Д-р Симидчиев: Медицински фашизъм? Целта е да ви предпазим

"Нямаме добро управление на пандемията", заяви пулмологът
31 авг 2021 10:40, Ния Христова
194
 
Стотици излязоха на протест, след като главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев предложи ново затягане на мерките у нас. Бизнесът също не е съгласен с нови ограничения. 
 
"Нямаме добро управление на пандемията. Имаме план, който обаче не се следва и спазва. От днешните 109 починали, ако имахме ваксини и следвахме плана, нямаше да има повече от 10 починали", заяви депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.
 
Заместник-председателят на здравната комисия в парламента е убеден, че при добро управление на пандемията нямаше да сме на първо място в класацията по смъртност от Ковид-19.
 
"Мерките за дистанциране и за носене на маски са ясни и лесни за изпълнение. Имаме ваксини, които намаляват драстично ефекта върху популацията на вируса. Ако имахме повече ваксинирани, нямаше да имаме толкова смъртни случаи. Ако не загиваме от него, а само се разболяваме, той престава да бъде проблем", убеден е д-р Симидчиев.
 
Според него различните мнения на специалистите са една от причините обществото да не вярва на мерките и ваксините.
 
"Истинският проблем не е вирусът, той е нов вариант, но със сходни характеристики. Нашето общество става все по-разделено, затова мерките не се спазват. Хората трябва да имат усещането, че не е въпросът за "аз", а за "ние". Вирусът е виновен за смъртта на тези 109 души, това не е естествената смърт", уточни пулмологът. 
 
Той е категоричен, че не е късно за провеждането на разяснителна кампания, за която идея срещна подкрепа от депутатите в Народното събрание.
 
"Време е хората да разберат, че трябва да реагираме като общност. В момента хората използват термини като "терор" и "медицински фашизъм", а целта е да предпазим обществото от безвъзвратните последствия. Ваксините решават проблеми, които са фатални. Жалко е, че се разделяме на "моята свобода" и "твоят живот", каза още д-р Симидчиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
"От днешните 109 починали, ако имахме ваксини и следвахме плана, нямаше да има повече от 10 починали", заяви депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR."Ами не, докторе, не съм много съгласен с това. И 100% от населението да беше ваксинирано, пак нямаше да са само 10 починали вместо 100. Обяснявам защо: Първо, според д-р Трифон Вълков, причината е в лошата ни здравна система, и второ в малкия процент ваксинирани. А и ваксините не са на 100% ефективни.
31
2
 
20
 
! Отговори
Врабчето преди 2 години
имаме план - да награбиме максимално много пари о власт, а хората - те и тзхното ждраве не са наш проблем. Плямпаме каквото ни кажат.
30
30
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Антиваксарчетата може да подскачат от радост! По брой ваксинира и се приближих до Уганда и Ботсвана! Браво на служебните недоразумения!
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32 а ти какъв си? Очевидно не си българин. Продал се на короната, пял химна и заклел се в Конституцията на нейно величество? Турче не си, те не цитират Алеко. Или си канадец или англичанин. Отречи се от българско гражданство като не ни понасяш. Няма да плачеме. Пък и като гласуват такива като тебе големи дрисъзци стават. Държавното управление в момента е живото доказателство.
28
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направиха ваксини за отрицателно време, а не могат да докажат от къде се появи този ковид. Някой диктува как ще се развива пандемията, а всички останали лекари, епидемиолози.....са пионки. Лошото е, че българина е болен човек, не защото му е заложено генетично, а защото храната ни няма нищо общо със стандартите на ЕС. Всеки предполагам е излизал някъде и знае разликата. Не се спортува. Стреса, който е ежедневие...И затова е тази смъртност.
27
18
 
6
 
! Отговори
Въпросът е, преди 2 години
направили служебният министър някаква кампания за ваксинацията? Отговорът е ...НЕ! Тогава защо от ДБ защитавахте хранениците на Радев? И в този случай ,Борисов няма нищо общо за Кацаровата некадърност и незаинтересованост!
26
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко нещо, което се извършва със сила и против волата на човек е фашизъм!
25
1
 
36
 
! Отговори
54321 преди 2 години
Да, "медицински фашизъм" е! Разберете, че колкото по-неистово и настървено се опитвате да си налагате експерименталните ваксини върху хората, толкова по-недоверчиво става обществото към вас, медицински шизофренични фашисти такива!!!Това е естествен инстинкт за самосъхранение и съвсем логично мнозина са подозрителни и не желаят да стават опитни мишки на Биг Фарма.Който се чувства застрашен, притеснен - нека се ваксинира,но оставете останалите хора да живеят нормално!
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #17 много правилно казано:- Всичко е за едни пари! Нямат никакъв срам или чувство на вина производителите на ваксини , след като толкова много хора си поминаха от тази тяхна лакомия за пари. Супер трагично , жалко че много хора все още не осъзнават това.
23
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предпазим = да подлежиш на експеримент
22
2
 
25
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 13 И не поема отговорността за ваксините държавата. Иска да ни задължава, а отговорност не поема за страничните ефекти. Казват, че са малко. Още повече тогава. Ще й струва малко такава отговорност. Или знаят нещо, което ние не знаем?
21
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако целта на лекарите е да ни предпазят от безвъзвратните последствия, защо тогава години наред не правят нищо срещу вредните и дори токсични добавки в храните, които запушват кръвоносните ни съдове и ни убиват не по 109, а с хиляди?
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувайки за ДБ на следващите избори означава, че е много вероятно ако имат мнозинство този да е здравен министър! Тогава ще видите медицинския фашизъм в пълния му блясък!Много внимавайте за кого ще гласувате!
19
1
 
26
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Овчаря цял живот се опитва да убеди агнето, че интересите им съвпадат, не ли?...Обаче трябва да си *** или супер нагъл, да пръскаш слюнки от бяс по ТВ, че не ти разбирали добрите намерения.Малко ви остана...
18
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иската да ни предпазите от стадния имунитет и от нашата имунна система от чистия въздуп иСлънце о тВие сте фашисти и убийци турете си маски и си гонесте денонощно ние искаме д-т Мангъров да ни консултира и предпазва Вие ни отнемате правото на избор кой да ни лекува кои сте вие б,е къде сме ви избирали, кой е гласувал за щаба да ни лекува. Гледате какво правят другите и ни убивате, фашисти със фашисти.
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме забавляват тия дето непрекъснато обиждат хората на га ньовци, андрешковци и се мислят за по- по-, че и най! Миличките ми. За вас великият писател създал га*но е казал пази Боже, сляпо да прогледне!
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувайки за ДБ на следващите избори означава, че е много вероятно ако имат мнозинство този да е здравен министър! Тогава ще видите медицинския фашизъм в пълния му блясък!Много внимавайте за кого ще гласувате!
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още една слуга на производителите на ваксини. Колко ти платиха да лъжеш така? Ваучер от 20 лв? ***.
14
5
 
14
 
! Отговори
раздвоен преди 2 години
Гласувах за Демократична България, но този доктор ще ме накара да размисля да гласувам за партията на Слави, въпреки че ми е противен...
13
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13Защото има чували с трупове и трайни увреждания за преживелите го!!!! Колко трябва да си ***, та още да питаш? Бенатова подиграваше черния генерал. Но ноември-декември миналата година не я чух да се извинява.