На първа линия: Личните лекари получават 700, а не 1000 лв.

Сумата се определя от броя на заразените в съответната област
25 авг 2021 11:18,
62
На първа линия: Личните лекари получават 700, а не 1000 лв.
Снимка: Pixabay

700, вместо обещаните 1000 лева допълнително възнаграждение за работа на първа линия в борбата с коронавируса. Това са получили личните лекари, заяви в ефира на Нова тв доц. Любомир Киров от от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Той допълни, че размерът на сумата се определя от броя на заразените в съответната област.

„При предишния вариант на вируса бяха нужни около 15 минути, за да се заразиш. При този са нужни само около 10 секунди. Рискът за работещите на първа линия е много голям и консултациите лице в лице се избягват в цяла Европа”, поясни медикът.

Още по темата
„Нашето предложение е първият преглед да бъде направен по закон. Всеки е без диагноза, докато не я докажем. Ако пациентът се окаже с COVID-19, той преминава на домашно лечение. Трябва да има един минимум от консултации, които не са лице в лице. Състоянието на пациентите може да се проследи дистанционно”, обясни още доц. Киров.

Той заяви, че разговорите между министерството и професионалистите се провеждат вече втора седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не минат на минимална заплата? Все е нещо. Хората как живеят така от години ?
32
3
 
5
 
! Отговори
пп преди 2 години
понеже си в системата, сподели и колко деца са се разболели, колко са излекувани, щото тия плашилки с децата са гадна заигравка със страховете на хората.Щото на мойте две само им текнаха сополите от супердупер страшния вирус.
31
5
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Явно не блестиш с интелект съдейки по въпроса ти. Лекуват, като прегледат и диагностицират да кажем детето ти, след което му предпишат правилното лечение за да не се налага да стига до болници, където става страшното. Навременната намеса , правилната диагноза и спазването на предписанията са стълбовете на всяко лечение. Не знам от гората ли идваш или цял живот се лекуваш с ракия?
30
4
 
3
 
! Отговори
Az преди 2 години
Хайде бе хора, хайде мислете на есен за кого ще гласувате, че явно сегашните некадърни нищоправци в парламента и това скапано временно правителство на Радев/БСП правят само злини.Опичайте си акъла, че от ден на ден става все по-зле.
29
3
 
7
 
! Отговори
Не носят маски преди 2 години
Затова трябва да им вземат, а не да им дават по 700 лв.
28
4
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
чудесно е, че работиш в системата.Но не ми обясни как всъщност лекуват личните лекари, щото това ми беше въпроса?
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се уволнят за ненужност
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не три мои пенсии, а две. Какво безочие!
25
5
 
7
 
! Отговори
мъж на 33 години преди 2 години
Искрено искам всички лекари да обявят 2 седмици общонационална стачка! Такъв цирк ще настане няма да ми стигнат пуканките от магазина. След тези 2 седмици вероятно ще има изменения в конституцията, който обиди или се подиграе по някакъв начин на лекар заплашва националната сигурност и подлежи на ефективен затвор без значение от рецидив или не. А за бой над мед. лица трябва да се направят трудови лагери!
24
4
 
4
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
След като няма натоварване, защо трябва да взимат максимума? А този лаф, за 10-те секунди, кой и как го доказа, та се взе на въоръжение? Да лекуват дистанционно. Те, и без това, нито диагностицират - тестът служи за диагноза, нито сами измислят лечението - има протокол. При това положение обаче не трябва да им дават нищо отгоре.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не се вдигнаха срещу корумпираните си началници(даже ги защитават), но не дай си боже данъкоплатец да иде да им развали рахатлъка с работа ще е рев до небесата.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм се чудил на разделението в лекарите.Това съсловие ако е сплотено,ще е най-богатото в страната.Но понеже са разделени на партии,на лекари в болница и до болница,на ОПЛ и не ОПл, на хирурзи и не хирурзи,сега Бай *** се подиграва.Ако се обединят и спрат работа за само 48 часа у нас ще има починали като за две -три години.Те не усъзнават с каква власт разполагат.На практика живота на всеки е в тяхните ръце.
21
1
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Сега стана ли ти ясно или мозъка ти прегря и заби от отговора на "риторичен" въпрос?
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е момента лекарите да спрат да работят за да севии, че без тях ще е същото, но корупцията ще падне в пъти.
19
2
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Риторичен е само за болен мозък, с липса на мисъл и логика! Обяснението е доста просто: Има лекари в болници, посрещаши всички болни, има и лични лекари посрещаши всички с първоначални симптоми. Те определят кой за къде е и ако трябва го пращат на специалист. Има и други лекари като например кожни, уролози, очни, и много други, които преглеждат конкретни проблеми, хронични , кожни, очни, травми и какво ли още не, очевидно не вирусно и не свързано по никакъв начин с ковид - те не са на 1-ва линия
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези който наплашиха хората с този грип да им плащат бонусите. не стига, че ме мачкат с мерки ми и бонуси да им плащам, че си вършат работата. Всички сме на първа линия, аман от превилигеровани.
17
2
 
6
 
! Отговори
Някой преди 2 години
да ми обясни как точно определят кой лекар е нА първа, втора, трета и т. н. линия?!?Всъщност не ми отговаряйте, въпросът е риторичен!
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е момента лекарите да спрат работа за седмица.За да може Бай *** да разбере ,защо и кой какво работи и кой не работи и коя работа е най-ценна.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно ковид се предава и по телефона щом тези са на първа линия.
14
3
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Всички деца се лекуват от лични лекари. Аз за разлика от теб, работя в системата. В българия няма педиатри, нито детски болници! Ще видите как участват като ги няма и висите по 2 дни с децата си пред болниците, да гледат как изнасят трупове от вътре и да им обяснявате че сега ще ги приемат там от където изкараха завития в чаршав чичко! Тогава ще видите и какво е чакане и как се звъни посред нощите на лекар от болница и му се пращат памперси на снимка по вайбър - НИКАК!