Учители масово отказват да се ваксинират заради страх от странични ефекти

Малко над 20% от учителите в Югозападна България са се имунизирали
25 авг 2021 15:22, Ния Христова
402
В Благоевградска област също има притеснения около старта на новата учебна година. Училищата имат готовност за присъствено обучение. Повечето учители отказват да се ваксинират, а директорите в областта продължават с опитите да убедят преподавателите да се имунизират срещу COVID-19.
 
Малко над 20% от учителите в Югозападна България са си поставили ваксина. Останалите отказват да го направят, защото се страхуват от появата на странични ефекти.
 
"Парадоксалното е, че го имаше този процес на притеснение на нежелание на обучение на ученици в присъствена форма. Парадоксът е, че може би точно тези учители сега проявяват нежелание да предприемат едно действие, което ще гарантира живота и здравето както на самите тях, така и на околните", сподели пред Bulgaria ON AIR началникът на РУО - Благоевград Ивайло Златанов.
Още по темата
Според директора на Националната хуманитарна гимназия в Благоевград тенденцията за отказ от ваксинация сред колегите му е тревожна и застрашава присъствената форма на обучение.
 
"Това е начинът да учим присъствено. Това обучение е полезно за децата и ние сме длъжни като отговорни хора да се ваксинираме", каза директорът на НХГ "Св.св Кирил и Методий" Марин Митов.
 
Притеснения има и сред родителите. 
 
Виктория е майка на четвъртокласник и се надява тази година децата да ходят на училище.
 
"Губят връзка, свикват да стоят вкъщи, не желаят толкова много да излизат навън да играят. Със сигурност са по-слаби показателите, то се вижда вече. Моето дете 2-ри и 3-ти клас беше почти изцяло онлайн. Вижда се как това се отразява на знанието им", обясни тя.
 
Надеждите на инспектората по образование в Благоевград са до 15 септември процентът ваксинирани учители значително да се покачи.
 
"Предвиждаме в началото на месец септември на едно предварително онлайн събиране с директорите на училища отново и отново да апелираме. Все пак до 15 септември има достатъчно време, ако не да приключи, то поне да стартира процесът на ваксиниране", коментира  Ивайло Златанов.
 
В зависимост от ситуацията училищата в областта са готови и за преминаване към онлайн обучение.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
21
 
11
 
! Отговори
ОТКАЗЪТ Е ИНДИКАЦИЯ! преди 2 години
Отказът на някои учители да се ваксинират е срещу Ковид 19 и индикация за ниския интелект на тези учители, но нека знаят ,че освен заплахата за здравето на децата, тяхната глупост ще им струва скъпо на самите тях...
270
3
 
11
 
! Отговори
Гоше преди 2 години
Те масово го прболедуваха лани през есента и първото полугодие на тази година. Немалко от тях починаха. Това отчитат ли го началниците?!
269
24
 
10
 
! Отговори
Да е ясно преди 2 години
Уволнение за тези учители дето заразяват децата
268
6
 
3
 
! Отговори
Спутник-V преди 2 години
До До Сутник - имаш ли да кажеш нещо по темата, или това което другите казват за глyпости - освен този аргумент, други аргументи можеш ли да представиш?
267
1
 
4
 
! Отговори
До Сутник преди 2 години
А бе преди да пишеш глупустипрочети нещо! Или ти не можеш да четеш!?
266
6
 
3
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Българските учители са много прос ти. Само аз и моя любимец господин Борисов сме умни.
265
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да *** тогава. То винаги учителите са били най "умните".
264
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Спутник-V - човека те нарича теб антиваксър, ама явно не ти стига образованието да вникнеш в смисъла на изречението АХАХАХХА
263
4
 
1
 
! Отговори
Спутник-V преди 2 години
До Алтерниращ веганист "До Спутник-V повтарям като за антиваксер: " - като си антиваксър защо си се заел така усърдно да плюеш срещу руската Спутник, и да защитаваш западните ваксини?
262
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Спутник-V - ти да не си някаква бета версия на ai бот, че не четеш какво са ти писали, а само повтаряш за "смъртоносните западни ваксини" и "единствената, велика, неповторима ултрабезопасна руска ваксина"? Написали са ти защо не е сертифициран - защото Русия в момента наподобява Китай - много нарушения на човешки права, геноцид, изнудване на други държави и т.н. Дали е правилно да не се сертифицира - и да, и не. Доволен?!
261
4
 
4
 
! Отговори
Спутник-V преди 2 години
До Алтерниращ веганист - Много добре се знае броя на страничните ефекти на Спутник-V - нула, 0. До сега няма нито един регистриран случай въпреки че ваксината се прилага на милиони хора по-целия свят.
260
5
 
1
 
! Отговори
Спутник-V преди 2 години
До Алтерниращ веганист "До Спутник-V повтарям като за антиваксер: Спутник и астразенека са едно и също нещо. " - След като са едно и също нещо защо ЕС не сертифицира Спутник-V, или аналогично да отнеме лиценза на АстраЗенека като е същата като Спутник-V. Ами вместо това принуждават хората да се ваксинират с АстраЗенека която е доказана със смъртни случаи и странични ефекти. Нали става дума за грижа за хората и спасяване на човешки животи, или може би става дума за нещо друго?
259
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че с Циклон Б ще е най разумно да се дизенфекцират училищата.Няма да има нужда от ваксини и боцкане.
258
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към 19 април средният коефициент на смъртност от корона вирус след ваксинацията, според авторите на изследването, е следният (смъртни случаи на 1 милион дози ваксина): Файзер/Бионтех - 39,4; Модерна 20,2; АстраЗенека12.8, Джонсън и Джонсън - 7,5, Спутник-V - 2.0.
257
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тромбофил - в старческите домове няма неваксинирани.
256
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бъдат незабавно уволнени.Няма не искам.Трябва да се инжектират.
255
5
 
8
 
! Отговори
Спутник-V преди 2 години
До Анонимен - Руската ваксина е доказано ефективна и без странични ефекти - факт. Западните ваксини дават много странични ефеки и смъртни случаи, освен това се оказаха неефективни - факт. На теб ако не ти харесва - наричай фактите опорки.
254
5
 
15
 
! Отговори
тромбофил преди 2 години
Защо вярвате на статистиката? В старческия дом на баба ми- Бялата лястовица вгр.Средец, всички възрастни, които си поставиха ваксина починаха /поне 5 човека/. Имаше и починала медицинска сестра. Това е изцяло по данни на възрастните. Останалите, които не се ваксинираха го прекараха леко. Тези данни ги няма в статистиката.
253
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корумпираните учители ще се набодат.Така ще се отсее зърното от плявата.
252
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алтерниращ веганист - виж го, че е някакъв ***. От няколко часа пише всякакви коментари, само и само да включи заветната комбинация от думи "смъртоносни западни ваксини" и "най-ефективната и напълно безопасна руска ваксина". Прочето му коментарите, няма един без да е копи пействал тези думи. И мои познати - заможни, уж интелигентни, а антиваксъри. Е, сега едва дишат, защото са хванали цялото семейство ковид, ама е късно за ваксина. Дано поне им дойде акълът след това...