Ваучери и намаления за ваксинираните клиенти на Острова

Мярката е насочена основно към по-младите хора
16 авг 2021 22:29, Елка Василева
31
Ваучери и намаления за ваксинираните клиенти на Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания някои от най-големите бизнеси ще започнат да предлагат ваучери или намаления за клиенти, които са ваксинирани срещу COVID-19. Мярката е насочена основно към по-младите хора, за да бъдат насърчени да се ваксинират, предаде БНР.

Веригата супермаркети Asda и автобусният оператор National Express са сред големите компании, които предлагат поощрения за младите хора, за да се ваксинират. От Asda предлагат ваучери по 10 паунда за тяхната колекция от дрехи  за ваксинираните 18-годишни, които похарчат повече от 20 паунда.

Още по темата

National Express ще предложи на 1 000 ваксинирани 5-дневна карта с намаления за неограничено пътуване, която може да бъде използвана до 90 дни.  

Компанията за пътувания lastminute.com пък предлага на всички над 18 години 30 паунда отстъпка за почивки в чужбина, ако се ваксинират.

Таксиметровите компании Uber и Bolt и доставчикът на храни Deliveroo вече стартираха схеми, предлагащи по-ниски тарифи за превоз и по-евтини храни.

Местата за отдих и развлечения на компанията Better пък предлагат ваучери от 10 паунда на всички над 16 години, ако станат нейни членове и безплатна тридневна карта.  

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид определи като „фантастична“ новината, че все повече компании подкрепят „феноменалната“ програма за масово ваксиниране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
До случаен минувач преди 2 години
И пак не им се получиха нещата...по план (event 201) трябваше да се гътнат към 60 милиона човека....И защо според вас правят такава презентация пред 300 "избрани бизнесмена" почти половин година преди да започне цялата тази измишльотина (high-level pandemic exercise on October 18, 2019, in New York)Ако някой не го е чел, нека го потърси в гугъл, ще бъдете шокирани какво ни мислят управляващите света хора....
20
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 24 анонимен Още през 2010 и 2012 Бил Гейтс е заявявал в различни интервюта, че хората на Земята са прекалено много и трябва да бъдат намалени. От началото на 21 век се опитват да направят пандемии. През 2006 - луда крава. Не се получи. През 2010 - свински грип, не се получи. През 2012 - птичи грип - не стана. През 2014 - Ебола. Ахаа да се получи. Пак не стана, ограничи се само в Африка. А измислиха и лекарства за нея. Е най-сетне през 2020 успяха!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес колега ми каза най-доброто му приятелско семейство, много ентусиазирано от ваксината на Файзер, много въодушевени и надъхани, прилежно сложили и двете дози, берат душа в болницата и двамата. В крайна сметка Алекс Джоунс ще се окаже прав че ваксинираните ще почнат да сдават багажа и да измират, заразявайки преди това здрави неваксинирани хора.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма офанзива за да се ваксинират всички. Фармамафията, подпомагана от престъпните политици изведнъж се загрижи за нашето здраве и всячески, ДА дори с ПОДКУПИ, се мъчи да заблуди овците да ги инжектира с отровното ДНК и да ги направи ГМО-та. Същите тези които не веднъж са казвали че населението на Земята трябва да се намали с ПЪТИ, сега сън не ги хваща да мислят за нашето добруване.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това не е насърчаване а се казва дискриминация
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Узаконена сегрегация в началото на 21-ви век! До онзи ден събаряха паметници в САЩ. А тези в Европа празнуват 9-ти май!
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наложително е да дават, тия не трябва да се възпроизвеждат
14
0
 
14
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Марсел ПоповМарсел??? Ти от къде си бе, кой те кръсти така Марцел? С/мешмик, знаеш ли кога и кой ще ми отнеме децата? С гои ръце ще го разкъсам.
13
39
 
1
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
До StoyanovЗайо, ще те видим колко си ербап когато полицията те залови и ваксинира! Има и друга добра новина - предложение медиците да получат статут като на полицаи и военни! Между другото в Израел започнаха отнемане на децата на неваксинираните. Опичайте си акъла и по най - бързия начин се ваксинирайте!
12
0
 
12
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До Марсел Попов-ПОНЯКОГА ЛОВЕЦЪТ СТАВА ПЛЯЧКА.
11
1
 
17
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Марсел ПоповТи внимавай ние да не започнем с коловете , че набодените сте едва 10%. Не дразнете , за да не видите другия край на сопата.
10
31
 
2
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
До StoyanovНяма не! Вече някои лидери казаха че неваксинираните няма къде да се скрият и ще бъдат ЛОВЕНИ! Балкански мaгaрeтa, ваксинирайте се доброволно докато е време!
9
2
 
24
 
! Отговори
Капанчетата щракат преди 2 години
И то за жалки трохички.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-малко бих взел пример от лица, които са готови да се продадат за тридестет паунда. Там най-дилнопробната работа да работиш ще ги зизкараш за 3-4 часа тези 30 паунда.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро вече става смешно, отколкото трагично.
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това напомня на Пинокио, където заведоха деца на безплатен увеселителен парк с лакомства, после всички се превърнаха в магарета за да работят в мини. Тук няма да се превърнат в магарета, но целите им са също толкова нечисти.
5
0
 
4
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Менистера на мафиотите в бели престилки Сажда Давидов, по прякор "Бай М".
4
0
 
14
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Аз съм опериран от апендицит, какви промоции мога да очаквам. Също имам оправени кариеси. Нещо ваучер за дрешки има ли
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дилърите на хероин така зарибяват първите дози са безплатни, после вече всичко се плаща, така ще стане и сбоднатите.
2
2
 
30
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Вместо да плащаш за ваксина, стана така че ваксините се предлагат с бонуси. Е няма как да ме убедите че това не е световна конспирация да се набоде целият свят. Не мерси!