Кацаров разпореди: Новите провиопедимечни мерки влизат в сила от петък

МЗ препоръчва 50% от персонала да мине на дистанционна работа
19 авг 2021 19:38, Петя Славова
181
 Кацаров разпореди: Новите провиопедимечни мерки влизат в сила от петък
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Стойчо Кацаров разпореди новите противоепидемични мерки да влязат в сила още от утре.

От 20 август, ръководителите на всички администрации  да организират работния процес в съответната организация, като установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7:30 и 10:00 часа. Изискване към тях е и да разпоредят работа от разстояние на най-малко 50% от персонала, освен ако, в зависимост от характера на работа, това не е възможно. Това нарежда министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров със заповед.

Още по темата

По този начин значително ще бъде намален пътникопотокът в градския и междуградския транспорт в цялата страна, което улеснява както спазването на противоепидемичните мерки, така и осъществяването на ефективен здравен контрол, уточняват от Министерството на здравеопазването. В заповедта се посочва още, че всички работодатели и органи по назначаване, когато е възможно, следва да организират работния процес в дистанционна форма, допускайки присъствена работа на най-много 50% от служителите.

Съгласно същата заповед, от утре, 20 август, въведената противоепидемична мярка за ограничаване до 50% използването на капацитета на определени обекти/ мероприятия, може да не се прилага, при условиe, че 100% от персонала в съответния обект е ваксиниран или преболедувал COVID-19, или разполага с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/началото на мероприятието изследване с PCR тест.

Заповедта на здравния министър се отнася за:

    конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги
    културни и развлекателни мероприятия - фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, библиотеки
    спортни състезания с публика
    посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси
    посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца
    посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
4
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Разумно решение!
44
13
 
3
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Правилно, правилно, правилно!
43
1
 
7
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Значи твърдиш, че в страните с висок процент ваксинирани няма пликове и ограничения?
42
7
 
17
 
! Отговори
1 преди 2 години
Значи служебния министър продължава да изпълнява стриктно задачата си да вкарва страната все по-дълбоко и по-дълбоко в червената зона на заболеваемостта, защото тези "мерки" всъщност са абсолютно бутафорни и не възпрепиятстват струпването на големи групи хора. Кацаров всъщност върши ТОЧНО ОБРАТНОТО, което се прави в нормалните европейски страни в такива обстоятелства. Целта е ясна: масивна вълна, възпрепиятстваща паълноценна предизборна надпревара и локдаун около изборите!
41
3
 
3
 
! Отговори
До ъъъ преди 2 години
Нищо не ти се разбира от обяснението някой друг ще се пробва ли?
40
10
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Май сте забравили, че цялата свинщина миналата година, започна с изстъпление на Иван Гешев в Парламента, където от трибуната поиска мерки, граничещи с военно положение. Не знам точно в какво качество той го поиска, но тогава нямаше проблем да се яви в НС
39
1
 
15
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Единствената разлика между Ангелов и Кацаров е, че Ангелов казваше че се затварят дискотеките, а Кацаров че затваря всички заведения след 23 ч. Пременил се Илия, пак в тия!
38
25
 
19
 
! Отговори
Садис-люгофрен преди 2 години
Ресторантьорите и хотелиерите веднага да поискат оставките на Кацаров и назначилия го Зелен чорап.Ако тези двама антиваксъри бяха продължили ваксинацията с темповете на бившето правителство,то никакви пикове и локдауни нямаше да има!Пълен правителствен провал- дневният брой ваксинирани спадна 10 пъти и нищо не се направи за да се повишат! Някой трябва да носи отговорност за предстоящия локдаун и хилядите трупове в следващите месеци! Само садист или люгуфpeн може да причини това на народа си!!!
37
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ъъъ - Имам ваксина против морбили и варицела, но никой не ме е карал да подписвам документ, че аз поемам отговорност при странични ефекти!
36
1
 
17
 
! Отговори
Камчия преди 2 години
С други думи - никви ограничения. Аз не виждам какво ще е по-различно в събота от петък - то тия препоръки си ги имаше и до сега. Носене на маски на закрито също. Абе лаф да има.
35
5
 
16
 
! Отговори
Фитнесмен преди 2 години
Ей пръснаха ги тия фитнеси! Човек ще рече че коронката не се е прехвърлила от прилеп на човек, както говори легендата, а от някой дъмбел!
34
17
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
До Анонимен 34 - антиваксър е такъв, който е жив, защото като малък са го надупчили против всякакви вече забравени благодарение на ваксините болести, но оплюва ваксините, защото във фейса и бгмама са му казали, че ще го чипират, зомбират и пасират като го ваксинират.
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами той който каквито мерки може да си обявява - въпросът е, че няма да ги спазваме.
32
7
 
18
 
! Отговори
Лудите Умора Немат преди 2 години
В литературата пише, че Дефиницията за Лудост е да Правиш Едно и Също и да Очакваш Различен Резултат! Нали 18 месеца вече пробвахме - мерки и се доказа, че просто не работят!! Това, което работи е - никакви мерки вируса минава през населението и забравяме, че някога го е имало - това, което Човечеството прави от Хилядолетия с Грипните Вируси и е доказано работеща стратегия!!!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да ми обясни значението на думата "антиваксър", че гледам напоследък е станала много модерна?
30
7
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Абе Мангърчето нали викаше да се изпозаразяваме нарочно, че да гоним стадния имунитет? Хайде, министърът да маха всякакви мерки, маски и т.н., и да препоръча масово обикаляне, прегръщане, кашляне и целуване. Нали животите на хората нямат стойност, давайте да правим стаден имунитет, пък който от стадото умре - малшанс, нали така, министре?
29
5
 
10
 
! Отговори
закъсал за пари преди 2 години
протестите подготвят ли се и от коя дата ? щото палатката ми остана от миналата година . или сега Борисов не е на власт и нема нужда от протести ? моля некой да ме ориентира !
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заповедите им ги спускат другарите партньори от авропейския союз ----///---- Сега и срещу ЕС ли сте, гербелите?
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, не виждам никакъв хаос. Виждам нормализация.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ги хранете тези еднодневки, на тях самите им е през фарчето и за илитератния електорат, и за вируси, и за шмируси. те са там зарад копанката и да имат пара да земат имотчета, да станат рашковци всичките и да бръмчат с колички за по сто иляди евро. заповедите им ги спускат другарите партньори от авропейския союз, целта е ускорение на геноцидчето. нас що ни закачат като и без друго до 20 гоидни ще сме 2 милиона и сичките у софийския санджак не знам, може би за да не даваме лош пример.