Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи

Делта вариантът е опасен, 10 болни заразяват 13 здрави
256
Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи
Снимка: БГНЕС

10 болни от коронавирус заразяват 13 здрави, съобщи пред БНТ  проф. Тодор Кантарджиев.

"Потенциалът на Делта варианта на коронавируса не трябва да се подценява. Децата вдигат висока температура за няколко дни. Хремата е по-силна и продължителна. Засяга горните дихателни пътища. Който го боли гърло и кашля трябва да си стои вкъщи", каза той.

Още по темата

"Лятото хората не взимаха витамин Д, но трябва да започнат. Трябва да сме спокойни и да слушаме какво казва Министерството на здравеопазването. Ако продължи така 2 седмици системата ще се натовари и ще се пълнят интензивните легла", заяви още Кантарджиев.

"Министерството на образованието ще направи най-доброто за здравето на децата, там останаха някои добри традиции. При нас мерките винаги са били меки, но навременни. Те трябва да се обясняват на хората. Когато спазваме леките мерки не се налага да се въвеждат тежки", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ме боли к.. а, трябва ли да си стоя вкъщи?
198
0
 
6
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Който го сърби дуп.... вкъщи . 240 от парламенти ГИ ....в къщи . Катран ..джиев също го сърби ду....и той в къщи
197
0
 
31
 
! Отговори
ТВ преди 2 години
В Израел нещо не е както трябва въпреки най-добрата ваксинация над 80%, броя на болните (вкарани в болница) се удвоява на всеки 10 дена оня ден бяха 5000 човека при нас са 110 човека ...
196
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя от качи пак
195
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Шумен, в индустриалната зона има 3-4 фабрики. В едната ги юркат и изнудват да се ваксинират. Заплашват ги с уволнение и ги извозват със служебните коли да ги ваксинират. ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО, нали беше личен избор а не е задължително?
194
1
 
17
 
! Отговори
Фелшер преди 2 години
Тоя не го ли изгониха,кой му плаща сега ?
193
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни измислят всички, няма страшно. Хайде, някой казва ами да ме гонят от работа, ще почна да обирам магазините за храна. Ама... то като няма производство на храна - ко ша обираш бе брат, празни рафтове ли? Е тогава яко ще настане глад и мизерия. и аз не искам да се ваксинирам с нещо си там, ама пак казвам - ще ни измислят всички, ще видите.
192
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди година, казваха че 1 човек, заразява 3. И беше много, ама много страшно, тогава говореха за чувалите и камионите. По сегашната схема - 10 заразяват 30. Нали едно към три идва. А сега това било много по страшно, обаче 1 човек, заразява... 1 човек. Е!!!!? Тия не помнят ли кви ги дрънкаха миналата година а сега искат още повече да ни плашат, с нещо което по техните думи е 3 пъти по слабо от самия ковид. Математика с брадичката някъде объркал нещо числата ми се струва.
191
0
 
22
 
! Отговори
АА преди 2 години
Този човек е ГРОБАР и не трябва да му се дава думата в средствата за масова информа-ция. За самия него е най-добре да затвори своята уста и да не се излага на стари години.
190
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 2 години
А който го боли . Какво да прави
189
0
 
15
 
! Отговори
аз съм преди 2 години
всички лекари в БГ са алчни престъпници Ятрогенеза-wikipedia
188
0
 
29
 
! Отговори
Долен лъжец! преди 2 години
Спекулациите му не се базират на НИЩО! Един път не каза какви математически модели използва за да разбере колко заразява един човек! Само лъжи, лъжи и долни лъжи! Този трябва да бъде съден!
187
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле пак се опитва да заработи някоя хилядарка.Много алчен човек!
186
3
 
8
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
КАТО ГО ПЕНСИОНИРАХА ТОГАВА РАЗБРАХА, ЧЕ Е ЧЛЕН НА БСП.... МНОГО НЕАДЕКВАТНИ ОТ СЛУЖЕБНОТО ЕЙ.
185
14
 
2
 
! Отговори
ДО 196 ЕМО преди 2 години
И ЧОРБАНОВ СЕ ПЕРЧЕШЕ КАТО ТЕБ,НО КАТО СЕ РАЗБОЛЯ ОЛЕЛЕ Г .. МИ... УВАЖАВАЙ ПАМЕТТА НА ПОЧИНАЛИТЕ БЕ ДИВАНЕ.
184
0
 
12
 
! Отговори
Ристиенин преди 2 години
Хай бягай бе.
183
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, през цялото време на пандемията съм си кихал и кашлял, при това без да съм си стоял вкъщи. И през цялото време всеки ден от началото на пандемията, а и преди това, съм пушил по една и половина кутия цигари на ден. Плюя на здравната Ви система, професоре, пет пари не давам за нея. Плюя на държавата, която ми налага наборни повинности на стари години. Професоре, за какво се борите? Може би да бъдете уволнен още веднъж? Не е ли време да идете за риба, времето е страхотно.
182
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОПРАВКА ПОРАДИ ДОСАДЕН ОТКАЗ НА СЪРВЪРА ДА ПРЕДАДЕ КАРТИНКАТА, ПО ДРЕБНАТА КАРТИНКА НА ГЛАВНАТА СТРАНИЦА ЗАКЛЮЧИХ, ЧЕ ЧЕРВЕНО ПЕТНО, ЗА КОЕТО МОЛЯ, ПРОФЕСОРЕ, ЗА ВАШЕТО ИЗВИНЕНИЕ. В БЪДЕЩЕ ЩЕ ПРОВЕРЯВАМ ПО-ОБСТОЙНО КАРТИНКИТЕ.
181
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА СНИМКАТА НА ГЛАВНАТА СТРАНИЦА С БЯЛАТА КЪРПИЧКА С ЧЕРВЕНО ПЕТНО СЕ ПРАВИ НЕКОРЕКТНО ВНУШЕНИЕ!!! ПРОФЕСОРЕ, ОТКЪДЕ НАМЕРИХТЕ ТУБЕРКУЛОЗЕН С КЪРВАВИ ХРАЧКИ ИЛИ ТОВА Е ЧЕРВЕНА БОЯ??! НЕ ВЪВЕЖДАЙТЕ ХОРАТА В ЗАБЛУЖДЕНИЕ - НЕ Е ПОЧТЕНО!
180
2
 
34
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Бай Шиле, вместо да халюцинираш, вземи се сапикясай малко, че ще ти се види тесен орталъка!