Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19

От там увериха, че в тях няма животински продукти
23 авг 2021 11:40,
435
Здравното министерство обяви какво съдържат ваксините срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Взависимост от вида им ваксините срещу коронавирус съдържат един или повече антигени. Също така може да имат и други съставки като: стабилизатори, адюванти, които подобряват имунната реакция на ваксината чрез усилване, ускоряване и поддържане на реакцията за по-дълго време (напр. алуминий). В продуктите може да има и помощни вещества - неактивни съставки, напр. вода или натриев хлорид (сол), а също и консерванти или стабилизатори, благодарение на които ваксината се запазва непроменена и активна по време на съхранението.

Това уточниха от Министерството на здравеопазването.

От там увериха, че в нито една от ваксините, одобрени за употреба в Европейския съюз, няма животински продукти.

Още по темата
“Всички компоненти на ваксината са обект на постоянен контрол, за да се гарантира, че съдържанието им е в доказано безопасни нива. Регулаторните органи проверяват дали ползите от ваксините надвишават рисковете от настъпване на нежелани реакции”, поясниха от здравното министерство.

“При някои видове ваксини е възможно и наличието на незначителни количества от други вещества, използвани в производствения процес, например яйчен албумин (протеин в яйцата) или неомицин (антибиотик).
В случаите, когато такива вещества се съдържат в нива, които могат да предизвикат реакция при чувствителен или алергичен организъм, тяхното наличие е описано в информацията за ваксината, предназначена за здравните работници и пациентите. Например в листовката ще бъде указано дали има специални предпазни мерки за прилагането на ваксината при хора с определени алергии. Такъв е случаят с ваксини, съдържащи незначителни количества яйце, при хора с алергия към яйца”, посочиха от МЗ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да уточнят адювантите и стабилизатори те точно какви са? Иначе цялата информация е неточна
358
5
 
1
 
! Отговори
REGINA RUSS преди 2 години
Вземете ипотечен заем от ? 5,000.00 до ? 500,000,000 със собствен период на погасяване от години и фиксиран лихвен процент 3 %за целия период на заема. Сбъдни мечтите си! За да кандидатствате, трябва да имате собствен имот за ипотека. За безплатна консултация свържете се с нас днес (reginaruss384***gmail) Поздрави
357
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
графен ,хидрохлориди ,алуминий ,СПИН ,РНК ,аденовирус от шимпанзе ,екстракт от бъбреци на човешки ембриони все безвредни вещества при това забележете безплатно ви се дават .както знаем безплатно е само сиренето в капана за мишки .Или питайте десетките хиляди умрели от ваксини и стотици хилядите станали полуинвалиди от тях.Ама мене не ме слушайте ,слушайте министерството ,там са Боговете определящи кой да живее и кой да мре.
356
3
 
5
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 2 години
ЕС води политическа война срещу руската ваксина!
355
9
 
2
 
! Отговори
До 389 преди 2 години
Каза, човека дето яде месо бъкано с антибиотици, продукти с куп консерванти, заместители и какво ли не, и то приемани ежедневно и в количества. Човека дето пие "марков" алкохол в дискотеките, пуши и диша един, ако не и най-мръсния въздух в европа (тук визирам българите като цяло). И ви е проблем от 1 или 2 еднократни дози и консервантите в тях? Наистина нелепи мотиви.
354
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алуминий, антибиотици, консерванти и стабилизатори забъркани в коктейл, достоен за експериментатори. И трябва да се съглася да ми инжектират в кръвта тия химикали? Съжалявам, но не съм от гилдията на наркоманите. Аз две години не се разболях от този вирус, но от тези съставки със сигурност ще ме хване нещо.
353
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във фармацефтиката са недопустими естествени и безвредни съставки.Фрашкана е с алуминий, щом го споменават. Заради алуминий-а няма да се ваксинирам.За безплатните масови неща, като ваксините, няма да използват качествени и безвредни съставки, това е ясно.
352
2
 
12
 
! Отговори
шмatka преди 2 години
Щом ще ни обяснявате колко са безвредни тези съмнителни'' ваксини'',значи въобще не са ваксини,ами обикновена отрова! И като гледам тази далавера с пандемията пропадна, за да върви изтребването на човечеството,ами питам се сега каква друга лъжа предстои да се измисли по тоя повод?
351
2
 
11
 
! Отговори
съдържание преди 2 години
основни: алуминий, вода, сол, яйца;подпомагащи: антибиотици, стабилизатори и консерванти;лекуващи: витамини - мед, лимони, джинджифил, ракия;задължителни; солна киселина, отрова за плъхове и 2 капки живакда сте живи и здрави...
350
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А холестеролът какво е?
349
8
 
12
 
! Отговори
Вторник преди 2 години
Яйцата ги правя под капак, с малко гореща вода, стават чудни. Антибиотици не ползвам и всяква фармация, виШата ни медицина, като дете ми сипала достатъчно, барабар с кастрация на сливиците, слава богу апандисита не са го докопали.
348
4
 
27
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Опитно кученце отказвам да стана.
347
2
 
6
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Уххааааас
346
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
(напр. алуминий). В продуктите може да има и помощни вещества - неактивни съставки, напр. вода или натриев хлорид (сол), а също и консерванти или стабилизатори,..............................................
345
27
 
11
 
! Отговори
LosHo преди 2 години
Антиваксърите да погледнат какво пише на антибиотиците и др.лекарства. Пушачите антиваксъри да погледнат най-после поне картинките върху цигарените кутийки! Дали Бил Гейтс не ги чипиран през цигарения дим . Хммммм
344
3
 
27
 
! Отговори
За ваксината, преди 2 години
като за ГМО-то.Страшно е когато ГМО са в тар. "неконтролируема среда", извън лабораториите, в природата - не се знае, как ще повлияят на цялата екосистема и то ДЪЛГОСРОЧНО!Същото е и с ваксините - съдържанието е ясно, ефектът - не, а влиянието върху всеки отделен организъм, ПЪЛНА МЪГЛА!Експериментът се провежда В МОМЕНТА!
343
6
 
18
 
! Отговори
komitata преди 2 години
Все ми е наум че знаят кво има но консерванти,сол и алуминий са дооостатъчно за да се замисли човек
342
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто се чудя сам на себе си, че не им вярвам! Това е като онази блекбокс кутия от МИГА хем пратена в Русия за анализ, хем е още в България!
341
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Предлагам , тези, които не искат да се ваксинират , да си плащат сами лечението, тестовете и т.н" --- Ако искате и вашето да платим, като се изпонатръшкате от "безвредните" ваксини?!?
340
2
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Джурналисти мили,ама много ви е страх от неудобни за вас,и за господарите ви мнения...