Д-р Брънзалов: Ваксинираните карат леко "Делта"

Той смята, че лятото е изпуснато относно ваксинацията
23 авг 2021 11:55, Ния Христова
75
Д-р Брънзалов: Ваксинираните карат леко "Делта"
Снимка: БГНЕС
"Симптомите на "Делта" варианта на COVID-19 са много индивидуални. Най-много зависи от това дали сме ваксинирани. И ваксинираните вогат да се заразят, но го карат изключително леко". 
 
Това каза в ефира на bTV общопрактикуващия лекар и зам.-председател на Българския лекарски съюз (БЛС).
 
Той обясни, че в практиката си среща възрастни хора с допълнителни заболявания, които са ваксинирани и въпреки това са се заразили с COVID-19, но заболяването протича по-леко.
Още по темата
 
Д-р Брънзалов сподели, че личните му наблюдения са, че по-млади хора се заразяват с "Делта" варианта и разпространението му става по-бързо.
 
Той е на мнение, че лятото е изпуснато по отношение на имунизацията на повече възрастни и деца над 12 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещал бил в практиката си ваксинирани, но болни с делта и бил установил, че го карат леко... Къде ги среща толкова хора и от колко време, че да правиш обобщения, като то и ваксинираните и делтата са някакъв мираж
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ съм ваксинирана. Днес ми изтече карантината. Настинките съм си ги изкарвала в пъти по-тежко от този толкова опасен вирус, да не говорим за сезонните грипове. Е, в Сряда заминавам на море. Без притеснения и без ваксина. Поздрави.
63
0
 
5
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Тъъъй! Шефа на СЗО казва да не се слага трета доза. Шефката на СДС в САЩ разправя, че сведенията от Израел говорят за тежко протичане при ваксинирани и от септември им готвят трета дозичка (за еднократните втора). Ама пък нашият казва, че го карат леко. А сега де? Тия дето "верават", да кажат на кого и за какво, ама да пояснят и на излявленията от коя дата.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А неваксинираните изобщо не го карат, защото имат работеща имунна система.
61
4
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Задаваш въпрос за Израел, но веднага лъжеш - там напълно ваксинираните не са 90%, както лъжеш, а са 60%.
60
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До vermouthВ България има голям брой хора, които наистина разбират от футбол - магистри, доктори и хабилитирани лица. Само в бившите съветски републики има повече такива.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А "неваксинираните" също карат леко Делта. Понеже е лятна хрема.
58
1
 
5
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
До Еберхарт: Абе пич! Ти вероятно и без ваксина щеше да си изкараш леко "Делтата". Това, че си се боцнал преди това, нищо не доказва. :-)
57
1
 
4
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
И аз изкарах леко вируса, а пък не съм ваксиниран. Брънзата ДГДyxa!
56
1
 
4
 
! Отговори
до Еберхарт преди 2 години
Най вероятно помагат,но начина по който ни го представят и те самите се олитат в думите си,кара хората да искат да са ***
55
2
 
11
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Делта е летен грип и всички го карат леко! Стига реклама на ваксините. Младите ще изградят стадния имунитет!
54
12
 
7
 
! Отговори
Еберхарт преди 2 години
Въпреки двете ваксини, делтата не ме подмина, но го карам наистина много леко и изобщо нямаше да се усетя, ако не си бях направил антигенен тест, по съвет на джипи-то. Интересното в случая, че всички около мен са ваксинирани и засега поне, не съм успял да заразя никой! Та, нека ви светна - ваксините помагат! Да, може и да се разболеете, но ще е леко! Не бъдете иди0ти, тъй като това може да ви коства живота. Ваксинирайте се, за да не е късно после!
53
2
 
9
 
! Отговори
алоо преди 2 години
Алоооо,нали като се ваксинираме щяхме да сме защитени на 95%,нали с такава пропаганда ни продънахте уши,очи,СЪЗНАНИЕ....почти година. И сега какво,пеете друга песен-ваксинирайте се,за да карате по леко,че и без ваксина почти половината от тези които са се срещнали с вируса БЕЗ ДА СА ВАКСИНИРАНИ са го изкарвали леко,това и официалната инфо,която ни давахте преди година,не е "АНТИКАСЪРСКА".После се чудите защо сме били много "умни" и съмненията са били повече от "yes sir,i will do it"
52
2
 
9
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
В Израел вече ваксиниран се брои този, който е с 3 игли. Тези, които са с по 2 дози ги водят антиваксъри. Е, след Нова година и тия с по 3 дози и те ще станат антиваксъри.
51
6
 
7
 
! Отговори
vermouth преди 2 години
Най-мъдрият народ успя да разконспирира голямата конспирация с ваксините и цялата корона. Да, всичко е измислено, за да може Пенка от Ставри от Горно Нанадолнище да успеят да го отгатнат овреме, докато гледат епизод номер 5000 на Славчовото шоу. Разбирачи по всички теми на най-високо ниво. Особено в сферата на медицината (последните 2 години), футбола и политика. Аман от измислени всезнайковци и конспиратори.
50
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога най-сетне ще излезе някой специалист да обясни защо се наблюдава случващото се в Израел? Опитват се да го обяснят с неваксинираните, което е смешно, при условие че в Израел са боцнати двукратно около 90 %. Най-важно е да се говори честно и открито, да си признаят грешката относно ваксинацията, да предложат някакви други методи за преодоляване на кризата. С тази цензура и изсмукани от пръстите доводи нищо не могат да постигнат.
49
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тече преброяване на *** кратуни. Изваждате ваксинираните и получавате точния брой.
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар Щом ти пишеш това представям си какъв си лекар.
47
3
 
21
 
! Отговори
Да бе, да! преди 2 години
Затова ли в "Св. Анна" в София, бившата Окръжна болница, има четирима настанени в КОВИД отделение, напълно ваксинирани, обаче го карат "много лекичко", въпреки че са в болница? Официална информация (Нарочно ли?) не се дава, но се изтърват от време навреме та чух с ушите си от първоизточника!
46
0
 
8
 
! Отговори
Dedo преди 2 години
E....kvo da kaje zamestnik predsedatelya na lekarskiya kartel? Napravo iznenadahte naciyata.