Властите в Ню Йорк задължават учителите да се ваксинират

Байдън призова частния сектор да засили изискванията за ваксинация
24 авг 2021 07:50, Анисия Иванова
71
Властите в Ню Йорк задължават учителите да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Властите в Ню Йорк ще задължат учителите и персонала в държавните училища да се ваксинират срещу Covid-19, съобщи кметът Бил де Блазио, цитиран от Ройтерс.

Те трябва да имат поне една доза до 27 септември и няма да разполагат с възможност да се тестват ежеседмично вместо това.

Преди това от Пентагона съобщиха, че действащите военни и резервистите ще бъдат задължени да си поставят ваксина. Очаква се министърът на отбраната Лойд Остин да издаде заповед със срокове за ваксинация на личния състав, която ще се отнася за около 1 милион и 300 000 души.

Нарежданията идват на фона на пълното одобрение, което американската Администрация по храните и лекарствата даде за ваксината на "Пфайзер - Бионтех". Препаратът досега се прилагаше с разрешение за спешна употреба, съобщи БНР.

В телевизионно обръщение  след получаването на одобрението президентът Джо Байдън призова частния сектор да засили изискванията, свързани с наличието на ваксинация за ускоряване на имунизационната кампания в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
22
 
! Отговори
САЩ при Байдън преди 2 години
Най-Великата Демокрация, която Светът е Виждал!
29
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се юрне са се ваксинира, и българинът ще стигне до тук- ще задължават хората.Може да сме по-бедни,но поне да опитаме да запазим относителна свобода.За това всеки да знае,че всяка доза ваксина ни води към тоталитаризъм."***" както го наричат "извисените" ваксъри не е изгубил едно свое качество-да мисли критично.
28
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те разрешение за Файзер дадоха, но народа е наясно че го тровят. Това си е геноцид! Дано народа се събуди!
27
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ вече издадоха пълно разрешително за ваксината на Пфайзер. Което автоматически означава, че няма да ги карат да подписват никакви формуляри - отиваш и те боцкат. Което е крачка напред все пак.А току що чух, че от СЗО са обявили, че налагат мораториум върху третите дози ваксини. Така де - трябва да има и за всички, за бедните държави.
26
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изказване на кмета на Ню Йорк отпреди 2-3 седмици: "Дадохме ви правото да се ваксинирате доброволно, но щом не искате, тогава насила". Нещо ми се губи "доброволният" елемент в цялата работа.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха както беше казал един, демокрацията май ще се окаже като закръгляща грешка погледнато през призманата на историята след няколко столетия. Назад вървим отново.
24
7
 
30
 
! Отговори
Основно преди 2 години
Човешко право е да умреш неваксиниран.
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Падне ли америка пада и целия свят. Поне имат втората поправка, надявам се червените щати да не се дадат.
22
4
 
12
 
! Отговори
Entwder-Oder преди 2 години
Или ставаме 2 млрд чрез масова ваксинация, или отхвърляме човешката форма и ставаме трансхуманисти, пак чрез ваксинация.
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата администрация на ваксинация.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 18 Ахам човешки права, а отхвърляте правото на човека да сключи брак с любовта на живота си защото е от същия пол и отхвърляте Истанбулската конвенция, която е базирана изцяло на правата на човека. Ставате ужасно лижемерни с тези права на човека, които защитавате, когато е за вас не става, страха ви изяжда
19
5
 
33
 
! Отговори
Някоя преди 2 години
В нашето училище от 50 човека се ваксинираха 11.Аз няма да го направя. Ако ме задължат , ще си намеря друга работа.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 22 Да ти кажа честно, ако сега беше Хитлер на мястото на Меркел, съмнявам се дали щеше да успее да задължи целия Райх да се ваксинира. Той пръв се е опитал да въведе ограничения в тютюнопушенето, ефектът е бил нулев - само от най-близкото му обкръжение не са пушели цигари в негово присъствие.А сега? Кой да се сети да залепи ужасяващи снимки по кутиите да депресира пушачите?
17
30
 
46
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Да кажем НЕ на Ковид - фашизма ! Трябва да дадем отпор на принудителната ваксинация, ако се опитат да пробват у нас. Мине ли номера при учителите, ще последват и други сфери. Ще стигне и до частния сектор. Не се заблуждавайте.
16
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таман по план си е. Едни ще се съгласят да ги ваксат от страх, други заради ограничения за пътуване, трети заради ограничения в работата, както виждаш и ограничения за достъп до храна има като на някои места им забраняват да влизат в магазини без сертификатчето... Предвидено е за всекиго по нещо, така че всеки да се почувства притиснат до стената и да отиде да се вакса. Планът си върви
15
5
 
17
 
! Отговори
16-те преди 2 години
процента "ваксинирани"/в кавички, защото това НЕ Е ВАКСИНА/, те да се изнасят в гората, а нормалните хора да бъдат оставени на мира...
14
18
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Не мислех да отговарям защото няма смисъл. Но все пак за протокола да напиша, че 45% от директорите са имунизирани и над 35% от учителите. Това е официалната статистика. Но хората са отпуска и аз имам по-точна вътрешна информация. Учителите при нас са 40%. Изчислил съм го на база до вчера имунизирани. Хората са ми пратили сертификати, за да се актуализират данните. Ежедневно се променя картината. Живи и здрави! Нямам за цел да променям нагласите Ви. Само исках да отбележа фактите.
13
18
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Оказа се, че Гaньо Балкански "разбира" най-много от вируси и ваксини... Пази боже... сляпо да прогледне!
12
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пландемията върви по план.
11
23
 
32
 
! Отговори
СС преди 2 години
Кой е този който ще казва на народа кое е задължително??? Байдън ти да не си Хитлер бе? Избран си от народа да му служиш! Служител такъв.....