Д-р Гломб: Четвъртата вълна повяла млади и неваксинирани

Нямаме представа колко хора са се срещнали с вируса, обясни тя
21 авг 2021 11:04, Петя Славова
100
Д-р Гломб: Четвъртата вълна повяла млади и неваксинирани
Снимка: БГНЕС


"Числата говорят, че сме в четвъртата вълна на пандемията. Тепърва ще се вдигат случаите, дано ръстът да не е много висок, но съм малко песимист". Това коментира пред Нова тв д-р Любомира Николаева – Гломб, вирусолог, Национален център за заразни и паразитни заболявания.

"Нямаме ясна представа колко от хората вече са се срещали с вируса. За съжаление е малък процентът на ваксинирани", коментира още тя.

Още по темата

По думите й обаче при подобни пандемии, когато случаите рязко скачат, бързо се стига до пика и се тръгва в обратна посока.

Осезаемо се чувства нарастването на случаите във Варна. Областта вече е в оранжевата зона.

Възможно е Варна да влезе в червената зона, потвърди д-р Анна Баева от РЗИ-Варна. "Не се спазват достатъчно мерките и не на необходимото ниво. Доста хора вече виждам без маски, което не е редно", допълни д-р Баева.

По думите й в града напълно ваксинирани са около 17% от хората.

А д-р Гломб припомни, че вече няколко страни обмислиха варианта за правене на трета доза.

Освен това, по думите й, 20 дни след пълното оздравяване може да се направи ваксина, която действа като бустер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ако бойкотираме ваксинацията,няма да ни се случи най-срамната,дискриминираща и престъпна идиотщина-да пием кафе и да си купуваме хляб срещу ковид сертификати,защото няма да има критичен брой ваксинирани,необходим да въведат тази лудост.Долу маските,долу скапаните им псевдо мерки,не ги е грижа за живота ни,продажните престъпници,бойкот на всичко нелогично,което искат от нас.Животът ни е в наши ръце и ако всички са единни,няма да им мине номера.
62
4
 
2
 
! Отговори
Гайъс Баньокъс преди 2 години
"Абе ти на мен ли ще ми казваш!? Аз си знам най- добре!" каза великият Гайъс Баньокъс. Това бяха и последните му думи. Не знам брат, ти си знаеш най- добре!
61
1
 
0
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Нека да добавим - млади, неваксинирани к най-вече *** ***:)
60
0
 
0
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
До 65. Може би коментарът ти е до друг номер, който вече го няма май. Аз не съм доктор.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни и същи *** вадят всяка година
58
1
 
5
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
Първият принцип в медицината е: Не вреди! Е, как да сложа потенциално опасна ваксина на някой от пациентите си? Та ваксините дори нямат редовно разрешително за употреба, а само за спешни случаи. Младите и здрави хора не се нуждаят от спешна ваксинация. Само старците и хронично болните.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ваксинирани поваля ли щот има и такива случаи
56
0
 
10
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
До 64:Да. И един мармот завиваше шоколод. Виж Израел. Стигна се дотам, че главния им комисар по Covid-19, да казва едва ли не спокойно: "Няма нито един тежко болен с трета доза". Звучи окуражаващо, нали? :)
55
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До#61 ужас, ако ти и такова мисленето, когато имаш пациенти, тежко им. Ти си срам за медицината, трябва час по-скоро да я напуснеш , иначе горко на хората, дошли при теб.
54
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма в целия свят тежко болни от ковид с 2 ваксини. Само Гана "познава" поне двама.
53
15
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Не познавам медик, който мисли, че ваксината е опасна. А имам доста познати медици. Кардиолог съм в държавна болница
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да не дочакаш!
51
3
 
6
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
До 60. И аз това казвам. Просто по друг начин. Все пак, перди да реша за себе си окончателно дали да сложа ваксина, ще изчакам март-април догодина. След края на 4-тата вълна. Токава вече няма да има много съмнения работят ли ваксините или не. Засега, по всичко изглежда, че не. Това което се случи/случва в Израел го показва. Лично, съм склонен да изчакам това време и да реша финално за себе си.
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До M.I.C. За това, дали са надежни ваксините, те сами си показаха- Астра-та причини смъртта на много хора, а абсолютно за всички други, признаха, че имат отрицателно въздействие върху здравето на хората. Вече има и официална статистика, колко човека след втора доза се заразяват от ковид, и умират от него. Защо медиците са против задължителната ваксинация? Отговорът е един- нямат доверие в тях!
49
0
 
4
 
! Отговори
даскал преди 2 години
До Анонимен1. д-р Гломб е жена.
48
1
 
8
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
И в продължение на долния ми коментар. Ако не работи значи не съм поставил в риск никого, а съм си спестил да сложа нещо в тялото си с неясни странични действия/последствия за мен самия.Желая на всички здраве!
47
3
 
9
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
До 55. Много хубав и балансиран коментар с много ясни въпроси, на които все още няма отговор. Аз също, поне засега, няма да се ваксинирам. Четвъртата вълна ясно ще покаже работят ли ваксините или не. Вече има достатъчен брой ваксинирани, за да се направи доста по-точна статистика - работи и в какъв % или не. Склонен съм за себе си да поема този риск. И не приемам аргумента, че съм поставял в риск околните. Ако работи, ваксинираните са защитени. Неваксинираните са направили същия избор като мен.
46
4
 
23
 
! Отговори
някой преди 2 години
Не съм антиваксър и сигурно рано или късно ще се ваксинирам,но ще задам няколко въпроса:1.Защо в моето близко обкръжение имам 3ма познати с по две ваксини, от които 38г.момче почина и души са в мн.тежко състояние?2.Защо повечето лекари не се ваксинират?3.Защо е такова положението в Израел и Англия,където имаше заразени по 66000/ден и това което се скри е огромният брой починали?4.Защо ваксинираните се мислят за безсмъртни и сеят заразата навсякъде,когато е ясно,че ваксините не спират заразата?
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакат четвъртата вълна едните септември другите октомври и вече знаят кои ще поваля. Думи няма, числата от тотото дали ще познаете за утре. Астероида дето минава на 3,4 млн. км от земята, няма ли да посрещнете с хляб и сол? Или чакате заплащането на програмата?
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз доктор Гломб е крайно време да си смени името на доктор Менгеле!Едно към едно са!