Учени: По-голям риск от миокардит при тийнейджъри след ваксинация с Pfizer

Във Великобритания продължават имунизацията на тази група
11 авг 2021 12:10,
147
Учени: По-голям риск от миокардит при тийнейджъри след ваксинация с Pfizer
Снимка: Pixabay

Ваксината срещу коронавирус на Pfizer крие риск от развиване на миокардит сред тийнейджърите, сочи проучване на медици от САЩ, публикувано в JAMA Cardiology.

По данни на лекарите вероятността момчетата на 16 и 17-годишна възраст да развият заболяването е 14 пъти по-голяма след имунизация с препарата. На този фон Великобритания реши да продължи да ваксинира тази възрастова група.

Изследването сочи, че 15 деца са засегнати от миокардит след ваксинация с препарата на Pfizer, с която ще бъдат имунизирани и децата във Великобритания. Констатациите отразяват данни от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, което предполага, че рискът е до девет пъти по-висок сред тийнейджърите, предава БГНЕС.

Всички младежи са се оплакали от болки в гърдите, които са започнали няколко дни след ваксинацията и са продължили около седмица след това.

Нито едно дете не е било настанено в интензивно отделение и всички са били изписани след седмица лечение.
Лекарите в детската болница в Бостън обаче предупреждават, че дългосрочните рискове от миокардит след ваксинацията "остават неизвестни".

Още по темата
Миокардит е възпаление на сърдечния мускул. В повечето случаи болестта изчезва без усложнения, но в редки случаи се развива увреждане на сърцето, което може да попречи на органа да изпомпва кръв правилно. Някои пациенти дори може да се нуждаят от сърдечна трансплантация при неблагоприятно развитие на болестта.

Решението на Обединеното кралство миналата седмица да подложи 16 и 17-годишните младежи на ваксина взриви общественото мнение, като водещи експерти го определиха като неетично.

Професор Хелън Бедфорд, експерт по здравето на децата в Университетския колеж в Лондон и Института по детско здраве на Great Ormond Street, предупреди, че ваксинацията ще е вредна за децата.

"Истинският проблем тук е дали изобщо трябва да ваксинираме деца. Те са с много малък риск от Covid, така че въпросът е кой би имал полза, ако бъдат ваксинирани? Вече имаме много висок прием на ваксини сред възрастните, много по-висок от САЩ и Канада, затова не е нужно да тормозим децата", допълни професорът.

В същото време Израелското здравно министерство разследва случаи на миокардит във връзка с ваксинациите срещу COVID-19 с препарата на BioNTech/Pfizer. Според предварителни данни от изследване, в страната има "десетки случаи" на миокардит при общо над 5 милиона ваксинирани.

Реакцията е настъпила след поставянето на втората доза от ваксината, съобщи израелският координатор на борбата срещу пандемията Нахман Аш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
1
 
! Отговори
Intel Inside преди 2 години
До Doomer: Спри едно и също под всички статии, никой не ти се връзва на шегичките.
109
7
 
2
 
! Отговори
Doomer преди 2 години
Бах вия в тия коментари на думи доказахте всяка конспирация на света, че даже с точни проценти. Аз пък ако знаете какъв ужас чух... във водата ни слагат някакъв диводороден оксид и всеки, който го е пил, ама ВСЕКИ, 100% рано или късно умира. На практика тази отрова е със 100% смъртност (казвам в проценти, че явно тук обичате да говорим с точни данни). А като сложим за капак и аргон и азот, с които въздуха вече е пълен, които също действат бавно, но всеки който ги е дишал е умрял... ужас просто!
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доктор Ху.. Баси смачкания коментар. Абе лесно е човек да си измисля на посоки.
107
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ваксините умират повече хора отколкото от вируса. А още не се е почнало...
106
1
 
