България остава в "зеления списък" за пътувания до Острова

В сила са обаче изискванията за тестове и формуляри
27 авг 2021 07:39, Елка Василева
3
България остава в "зеления списък" за пътувания до Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Британското правителство постави нови седем страни в „зеления списък“ за пътувания и други две в „червения списък“. За България няма промяна, тя остава в „зеления списък“, предаде БНР.

Още по темата

Новите разпоредби влизат в сила от понеделник сутринта. Канада и Дания вече са в „зеления списък“, което означава, че пристигащите от тях на Острова не трябва да се самоизолират, независимо дали имат две дози ваксина или не. Те обаче трябва да си правят PCR тест, преди да отпътуват за Великобритания и след като пристигнат, както и да попълнят формуляр за локализиране. Интересното е, че в Канада продължава забраната за влизане на британски граждани.

Другите нови пет дестинации в „зеления списък“ са Финландия, Азорските острови, Швейцария, Лихтенщайн и Литва. Споменатите вече изисквания за тестове и формуляри продължават да са валидни и за България, която остава в „зеления списък“.

В „червения списък“ обаче са прехвърлени Тайланд и Черна гора, което означава, че са считани за високорискови. Списъкът за пътувания на принципа на светофара се преразглежда на всеки три седмици. Повечето от страните в него са в „жълтия списък“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 2 години
За жалост.... си "неприлично" прав, приятелю. Думите ти са жестоката истина и кошмара на всеки патриот в България. Това е реалността! Колкото и да НЕ ми се иска да го призная, истината е тази, че е по-добре роб навън, отколкото... в България.
2
1
 
5
 
! Отговори
До СЕЛЯНИН преди 2 години
най-неприятните работи са за тези, които не знаят пет английски думи приятелю. но дори и те получават заплащане, отношение, социални, здравни услуги и живот много по-добри от българите (които всъщност са истинските роби). Работливите и нормално интелигентни българи вече имат по 3-4 къщи и ще получат добре платени старини, за разлика от теб, който няма да получиш пенсия...
1
2
 
7
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 2 години
Ако все още сме в "зеления списък ", за някои от развитите държави, то единствената причина е, че са им нужни роби!... които бързо да поемат към кланиците и фермите.