещу варианти на коронавирус като щама Делта и за момента не е необходимо да се променя, заяви изпълнителният директор на германската компания „Бионтех“, цитиран от Франс прес.

"Възможно е през следващите 6 до 12 месеца да се появят допълнителни варианти и това да изисква адаптиране на ваксината, но в момента това все още не е така“, каза пред журналисти Угур Шахин, цитиран от БНР.

Още по темата

Решение за модификация трябва да се вземе само ако е ясно, че ваксината не действа или предлага само ниска защита срещу вариантите на коронавируса. Бързо променящата се ситуация означава, че определянето на времето за правилната промяна също е от решаващо значение, допълни той.

"Вземането на решение в момента може да се окаже грешно след три или шест месеца, ако доминира друг вариант на COVID-19. Следователно моментът на решението трябва да бъде подходящ", каза той.

"В момента имаме добро разбиране, че бустерна ваксина (допълнителна трета доза) срещу първоначалния щам на коронавируса е напълно достатъчна“, подчерта Шахин.

Компанията „Пфайзер“ многократно настоява за въвеждане на бустерна ваксинация на фона на последната вълна на коронавирусна инфекция.

Редица държави, включително Франция и Германия, заявиха, че от септември ще започнат да предлагат допълнителна ваксинационна доза на възрастните хора и най-уязвимите групи.

Компаниите „Бионтех“ и „Пфайзер“ вече доставиха около един милиард дози от тяхната съвместна ваксина в повече от 100 страни или територии по света.

Те очакват годишният им производствен капацитет да достигне три милиарда дози до края на годината, преди да се увеличи до четири милиарда дози през 2022 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито една ваксина нее ефикасна срещу ковида във всичките му разновидности. Имам приятели които са се ваксинирали и пак са се заразили и предават заразата. Вдигат температура до 38 и са като паднали от марс. Не лъжете ами работете за лекарство което да спасява човешки животи. Щото както е тръгнало с тези мутации на вируса накраят ще се превърни в Чумата на 21 век.
9
4
 
18
 
! Отговори
Вълкът от Уолстрийт преди 2 години
Сетих се за оная сцена от филма......когато даде един бял лист на онзи до него и му каза:- Напиши си името тук!- Нямам химикалка.- Е, аз имам една. Ще ти я продам.Идеята беше, че за да правиш бизнес е достатъчно да създадеш нужда. 4 милиарда ваксини, mates! До 2022-ра!4 млрд. по 20 $ парчето правят 80 млрд.!Бизнес, бате... Нищо лично...
8
3
 
29
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 2 години
Ама разбира се че е още ефикасна ... нали трябва да се разпродаде произведеното количество . После само променяш етикетчето на "ПроФайзер" и пак продаваш .... следва "ФайзерНю" ..... "УлтраФайзер" ... ФайзерКовидСтоп" ..... ФайзерКовидСтопПро" .... възможностите за печалба от ваксината-плацебо са безкрайни ....
7
3
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
САМО ПРЕДИ МЕСЕЦИ ЛЪГА, ЧЕ Е НУЖНА НОВА ВАКСИНА ,НО ТЪЙ КАТО НЕ МОГАТ ДА СМОГНАТ СЪС ПОРЪЧКИТЕ ЗА СТАРАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА Я ХВАЛИ ;)
6
1
 
15
 
! Отговори
1111 преди 2 години
преди да се увеличи до четири милиарда дози през 2022 г. - това като прочете човек е достатъчно :)
5
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щеше да се нормализира, ако всички се бяха ваксинирали! Ти ваксинира ли си? Що ревеш тогава!
4
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Угур шахин заслужава нобелова награда! Върхово постижение на медицинските биотехнолагии е неговата ваксина!
3
5
 
15
 
! Отговори
същият който преди 2 години
Разправяше през зимата, че животът ни ще се нормализира в края на лятото, но и вмъкна тогава, че може да се наложи след време хората да си поставят и трета доза от ваксините срещу коронавирус и че може да се осъществява ваксинация на всеки две години и че това може да е новата нормалност за нас.===За справка търсете материала на DW със заглавие "Угур Шахин: "Животът ни ще се нормализира в края на лятото"
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката като го гледам бая са го бучили ...
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вкарайте гхо тоя угур в карантина, да видите след 3 месеца как ще запее друга песен, като почне да психясва затворен вкъщи