14
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 2 години
За сега тия от Модерна мълчат ама и тяхната ще се разчуе . Тяхната ваксина пък МОДИФИЦИРА RNA в организма . Тая същаат RNA която е отговорна за генетичната информация и заедно с DNA е отговорна за наследствената информация . Всичко което се обърка там , ще даде отражение върху родените от "опитните мишки" ваксинирани с Модерна . Деформации, наследствени болести, умствени дефекти .... и тук-таме по някой Мутант-Х като от Марвел или направо Спайдърмен ..... хахах .Скоро... съвсем скоро....
105
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миокардит ... тромбози ... припадъци... тук таме по някой умрял ... ами кво толкова ? Нали са ваксинирани. За цял живот . От вирус който в 96% от случаите се преболедува безсимптомно и ти е нужен специален тест за да разбереш че си болен. Особено при 20-25г. младежи със силен имунитет и никакви придружаващи болести....... Баааго . Ваксинираш се за да се предпазиш от коронавирус , пък то греда. Получаваш миокардит . Като бонус към ваксината .
104
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ключовото тук е "дългосрочните рискове от миокардит след ваксинацията "остават неизвестни".Именно това-липсата на информация и проучвания за дългосрочните рискове от вакцините срещу ковид,спира много хора да се вакцинират и предизвиква многохилядни демонстрации срещу тях в Европа.
103
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, браво! Отиваш здрав, бодат те, излизаш с миокардит. Ама нема лошо, ваксинирайте се, а ние ще наблюдаваме страничните ефекти и ще си записваме.
102
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксайте се, че срока на "животоспасяващите" ваксини изтича. Животоспасяващи, ако не си от Израел. Или САЩ. Или Великобритания. Или Канада. Или всяка друга държава, където повечето хоспитализирани в момента са ваксинирани с всички дози. Колко любопитно.
101
3
 
6
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Трябва да си луд,за да ваксинираш детето си точно с тая ваксина-на Пфайзер!както и хора в репродуктивна възраст.Виж за дъртаците над 50-може.
100
1
 
3
 
! Отговори
ogog преди 2 години
До Анониментака е Di-Hydrogen Oxide. Опасна работа, с такаво пръскат от химическите самальоти.
99
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ден чух за случай във квартала за млад мъж който е починал след изпиване на чаша вода. Не е ваксиниран и не е имал никакви симптоми и оплаквания преди това. Това случай ще се разследва ли?
98
0
 
10
 
! Отговори
Най преди 2 години
Са ми смешни тези дето викат: живеем в свят на техноалогиѝ .... шматки! Някой ще ви създава тихнологиѝ да ви е удобно и да се развъждате като животни ! Няма такава утопия глупци! Тука злото ви поднасят в целуфан ,лъскав,за да го налапате целия!
97
2
 
11
 
! Отговори
Пишете в гугл преди 2 години
Thecovidblogs и ке видите некролози на всякаква възраст ! Да,от вакцинята ! Има 17г., 22г., от всички възраст.групи! Абе тези луди ли са да ги слушаме кво ни говорят ?????? Взимай отравота или няма работа,градина ,....Я СИ Епете куткята майчинка! Ще има б.ой скоро!
96
7
 
0
 
! Отговори
1 рубла = 1 стотинка преди 2 години
Никой не е отменял теорията за естествения подбор на Дарвин. Който вземе правилното решение да се ваксинира или не ще оцелее, който вземе погрешното отпада.
95
0
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ПРОЧЕТЕТЕ ОТРИЦАТЕЛНОТО МНЕНИЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА МАСОВАТА ВАКСИНАЦИЯ НА ОТКРИВАТЕЛЯ НА иРНК ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ВАКСИНИ - Д- Р РОБЪРТ МАЛОУН!
94
0
 
3
 
! Отговори
До Мдаам преди 2 години
И след ВЕЛИКИЯ ти анализ за смисъла на живота, трябва да приемем всичко, което си прикачил към него ли? Нещо много си смъкнал нивото, щом не си намерил подходяща среда, където може да размишляваш на воля. Ах да, ония 5% не допускат толкова лесно всеки в своя свят!
93
6
 
3
 
! Отговори
Мдаам преди 2 години
95% от хората наистина умират от глупост и невежество, а не от старост както си мислят. Но това е друга тема която няма да развивам тука. Просто няма смисъл, като ви гледам интелектуалния капацитет.
92
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако на това викат безопасно..... Да не забравяме, че официално 99.95% от децата го прекарват без никакви усложнения.
91
18
 
4
 
! Отговори
Мдаам преди 2 години
Язък че живееме в толкова високо технологична епоха. И хора в космоса пращаме. Но това се прави от 5%от населението н цивилизацията ни. Останалите 95% са все още ***-консуматори на това което произвеждат онези 5%. Живеят само за да ядът, сер. т, и да се еб. т. Осъзнайте поне, че първите 5% не биха инвестира ли във вас дори и един наночип.Такава е реалността, но вие за съжаление нямате капацитета дори да го осъзнаете.Вие ще умрете от глупост а не от ваксини и чипове