Първите жертви на коронавируса в САЩ са още от януари 2020 г.

Вирусът се е разпространил и извън крайбрежните зони
23 авг 2021 14:12, Петя Славова
16

Първите смъртни случаи в САЩ във връзка с коронавируса, вероятно са били още през януари 2020 г., т.е. няколко дни преди официално регистрираната смърт, причинена от COVID-19 в страната, съобщи БГНЕС, позовавайки се на "Mercury News".

Според изданието, в щати като Калифорния, Алабама, Джорджия, Канзас, Оклахома и Уисконсин в няколко смъртни акта са внесени корекции, според които COVID-19 е вписан като съпътстващ фактор за смъртта. Това означава, че вирусът се е разпространил много извън крайбрежните райони, смятани за най-ранните огнища на разпространение на коронавируса в САЩ.

Изданието съобщава, че и досега няма яснота кога и къде се е заразила с вируса Патриша Дауд от Сан Хосе, Калифорния, смятана за първата жертва на COVID-19 в страната. Още по-малко информация има за хората, които са починали от коронавирус преди нея.

Отбелязва се, че са открити доказателства за наличието на информация за жертвите в предварителните съобщения за смърт, причинена от коронавируса, в Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC) и в Националния център по статистика на здравеопазването (NCHS). Информацията е била потвърдена в интервю с няколко служители от системата на здравеопазването. Но на фона на опасенията за поверителността и ожесточения дебат относно политиката на пандемията, имената, точното местоположение и обстоятелствата на тези смъртни случаи не са публично оповестени.

През април 2020 г. американските медии и здравното управление на окръг Санта Клара в Калифорния съобщиха, че лекарите в САЩ са открили две жертви на коронавируса, починали на 6 и на 17 февруари 2020 г., тоест преди първата официално регистрирана смърт. Преди това се смяташе, че първата смърт на човек с COVID-19 в САЩ е регистрирана в Къркланд, Вашингтон на 29 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"...На 11 декември 2019 бях толкова болна..."Това е било придружаващо заболяване. Ковид не е страшен - Мангъристите го казАха.
14
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Абе то и тука стана ясно, че тежкият грип ноември и декември 2019г. си е бил чист ковид-19, ама крият.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доло Мотафчиски!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се окаже, че първите жертви в САЩ са от преди тези в Китай и ще се разбере от къде е тръгнал вирусът. Много малко вероятно, при положение, че е циркулирал още декември в Италия, да идва от Китай.
11
0
 
4
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Ни фярвам ФАЩ да са крили Куроната.
10
0
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Съчувствам ти, миличка. Точно по същото време и аз. Не по-малко от 10 дни, висока температура, невероятна треска - кучешки студ, преобличане по два пъти на нощ.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първите смъртни случаи от коронавирус са били още през януари 2020 г., а не регистрираният в Къркланд, Вашингтон на 29 февруари.
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ала-бала.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не боледувам почти никога. На 11 декември 2019 бях толкова болна, както никога дотогава, уплашиха се, че няма да го преживея това, което ме удари. Две седмици плътно на легло. Вярвам, че беше точно ковид, но никой не каза. Имам много други познати, боледували тежко през същия времеви период, просто се пази тишина по случая
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоест произход САЩ? каква изненада
5
0
 
17
 
! Отговори
Ще изплюят камъчето преди 2 години
Лека полека всичко ще си кажат.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЕД КАТО ДАДОХА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР НА ОБОНГО СЛЕД 6 ВОЙНИ ЗА 8 ГОДИНИ, ВРЕМЕ Е ЗА ТАКАВА НАГРАДА И ЗА ПАМПЕРСА ДЖО НА ОСМИЯ МЕСЕЦ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО МУ! ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ И ВЪОРЪЖАВАНЕ НА ВТОРАТА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА !
3
1
 
8
 
! Отговори
Новина преди 2 години
Немия казал на глухия как кьоравия видял как сакатия печели спринта на 100 метра на Олимпиадата в Токио!
2
4
 
14
 
! Отговори
Имейлите на Фаучи преди 2 години
Оказа се,че Барак Хюсеин и Джо Байдън са спонсорирали лабораторията в Ухан за изследване и проучване на Коронавирус през 2015 година с около стотина милиона долара.Трябва международен Съд за престъпления против Човечеството!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как пък откриха като до скоро и аутопсии не правеха.Изведнъж се сетиха-абе дайте да изследваме онези двамата умрели преди година и половина.