Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?

МЗ излезе с обяснения
194
Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването обясни каква е разликата от положителен случай на коронавирус и болен от  COVID-19

Не всеки, който се зарази с вируса COVID-19, ще се разболее. Това зависи от безброй фактори, на първо място - от състоянието и реактивността на имунната система. Голямо влияние оказват и общото състояние на организма, наличието на съпътстващи заболявания, възрастта, условията на живот и труд, климатичните промени, количеството на попадналите вирусни частици и още много други, посочват от МЗ.

Още по темата

Заразеният, но неболедуващ човек, продължава да разпространява вируса и да бъде опасен за околните и обществото.

Хората, развили клинична картина на коронавирусната инфекция, след преболедуване създават хуморален и клетъчен имунитет, който според най-последните научни данни трае до 10-12 месеца, с най-различна интензивност в зависимост от по-горе посочените фактори. Но трябва да се знае, че преболедувалите също продължават да разпространяват инфекцията, независимо от създалия се имунитет.

Защо е толкова важно да се спазват противоепидемичните мерки от всички – преносители на вируса, болни и ваксинирани?

Спазването на противоепидемичните мерки е много важно и с него трябва да се съобразяват както преболедувалите, така и всички други граждани, защото всеки един от тях може да бъде носител на вируса и да го разпространява. Това важи със същата сила и за ваксинираните лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
За да се стимулира ваксинирането, затова... Вируса е подобен на този на СПИН. За някои хора не е особено опасен, а за други точно обратното. Всеки може да носи вируса и да заразява.
8
2
 
18
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Измамата Продължава - Вече се чудят, как да Лъжат и Мажат! а дори Центъра по Контрол на Болестите на САЩ призна, че Теста е Фалшив и Изтеглиха тестове за 100 Милиона доларес, е тестовете в България са от нечувани гаражни Китайски Компании - щото Велик ЕС и един *** тест е неспособен да произведе!!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"наличието на съпътстващи заболявания, възрастта, условията на живот и труд, климатичните промени,".....Много съжалявам, но климатичните промени изглежда сте ги взели от друг документ, вероятно за зелената сделка .....
6
2
 
23
 
! Отговори
тогава защо преди 2 години
"Спазването на противоепидемичните мерки е много важно и с него трябва да се съобразяват както преболедувалите, така и всички други граждани, защото всеки един от тях може да бъде носител на вируса и да го разпространява. Това важи със същата сила и за ваксинираните лица."Тогава защо ваксинираните ползват привилегии в доста държави вече, което се надявам да не се случи и в България.
5
1
 
14
 
! Отговори
Оффффф преди 2 години
Поредната корона т.пня!С ПСР тест,който са по себе си нищо не доказва всеки може т.нар заразен и да го пишете към бройката,с която да психясвате хората!И защо да се бода с екпериментелните ви б.лвочи като нито пазят от нещо нито имам някаква свобода с тях?
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам, че предложението на СЗО и нашите здравни власти е да сложим сами край на живота си за да не се мъчим?
3
8
 
10
 
! Отговори
Ончо преди 2 години
Ако слагате ваксинираните в общ кюп с другите, има да чакате опашки от желаещи за ваксини.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пред демокрацията всички сме равни
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо тогава искат да дадат повече свобода на вакснатите при положение, че всички са заплаха за обществото според техните приказки.