Ученици и учители без море заради ръста на COVID-19

МОН спира програмата "Отново заедно"
17 авг 2021 10:40, Ния Христова
31
Ученици и учители без море заради ръста на COVID-19
Снимка: БГНЕС

Епидемична обстановка в страната постепенно се влошава, особено в морските ни курорти. Поради тази причина Министерството на образованието и науката (МОН) обяви, че спира приемането на заявки за участие в Национална програма „Отново заедно“, предаде БГНЕС. 

По тази програма с 15 млн. лв. от държавния бюджет за подпомагане на туризма се финансират летните почивки на 30 000 деца и педагогически специалисти.
Още по темата
 
Към 8 август т.г. са одобрени пътуванията на повече от 23 000 деца и преподаватели. Ще бъдат обработени всички заявки, постъпили до 16 август т.г. включително. Ако отговарят на условията, те също ще получат финансиране, съобщиха още от просветното министерство.
 
За следващите седмици вече е планирана почивката на над 2500 ученици. МОН се обърна към Министерството на здравеопазването за указания за безопасно организиране на лагерите с оглед на повишената опасност от зараза. Целта е пътуванията да се осъществят при възможно най-малък риск за здравето на децата, техните ръководители и семейства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗащо не?Цял ден ще обикаляте улиците и парковете с бутилката,цигарите и наркотицитеили моловетеЩо ви е да учите!
25
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 2 години
винаги сьм си била токлкова висока но с моите пари не
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На децата, чиито родители си платиха екскурзията до Банско им намериха стомашно-чревен вирус, на безплатните екскурзии им намериха КОВИД от първия път. Що така?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Програма, от която са усвоени 15 млн. От първата безплатна екскурзия намират 4 случая и я спират. И така, отново заедно в кражбите.
22
0
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Преместих детето от Британика, защото там нямаше ОЕСР в друго частно училище, където имаше дори през юни.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До .."цялата държава спряхте... дупките по пътищата се множат.. пари няма.. ковида се разраства... това ли е промяната ?" - ами ти да видиш, спряха европроектите и икономиката умре... а бяха точно за това - да се изгради стабилна такава, щото парите няма да текат вечно
20
1
 
6
 
! Отговори
Ей, казахте накрая преди 2 години
за какво става въпрос: "По тази програма с 15 млн. лв. от държавния бюджет за подпомагане на туризма се финансират летните почивки на 30 000 деца и педагогически специалисти." - Значи целта е да се подпомагат хотелите по морето. Не че е лошо начинанието, ама как избрахте кои хотели да подпомагате? И защо досега промивахте мозъците на хората, като обяснямахте как целта е да се социализират децата и да се осигури "безплатна почивка" на учителите?!
19
0
 
6
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
"Хотелите излапали 15 милиона дето Асан ги плаща" - Много нахален взе да ставаш, Асане. Айде прибирай се в гетото и си затваряй беззъбата уста. Всяка жаба да си знае гьола.
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тази нулева година! Миналата година имаше същите ентусиасти. Мазохисти ли сте, че сами си причинявате излишни страдания? Достатъчно се закопаваме като общество, само нулева година ни липсва. Нулева в училищата, нулев прием в университетите ... Тогава увеличете и пенсионната възраст с една година, че пазарът на труда ще се напълни само с нискоквалифициран контингент. Или с две-три, че не се знае докога ще продължава така.
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като е опасно на плажа, как ли ще е в класните стаи? Направо да обявяват нулева учебна година.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Good Morning Idiots
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизма се завърна ама и той псевдо.Оказа се ,че демокрацията също можела да стане тоталитарен строй.И той е най-слабия от всичките като качество.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей...тоя вирус ходи само по ученици и учители ,ало в Русия съм ,в Русия съм )
13
3
 
5
 
! Отговори
Кенефомотскамутра преди 2 години
Нема ми оставяте празен хотело ей
12
2
 
5
 
! Отговори
Възбудени преди 2 години
Слънце ще събирате и на улицата. Нека бъдещите данъкоплатци усетят че безплатен обяд няма, колкото и да търсят и обикалят. Сега държавата ги омайва. Но няма сиренце, има само камшик, а наградата е като се покаже и скрие камшикът.
11
5
 
3
 
! Отговори
Безплатен Ковид?! преди 2 години
Соpoс знае как.
10
5
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Народа суджук нема тия море на аванта :)))
9
5
 
15
 
! Отговори
.. преди 2 години
цялата държава спряхте... дупките по пътищата се множат.. пари няма.. ковида се разраства... това ли е промяната ?
8
6
 
10
 
! Отговори
запознат преди 2 години
сега ви плашатза да ви набият ваксинитепочнаха ли да ви звънят роднини и познатис агитация да се ваксинирате?
7
7
 
12
 
! Отговори
Радостно преди 2 години
И без това безплатните лагери са само за деца на връзкари, но с общите пари на всички.