На първа линия: Личните лекари получават 700, а не 1000 лв.

Сумата се определя от броя на заразените в съответната област
25 авг 2021 11:18,
62
На първа линия: Личните лекари получават 700, а не 1000 лв.
Снимка: Pixabay

700, вместо обещаните 1000 лева допълнително възнаграждение за работа на първа линия в борбата с коронавируса. Това са получили личните лекари, заяви в ефира на Нова тв доц. Любомир Киров от от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Той допълни, че размерът на сумата се определя от броя на заразените в съответната област.

„При предишния вариант на вируса бяха нужни около 15 минути, за да се заразиш. При този са нужни само около 10 секунди. Рискът за работещите на първа линия е много голям и консултациите лице в лице се избягват в цяла Европа”, поясни медикът.

Още по темата
„Нашето предложение е първият преглед да бъде направен по закон. Всеки е без диагноза, докато не я докажем. Ако пациентът се окаже с COVID-19, той преминава на домашно лечение. Трябва да има един минимум от консултации, които не са лице в лице. Състоянието на пациентите може да се проследи дистанционно”, обясни още доц. Киров.

Той заяви, че разговорите между министерството и професионалистите се провеждат вече втора седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 2 години
И сега дами и господа, рязко се увеличават болните в дадена област, град... За едни бройки и хилки.... Щот разбираш ли, как може, колегата да взема 1000, а аз само 700 кинта... Айде ваксинираните,,, вие сте им надеждата в болниците.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продавачите в хипермаркетите са по на първа лини, но тях никой не ги мисли. Мама я лекуваха по телефона от къде на къде се имат за първа линия?
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро няма да има кой да Ви лекува.Вчера бяхме на спортни прегледи.Целия персонал беше по-възрастен от баба ми.А тя от 15 години е пенсионер.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся, ако се опиташ да обясниш и как личните лекари участват в лечението, може и да схванеш, че всъщност ползата от тях в конкретната ситуацияклони към нула
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешници в момента лекарите по цял свят ги посрещат като царе и се борят кой да привлече повече лекари. Масово се прекратяват договори със здравна каса в момента и се ориентират към чужбина. Скоро ще си останете да се лекувате с ракия и новини! Затрихте се сами като си избрахте селския чалгар да е фактор в управлението. Другия път изберете Джорджано с Луна и да се знае - какъвто народа , такива и управниците!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи имат личен интерес да раздуват бройката заразени, за да се опаричват. Каква златна реколта им подариха съвсем официално и легитимно. Да не мислите, че получават някакви жалки 1000 лева. Вече са милионери с 200. Пандемията няма да приключи скоро. Да затворят златната мина? О, не.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро няма да има лични лекари. Масово се отказват! Сбирщината на Слави са абсолютно неадекватни. Докато в другите държави всяка вълна са по-подготвени , при нас всяка вълна е по-зле посрещана! С новите гениални идеи да стоварят цялата 4-та вълна на личните лекари, вече познавам няколко, които са в процес на прекратяване на договора. В следващите месеци ще има масов отлив и нито ще има кой да посреща вълните, нито кой да лекува по принцип! За 2 години не успяха да направяд ковид центрове!
6
6
 
6
 
! Отговори
Аззз преди 2 години
Значи, какво се учудвате. Щом Бойко го е обещал, значи ще има схеми и излъгани.
5
4
 
12
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
"Сумата се определя от броя на заразените в съответната област" Е, как да свърши "пандемията"?
4
6
 
13
 
! Отговори
. преди 2 години
Абе те докторята са като депутатите - заплатата е малка част от месечния им доход...
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На тея".Що за човек и с какво образование може да напише това.Ти не си човека ,който да определя кой работи и кой не.Тези 1000 лв. са подигравка за хора , които си рискуват здравето си ,за подобни създания като теб.
2
7
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Ти защо не стана лекар, да не работиш и ти, а се мъчиш от 9 до 6?
1
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хареса им и на тея да не работат, а само да зимат пари.