Бременните понасяли добре РНК ваксините срещу коронавируса

Имали същите странични ефекти като при всички останали имунизирани
Обновена: 18 авг 2021 07:37 | 18 авг 2021 07:27, Елка Василева
43
Бременните понасяли добре РНК ваксините срещу коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Бременните жени добре понасят РНК ваксините срещу новия коронавирус на "Пфайзер/Бионтех" и на "Модерна", предаде ТАСС, като цитира проучване на американски лекари.

Мащабните наблюдения, които проведохме показват, че препаратите срещу Ковид-19 се понасят добре от бъдещите майки, кърмачките, както и от жените в детеродна възраст, се казва в проучването.

В изследването, ръководено от учени от университета на щата Вашингтон в Сиатъл, участват около 7,8 хиляди бременни американки и 2,9 хиляди жени, които планират скоро да станат майки.

В периода между януари и март тази година две трети от тях са ваксинирани с препарата на "Пфайзер/Бионтех", а останалите - с този на "Модерна".

Всички редовно преминават медицински прегледи, като целта е да се установят проблеми при жените, аномалии в развитието на плода или на млечните жлези при доброволките, които кърмят.

Оказва се, че те имат същите странични ефекти, които се наблюдават и при всички останали имунизирани - болка на мястото, където е поставена ваксината; умора и повишена температура.

Само при 4,4% от бременните лекарите констатират по-сериозни проблеми, но те не дават отражение на развитието на плода. Краткосрочни прекъсвания на кърмата са регистрирани при около 5% от доброволките, като при повечето от тях работата на млечните жлези по-късно е напълно възстановена.

Данните от проучването са публикувани в изданието в "Списание на Американската медицинска асоциация".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми ние отдавна няхме бременни, а наесен ще бъдем ученици в 8 клас. Само посмейте да не е присъствено! А ваксините си ги върнете на производителя.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ БЕ! НЯМА КОНСПИРАЦИЯ БЕЕЕ! И БРЕМЕННИТЕ , И ДЕЦАТА, И НОВОРОДЕНИТЕ ЩЕ ТРОВЯТ! *** ТОВА СА НЕКВИ КОНСПИРАТИВНИ ТЕОРИИ БЕЕЕ!
10
4
 
20
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Не мога да повярвам, че след всички ДОКАЗАНИ ЛЪЖИ и манипулации за несъществуващия ''вирус'', все още има ба.ла.мурници и им.бецили , които верват в ''пандемията КОФИ 19'' !!!!!!!!!!!!!! ПР.ОСТ НАРОД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАКРИВАЙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бременна жена аспирин не й дават те тръгват експериментали химикали да й бият. Лудост!
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долна лъжа!!!Има регистриране масово на жени, които помятат заради ваксините. Има ужасно много случаи на жени с нередовен и обилен цикъл заради ваксините. ФАШИСТКА сг-А-н само и само да подчини населението.
7
4
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Разбира се, имаме свободата да не се имунизираме за неща които с години ги няма, процента на задължителните имунизации е голям и имаме много високо покритие защото са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, тези болести почти няма да се срещнат в обществото заради това. А с Ковид, може да си го позволим когато 70 процента поне от населението се ваксинира, но когато има една група която резистира толкова много, ще започнат и бременните са ваксинират заради нежеланието на небременните
6
2
 
13
 
! Отговори
Оли гофрен преди 2 години
"Бременните понасяли добре РНК ваксините срещу коронавируса"- Мхммм, мноу яку абортирали след тях. Нищо, поне ще имат още мноу абортирали бебета за направата на 4-5-6 игла.
5
0
 
41
 
! Отговори
Гост преди 2 години
По време на моята бременност подлежах на реимунизация (не се сещам вече точно каква) с ваксина, която с години се прилага, въпреки това ЛЛ категорично отказа да ми бъде поставяна! Каза, че по време на бременност е абсолютно противопоказно да се поставят ваксини!
4
2
 
6
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
"предаде ТАСС, като цитира проучване на американски лекари."Само това е достатъчно на средно интелигентния индивид да се договеди : ПОРЕДНОТО ФАКЕ за кликане! Приятен ден на всички - ваксъри, антиваксъри, ***, моде""""ри......!
3
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бременна да участва в експеримент - забрави! Абсолютна лъжа. Поредната при това.
2
3
 
32
 
! Отговори
почти бременна преди 2 години
Вервам ви!
1
5
 
25
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Графенов оксид .Това имало във ваксините.Поразровете се в нета и прочетете за това!