272 са новите заразени с коронавирус, в София и по морето най-много

Петима души са починали през последните 24 часа
16 авг 2021 06:23, Александър Попов
115
272 са новите заразени с коронавирус, в София и по морето най-много
Снимка: БГНЕС

272 са новите заразени с коронавирус през последното денонощие, при направени 6 358 теста. Това прави близо 4.3% от тестваните, сочат данните в Националната информационна система.

Така от началото на пандемията потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 433 234, от които 14 734 са активни.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 6; Бургас - 33; Варна - 29; Велико Търново - 3; Видин - 1; Враца - 4; Габрово - 7; Добрич - 3;

Още по темата
Кюстендил - 2; Ловеч - 2; Монтана - 2; Пазарджик - 5; Перник - 8; Плевен - 1; Пловдив - 19; Разград - 4; Русе - 25; Силистра - 1; Сливен - 3; София област - 9; София град - 83; Стара Загора - 3; Търговище - 7; Хасково - 6; Шумен - 4; Ямбол - 2.

Излекувани са вече 400 156 души, от които 178 са регистрирани през изминалото денонощие.

Покачва се броят на настанените в болница, те вече са 1548, от тях 131 се намират в интензивни отделения.

2 154 824 са общо поставените у нас дози от ваксините срещу COVID-19, 2 186 от които са приложени през последните 24 часа. 1 073 188 души са завършили своя ваксинационен цикъл.

Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусната инфекция, са 18 344. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са пет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царят беше поразен. Нему също се струваше, че народът е прав, ала си мислеше: Все пак шествието трябва да се изкара докрай!. И прислужниците продължаваха да вървят все тъй тържествено след него и да носят краищата на въображаемата мантия.
79
12
 
10
 
! Отговори
.. преди 2 години
бързо минавам и бързо да попитам. вчера глоби за неносене на маска в Бургас и тн, а служебният премиер на церемонии цял ден и никъде маска и за секунда? а после искате нещо от нас ? Бойко и маска носеше и пътища направи и тн тия верно само разруха и нищоп друго
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде първо спрете да ни вкарвате заразата в Бг, че ни писна от плашещи статистики, нови вълни и народа да плаща накрая за некадърноста ви!! Който чак толкова иска са влиза в бг да кара първо карантина, а не да ги пускате с по един тест и после без никакво проследяване!!! сеят заразата на воля. Писна ни от пишман "специалисти", уж много загрижени за нас- да ни бодат с буламачи и да карат да сме с маски, а вкарват умишрено заразата в бг!!
77
3
 
7
 
! Отговори
требе да има шаш преди 2 години
до Гиб Мелсън ; Как какъв е смисълът ?! Няма смисъл тука ,важното е простолюдието да е шашнато с цената на всякакви npocmomuu !
76
6
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Тези новини си ги заврете в тоалетната чиния. Никой не ви вярва и не го интересуват вашите измислени новини . Преди 3 месеца от СЗО прогнозираха и наредиха че за България е определен септември за месеца на локдауна и всички трябва да работят в тая носока да увеличават бройките на уж заболелите. Кой хвърли топа все от Ковид да го пишат.Да живееш в 38 градуса жега и да си сложиш наморник на устата е човешки цинизъм.
75
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 81 ; Хайде ти като запознат ваксър , да обясниш механизма на ваксината , как точно помага и на кое (кого) помага и с колко (кинти) ?!
74
2
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Какъв е смисъла от публикуване на данни за вируса в понеделник, след като всички знаем, че не са актуални. След почивен ден, когато повечето лекари и лаборатории не работят е абсолютно безмислено да се публикуват някакви данни. Понеделник трябва да се прескача, а във вторник да се сумират двата предходни дни и да се съобщи средната стойност. Вместо да се учудваме колко малко заразени има в понеделник и колко много повече във вторник.
73
4
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
До 81. 1. Причинява микро съсиреци и/или микро кръвоизливи. 2. Пренасочва имунната система за отстраняване на точно определен протеин и отнема ресурси за борба с други патогени. 3. За определен период тялото активно произвежда точно тоя протеин и човек става разпространител. Всичко си зависи от организма и от това до колко препаратът прониква в кръвоносната система - т.е. зависи дали ще улучат кръвоносен съд. Дано не се получи, защото става натрупване в сърце, яйчници/тестиси, мозък.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще започнете да докладвате случаите на заразени с демодекс? Милиарди пъти повече от ковид са :)
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 87 То за ваксинирани болни никой няма да съобщи иначе в са болни предимно такива. Купени са вакси до 2023. Как ще им се разваля имиджа?
70
2
 
3
 
! Отговори
До 81 Ivo преди 2 години
Защо не четеш какво е в Афганистам, а пишеш дивотии? За последните две седмици в Афганистан имат 4157 нови случая и 251 починали, а в България са 121 починали.
69
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И отново няма нито един напълно ваксиниран сред новозаразените.
68
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те новините са истина ама малката подробност е че повечето болни са такива след поставена вакса и това удобно се премълчава.
67
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете се вече с тия фалшиви герберски новини. Как не ви омръзна да се навеждате ?
66
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак да уточня. Ваксини срещу т.н. Ковид няма. Това, което наричат "ваксини" е експериментална генна терапия и няма никакво отношение към вируси.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kakъв ковид при талибаните па и ти бе?!Там има друг вирус-калашников се казва!
64
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
якои запознат антиваксър може ли да обясни механизма на ваксината, кое точно вреди и как вреди?
63
7
 
10
 
! Отговори
Ivo преди 2 години
Как върви пандемията в Афганистан? Заразените, починали, излекувани нещо няма информация. Явно ковида го е страх от талибаните. Не могат да се усетят че колкото повече показват ситуацията в Афганистан бтокова повече доказват че вирусна и пандемия са фалшиви!
62
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намазах се със слънцезащитен крем,но сигурно пак ще изгора защото другите не са се намазали..
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не-много-умните си набият инжекции за евраназия, ще станат повече!!