Проф. Витанов: Виолетовото на картата расте, червената зона тръгна на запад

"Хейтърите само вият и реват, но една свястна дългосрочна прогноза не могат да дадат"
25 авг 2021 17:30, Ния Христова
249
Проф. Витанов: Виолетовото на картата расте, червената зона тръгна на запад
Снимка: БГНЕС
"Виолетовото расте. Червеното подяде мощно западна България. Но вие, които следите тези сводки, никак не сте изненадани. Точно това очаквахме да стане. Западна България беше в жълто и ви писах, че бавно ще почне да почервенява с наближаването на края на сезона по морето. Ами ето, това и става. Благоевград влезе във виолетовата зона". 
 
Това написа в пост във Фейсбук математикът проф. Николай Витанов.
 
"На картата за прогнозната 14-дневна заболеваемост нещата станаха напълно червени. Спомняте си, че Видин беше зелен на общия неблагоприятен фон. Е, направиха си панаир хората, веднъж се живее и тъй нататък и други оправдания и ето го резултата. Тяхна си работа, моята работа е да фиксирам резултата. Резултатът е - Видин влезе в червената зона", пише още проф. Витанов.
Още по темата
 
Математикът написа нещо и за "хейтърите": 
 
"Хейтърите само вият и реват, но една свястна дългосрочна прогноза не могат да дадат".
 
"Хайде хейтъри, давайте контрапример. Излизайте с имената си и правете дългосрочни прогнози, народът чака. Какво ще става в края на септември и през октомври. Ама с числа, с числа, ей така като мен. Който направи по-добри прогнози от мен, лично аз ще го потупам по рамото и ще се оттегля, като го оставя да прави прогнозите. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля", завърши проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Валентин Касабов, лека му пръст
25
3
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
как да не е умрял депутат, на НФСБ зам председателя си замина зимата.Не пиши глупости.
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов, грубата реклама води до обратен ефект. А в България лекарите-депутати от ГЕРБ използваха случая да правят политика. Вождът им управляваше пандемията и ни докара до втори по смъртност в света.Това е и причината голяма част от българите да не искат да се ваксинират. Асоциират вируса с лъжите на ГЕРБ.Иначе е ясно че вирус има, както обаче е и ясно, че не е толкова смъртоносен, колкото го изкарват. От грип умират много повече хора. Само че за това не се повтаря всеки ден.
23
1
 
7
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тук трябва се образува едно движение Христиан-Талибан...И държавата, ще влезе много бързо в релси...Ама много бързо, ще има ред и спокойствие.... Сега са на мода некви клакьори на шорош...
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набодените ваксъри се мислят за безсмъртни.Видя се че не е така. В Израел 60% от починалите са набодени с по две игли.
21
5
 
4
 
! Отговори
евала преди 2 години
евала Витанов, за такава прогноза лекар не е нужно да си. Тук науката статистика и дяла от математиката теория на вероятностите са актуални но БалканГаньо не верва на такива науки, той верва на Пена от женския пазар.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като стане кърваво че.рно тогава ще се ваксам. С тия виолетови и червени цветове неможе да ме уплашат. По интересното е друго. Защо не у.мре нито един от теза като този. Защо не м.рат дупетати като всеки ден са с много хора. А все м.рат стари болни хора на които часът им е дошъл. Пускат за цвят да ни уплашт че някой млад нарко е прекалил с дозата и е починал като за болен от кУрона. Работя в крематориум и всеки ден горехме по 50 човека преди куроната. В днешно време от 20 до 40 нещо намаляха..
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пландемията ще е до 2025.Преди време го четох някъде в нета. Дано свърши по-рано.
18
1
 
16
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Тоя мътемътик що не направи прогноза за Израел?
17
4
 
15
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аве тоя кво са прай на прогнозник? Обяснението е просто - увеличиха броя на тестовете, увеличи се и бройката положителни. Процентът, обаче, е почти един същ. Вместо да прогнозира, да върви да решава квадратни уравнения.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това като жълтия код на времето ли е, защото и там само хвърлят опасности наляво надясно.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв е ефектът от тия ежедневни статии? Едно нещо като се повтаря многократно, замирисва на лъжа. Елементарно е. Всеки нормален индивид знае какво да направи за да се опази, и евентуално да мине през решетото. Другото е кьорфишеци.Който иска да се боде с експерименталната отрова. Но който е против нямате право да го изнудвате да играе по свирката на евреите.
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов,твоите прогнози са са нещо от типа-слънцето ще изгрее и после ще залезне.Зимата ще е студено."Към края на месеца ще имаме около 2000 заразени на ден.Ще е добре да не минаваме 1500.Ако са около 3000 ще е лошо...."Баси и прогнозата.
13
0
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Винаги съм бил усърден в решаването на квадратни уравнения по математика ! В живота ....полза никва ....... НО ........чекам !
12
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не разбирам защо е това бездействие на властта.чакате ни да си измрем в къщи ли?
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи тоз дъртия уж "професор", ще казва хейтърите да го.....ду..хахахахаха :)) Поне се обедих, че ако имаме професори, те са ментално увредени.....хахахаха :)))
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам небеснокафявото и отивам във ваксинатора.
9
3
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ДА СЕ ВЪДВОРИ!..ИМА подходящи медицински заведения,в които може да се прави на секакъв..-На Наполеон,на Хитлер,на..Ковид-19,..но МАХНЕТЕ ГО НАЙ-ПОСЛЕ!!!!..СТАНАОТВРАТИТЕЛЕН!...Никаква "публика" не ви докарва..Тоя е най-избягвания от "зрителите" и "читателите" след "ЖЕНЕРАЛГОДЖИ"!!!!!...НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИТЕ С НЕГО!
8
6
 
24
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
На тоя пълшок няма ли накрая да му включат тръбите та да млъкне. Големият инфекционист ,лъжематематик.
7
5
 
30
 
! Отговори
Maтематик от БАН преди 2 години
Ей колега Витанов пак си се напил като кирка, аз мислех, че поне 1 ден седмично ще си трезвен, но съм грешал...